cuhead píše: 09 úno 2017 18:16
Diky o mtckach zatim neuvazuju, to bych se na dálnici asi udrnčel. Žádný tichý mt asi neexistujou. Na zimu budu mit urco origo 255/5518 zimaky. Jak jsem koukal zadny celorocky v zime moc nefungujou.
Auto zvedat nechci takze tedy pripada v uvahu nejakej mensi rozmer nez 265/75/16
Mate nekdo zkusenost s necom levnejsim nez ty goodriche?
No sú aj lacnejšie ATčka ako BFG, ale minimálne ich staršia verzia vedela natočiť aj 60.000km, čo iné ATčka nevedia.
General Graber robí tiež dobré ATčka, len idú oproti tých BFG rýchlejšie dole.
V US sú dosť obľúbené Cooper Discoverer A-T3. Ževraj dosť dobré správanie na ceste a na poľnej ceste sa tiež nestrácajú, akurát sú dizajnovo také "všedné". Ich veľké plus je pomerne hlboký dezén voči bežným AT od iných. BFG je v tomto sme re ešte ďalej, ale je to drahšia guma.
V DE som si všimol, že často obúvajú Toyo Open Country A-T II, ale mne moc nerežú. Neviem prečo ...
Ja osobne by som skúsil tie Copper Discoverer A-T3. Designovo síce netrhajú srdce, ale amíci si ich schvália.
BTW existujú aj tiché MTčka, teda aspoň moje Hankook DynaPro RT03 sú úplne v pohode, ale nie sú to agresívne MTčka, len ak jazdíš diaľnice a sem tam poľná cesta, tak MT-čka sú ti zbytočné. Kamarát má Toyotu LC90 na BFG AT (starší vzor) a diaľnice to auto zvláda úplne v pohode s prstom v nose. Dokonca má na nich lepšiu spotrebu, ako na zimných.
Ak nechceš dvíhať, tak 245/75R16 s origo diskami bude naozaj to maximum a aj tak mám obavy, či nebudeš obriezať rohy na nárazníku a prahoch. Ja mám tie Hankooky 265/75R16 na Modularoch s ET25 a musel som dvíhať o 2" a aj tak som orezával rožky na nárazníku a aj tak mi to sem tam škrtne (nič tragické) o prahy a nárazník, ale mám DiscoII predfacelift.
BTW, ak by si zháňal zimáče 255/55R18, tak mám jedny pekné Vredesteiny so 7mm vzorkom. Ja idem do 265/65R18.
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu