porucha centralu
Moderátor: Miky_CZ
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: porucha centralu
Dle toho že píšeš že ti to nestmívá vnitřní osvětlení bych to viděl na nějaké čidlo zavřených dveří. Typoval bych to čidlu u řidiče. Proměř zda funguje. Nejlépe na ŘJ centrálu. Hlavně bacha ať něco nespálíš.
Naposledy upravil(a) Hubert dne 18 říj 2011 13:31, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Čidlo funguje - po otevření s klíčkem ve spínačce houká, po zavření ne.
Stejně tak při otevření dveří při zapnutých světlech a vypnutém motoru.
Stejně tak při otevření dveří při zapnutých světlech a vypnutém motoru.
Discovery je životní styl.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Čidlo zavřených dveří ne zamčených.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Vždyť ano.
Sedím v autě, klíč v zapalování nebo zapnutá světla. Otevřu dveře a začne to "bimbat". Zavřu a je klid = spínač spíná (rozepíná?).
Sedím v autě, klíč v zapalování nebo zapnutá světla. Otevřu dveře a začne to "bimbat". Zavřu a je klid = spínač spíná (rozepíná?).
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro upřesnění:
Když zamčeš klíčem u řidiče tak cetrál uzamče všechny dveře, nebo co to udělá?
Když zajistíš dveře u řidiče zajistí se i ostatní?
Co když zamčeš DO:
Které dveře se zamknou?
Kolikrát bliknou blikače?
Zahouká klason, kolikrát?
Když zamčeš klíčem u řidiče tak cetrál uzamče všechny dveře, nebo co to udělá?
Když zajistíš dveře u řidiče zajistí se i ostatní?
Co když zamčeš DO:
Které dveře se zamknou?
Kolikrát bliknou blikače?
Zahouká klason, kolikrát?
Když zamknu klíčem u řidiče, vše se zamkne a hned zase odemkne.
Když zamknu, odemknu a zamknu, zůstanou dveře řidiče zamčené a ty ostatní musím zamknout samostatně. Jdou pak i samostatně otevřít.
Když odemknu dveře řidiče, ostatní zůstanou zamklé. DO pak odblokuju imobilizér, abych nastartoval. Stropní světlo svítí stále (resp. teď ho mám vypnuté, čili nestmívá, nesvítí). Ostatní dveře zůstávají zamklé.
Před chvílí jsem jel pro dceru a odemknutí jen DO už nejde (dřív šlo? už jsem z toho zmatený, ale asi ano) ale blinkry zasvítí, musím odemknout jednotlivé dveře klíčem, resp. řidiče a ostatní dvoje dle potřeby. Centrál je neodemkne.
Když zamknu DO neblikne nic a klakson mám odpojený, takže se neozve.
Když odemknu DO, auto dlouze blikne (zasvítí, cca 2s) směrovkami. Ale jak jsem psal výše, musím odemknout klíčem, což jsem nedávno nemusel??
Když bylo zamklé DO, tak každých pár minut třikrát krátce bliklo směrovkami a dvakrát krátce zahoukalo. Takže klakson jsem nejen kvůli sousedům odpojil a zamykám jen klíčem.
Bojím se, že jednoho dne neodblokuju imobilizér a nenastartuju.
Mám zkusit odpojit baterku? Neslibuju si od toho moc, pokud je to špatně nakódované....
Když zamknu, odemknu a zamknu, zůstanou dveře řidiče zamčené a ty ostatní musím zamknout samostatně. Jdou pak i samostatně otevřít.
Když odemknu dveře řidiče, ostatní zůstanou zamklé. DO pak odblokuju imobilizér, abych nastartoval. Stropní světlo svítí stále (resp. teď ho mám vypnuté, čili nestmívá, nesvítí). Ostatní dveře zůstávají zamklé.
Před chvílí jsem jel pro dceru a odemknutí jen DO už nejde (dřív šlo? už jsem z toho zmatený, ale asi ano) ale blinkry zasvítí, musím odemknout jednotlivé dveře klíčem, resp. řidiče a ostatní dvoje dle potřeby. Centrál je neodemkne.
Když zamknu DO neblikne nic a klakson mám odpojený, takže se neozve.
Když odemknu DO, auto dlouze blikne (zasvítí, cca 2s) směrovkami. Ale jak jsem psal výše, musím odemknout klíčem, což jsem nedávno nemusel??
Když bylo zamklé DO, tak každých pár minut třikrát krátce bliklo směrovkami a dvakrát krátce zahoukalo. Takže klakson jsem nejen kvůli sousedům odpojil a zamykám jen klíčem.
Bojím se, že jednoho dne neodblokuju imobilizér a nenastartuju.
Mám zkusit odpojit baterku? Neslibuju si od toho moc, pokud je to špatně nakódované....
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co popisuješ patrně odešlo servo zamykání dveří u řidiče. Patrně koncák který dá vědět ŘJ Alarmu že jsou dvěře u řidiče zamčené. To by vysvětlovalo to chování při zamčení DO i klíčem i stmívání světla a tak.
Chtělo by to proměřit zda koncáky fungují.
Díky.
Zkusím na to mrknout.
Musím zjistit, jak to tam vevnitř okolo kliky vypadá, zatím jsem řešil jen stahovačku....
Zkusím na to mrknout.

Musím zjistit, jak to tam vevnitř okolo kliky vypadá, zatím jsem řešil jen stahovačku....
Ale při zamknutí DO se to zamkne normálně (jen to pořád bliká a houká), ale centrál vše zamkne.Hubert píše:Podle toho co popisuješ patrně odešlo servo zamykání dveří u řidiče. Patrně koncák který dá vědět ŘJ Alarmu že jsou dvěře u řidiče zamčené. To by vysvětlovalo to chování při zamčení DO i klíčem i stmívání světla a tak.
Stejně tak po zamknutí DO lze zase DO vše odemknout.
Ale při zamknutí klíčem to odemknout DO nejde, jes to dluze zasvítí (2s) a deaktivuje se imobilizér.
Zkusím o víkendu, potřebuju ho každý den a rozkuchat ho večer před setměním...
U dveří řidiče jsem našel přetržené dráty od mikrospínače zámku dveří.
Vypadá to, že je přetrhlo stahované okýnko.
Spojil jsem je, ale nic se nezměnilo.....
Vypadá to, že je přetrhlo stahované okýnko.
Spojil jsem je, ale nic se nezměnilo.....

- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
ahoj diagnostika by rekla vice pres aktualni hodnoty...vetsinou spinace kontakty..
Zkoušel jsem všechny čtyři (mám třídvéřák) spínače, očistil a nic nepomohlo.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:

Ahoj.
Přestal mi funglovat centrál u dveří řidiče na DII. Dveře jdou odemknout a zamknout pouze zevnitř nebo klíčem.
Na DO nereaguje. Tak když budu vymontovávat zámek, je potřeba odmontovat i rám okna?
Dík za radu
Přestal mi funglovat centrál u dveří řidiče na DII. Dveře jdou odemknout a zamknout pouze zevnitř nebo klíčem.
Na DO nereaguje. Tak když budu vymontovávat zámek, je potřeba odmontovat i rám okna?
Dík za radu
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Mimimálně ho musíš odšroubovat dole a odehnout, ale je to takové trápení. Lepší je si ten rám vyndat.
Hlavně si kup rovnou jiný, ať to neděláš 2x. Opravit se to nedá.
K

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
To je škoda, já myslel, že vyměním pouze motorek centrálu.Sláma Karel píše:Mimimálně ho musíš odšroubovat dole a odehnout, ale je to takové trápení. Lepší je si ten rám vyndat.![]()
K
Dík za radu.
Tomáš
- PatrikM
- tel.: 0911480494
- auto: FREE 2.0 ,D1(300tdi)
Ahojte , mám 300tdi a neotvára mi zadne kufrové dvere, ked otváram auto čudlík sa normálne vytiahhne len ked idem otvoriť tak mi neotvorí dvere , dajú sa mi otvoriť len od vnutra aj to musim čudlík akoby ešte povytiahnuty ... bude problém v centrále ? al. v zámku dverí ?? Dakujem niekedy mi zámok otvára ale len ked nie su zatvorene dvere ked to skusam naprazdno ... 

Ex .FREELANDER 2.0Di-lift 2",nájazďak,Hella,nav.5000lb+blbosti navyše,
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
Discovery http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 30&t=20254" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Je to v zámku dveří. Je tam prasklá taková malá pružinka, která překlápí otevřeno a zavřeno v tom zámku. Servo motorek do toho jenom strčí jako impuls.
POZOR: DI a DII má zcela rozlišný systém zámků, aby nedošlo k omylu, že se tu píše jednou to a podruhé tamto.
K
POZOR: DI a DII má zcela rozlišný systém zámků, aby nedošlo k omylu, že se tu píše jednou to a podruhé tamto.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- PatrikM
- tel.: 0911480494
- auto: FREE 2.0 ,D1(300tdi)
Takže mám vymeniť celý zámok ?? alebo stači vymeniť tú pružinku ?neviem kde presne sa nachádza je možne ju nahradiť aj nejakou nie originalnou ?? DAKUJEMSláma Karel píše:Je to v zámku dveří. Je tam prasklá taková malá pružinka, která překlápí otevřeno a zavřeno v tom zámku. Servo motorek do toho jenom strčí jako impuls.
K
Ex .FREELANDER 2.0Di-lift 2",nájazďak,Hella,nav.5000lb+blbosti navyše,
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Mám ten istý problém.Je to táto pružinka.
http://www.famousfour.co.uk/new_parts/p ... artID=9335" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.famousfour.co.uk/new_parts/p ... artID=9335" onclick="window.open(this.href);return false;