porucha centralu
Moderátor: Miky_CZ
porucha centralu
ked zamknem dvere na soferovej strane tak mi vo dverach nieco cvaka a ostatne dvere sa nezamykaju, ked zamykam cez ine dvere tak ostatne dvere sa ties nezamykaju a vo soferovych nieco cvaka neviete cim to moze byt??
diky za rady
diky za rady
Re: porucha centralu
neviete cim to moze byt??
Máš to pokažené...
No, asi ti nezbude, než sundat tapecírunk u řidiče a mrknout, jestli se ti něco vyvléklo nebo ulomilo.
Pro začátek zkus sundat jen tu horní krycí lištu a nahlídni dovnitř.
Když sedíš uvnitř a zamáčkneš "čudlík", zamkne se všechno?
Máš to pokažené...

No, asi ti nezbude, než sundat tapecírunk u řidiče a mrknout, jestli se ti něco vyvléklo nebo ulomilo.
Pro začátek zkus sundat jen tu horní krycí lištu a nahlídni dovnitř.
Když sedíš uvnitř a zamáčkneš "čudlík", zamkne se všechno?
Discovery je životní styl.
ked stlacim alebo vytiahnem "čudlík" tak robí to iste v kuse to len cvaka.
kde najdem riadiacu jednotku centralu?? nemoze tam byt nico odpalene??
kde najdem riadiacu jednotku centralu?? nemoze tam byt nico odpalene??
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
ja uz mam toho centralu, zamykani a imobilizeru plne zuby vzdycky neco spravim a poserou se dalsi dvere
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Myslím, že jestli to cvaká, tak to reaguje a řídící jednotka funguje dobře.
Spíš bych si tipnul na mechaniku motoru u řidiče.
Díval ses shora po sundání lišty dovnitř?
Spíš bych si tipnul na mechaniku motoru u řidiče.
Díval ses shora po sundání lišty dovnitř?
dal som dolu calunenie zo soferovych a zavoznikovych dveri a vsetky tiahla a kable vyzaraju v poriadku ale motorcek centralu cvaka len ked zamknem zo soferovej strany ci z vonku alebo z vnutra na ostatne zamky us neriaguje
zdravim
nema niekto schemu zapojenia centralneho uzamykania na D1 r.v 94 ?
po neuspesnej oprave som chcel vymenit origos motorcek za iny ale vsetky maju 5 vývodov a ja mam len 4 tak neviem ako ho tam zapojit da sa to vobec zapojit alebo kupit komplet novy central a povodny vyhodit
nema niekto schemu zapojenia centralneho uzamykania na D1 r.v 94 ?
po neuspesnej oprave som chcel vymenit origos motorcek za iny ale vsetky maju 5 vývodov a ja mam len 4 tak neviem ako ho tam zapojit da sa to vobec zapojit alebo kupit komplet novy central a povodny vyhodit

- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Schema na 200 nebo 300?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Tak ja zase resim to,ze se me jeden tejden zamykaji 5 dvere a druhej tejden zase nee.A obcas me nejdou otevrit,hejbu klikou zvenku zevnitr a nic a kdyz sumdam tapecirung tak tam necim staci pohnout cca o 5mm a zase tofunguje jak ma
kram jeden landrouvrackej 

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
je to 300 bez imobilizeruSchema na 200 nebo 300?
central na soferovej strane po rozobrani je dost cudny kedze tam nieje ziaden motorcek ktory by to pohanal lebo to niekedy reagovalo aj zo zavoznikovej strany

- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg
- (237.16 KiB) Staženo 443 x
Mam takovej pocit ze tam zadnej motorek neni.Jsou tam dva magnety(nebo co)a do tech jde elektrina.Jeden to otvira a druhej zamyka.Tak to vypada ze do jednoho nejde stava.Doufam,ze jsem to napsal zpravne.

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
aj podla mna to tak funguje ale nesom si isty na 100%Mam takovej pocit ze tam zadnej motorek neni.Jsou tam dva magnety(nebo co)a do tech jde elektrina.Jeden to otvira a druhej zamyka.
schemu som nasiel ale nepomohla mi

U Pešlíka jsem si konečně koupil druhé DO, měl jsem jen jedno a jen jsem trnul, kdy se po...kazí a budu nahraný.
Jenže....
Když zamknu imobilizérem, tak se auto normálně zamkne, ale každých několik minut bliknou třikrát blinkry a auto dvakrát krátce zahouká. Že mě to sere a sousedy zvlášť je jasné. První noc jsem odpojil klakson a náhodou správný kontakt, tak to alespoň nehouká, ale bliká to stále!
Kromě toho mi svítí stále vnitřní osvětlení (na střední polohu, kdy má plynule zhasnout po nastartování).
No a když zamknu klíčem od řidiče, ihned se mi auto zase odemkne, takže jen klíčem zamknout nejde!
Pešlík mi říkal, že neví, že to mám nechat někomu, kdo se vyzná v elektrice, jenže nemám nikoho podobného po ruce.
Snad prý někde prodřený kabel, ale naprosto netuším, kde hledat.
Dveřní spínače fungují, nastartovat po odemknutí taky, jen se bojím, že jednoho dne to už nepůjde...
Poradí někdo?
Jenže....
Když zamknu imobilizérem, tak se auto normálně zamkne, ale každých několik minut bliknou třikrát blinkry a auto dvakrát krátce zahouká. Že mě to sere a sousedy zvlášť je jasné. První noc jsem odpojil klakson a náhodou správný kontakt, tak to alespoň nehouká, ale bliká to stále!
Kromě toho mi svítí stále vnitřní osvětlení (na střední polohu, kdy má plynule zhasnout po nastartování).
No a když zamknu klíčem od řidiče, ihned se mi auto zase odemkne, takže jen klíčem zamknout nejde!
Pešlík mi říkal, že neví, že to mám nechat někomu, kdo se vyzná v elektrice, jenže nemám nikoho podobného po ruce.
Snad prý někde prodřený kabel, ale naprosto netuším, kde hledat.
Dveřní spínače fungují, nastartovat po odemknutí taky, jen se bojím, že jednoho dne to už nepůjde...

Poradí někdo?
- Piskot
- tel.: +420602648622
- auto: LR Discovery 2,5 Tdi
.... a to zlobí až po nakódování druhého DO? Pokud ano, tak něco podobného jsem měl taky, dělali to v AMT Praha. Reklamoval jsem to a oni tvrdili, že je problém v autě (kabely, kostry, atd). Nakonec přiznali, že ty staré landrovery moc neumí a pozvali nějakého pana Kučeru snad z Brna a ten to správně nakódoval a všechno od té doby funguje správně. Tolik moje zkušennost
. P.

Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
Ano, je to od nakódování nového DO.
S původním bylo všechno OK, s novým už to blbne - obě DO, nové i staré...
Taky mi říkali něco o prodřeném kabelu a pod....
Takže s tím asi doma nic neudělám?
S původním bylo všechno OK, s novým už to blbne - obě DO, nové i staré...

Taky mi říkali něco o prodřeném kabelu a pod....
Takže s tím asi doma nic neudělám?
- Piskot
...bez diagnostiky určitě nic nesvedeš
Land Rover Discovery I, 2,5Tdi, KONI Heavy Track, Cooper Discoverer M+S, jinak standard :-)
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Zkus odpojit pohybové čidlo. Vlevo nad prostředním sloupkem. Když uzamčeš DO tak normálně 3x blikne?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
- Piskot
Steve píše:Je to D.I.
....já vím

ABS tam není, rok 1997.
Nevím, kam v okolí Zlína na diagnostiku - Pešlík mi řekl, že neví, co s tím.
Při uzamčení to vždycky dříve třikrát bliklo, při odemykání někdy bliklo, někdy ne.
Teď to třikrát blikne při odemykání, ale při zamknutí vůbec. Jako by to bylo obráceně.
Zamknutí DO funguje. Ale pak to každých pár minut třikrát blikne a dvakrát krátce zahouká.
Odemknutí DO funguje.
Zamknutí klíčem nejde - jak jsem psal - hned se samo odemkne. Funguje jen zvláštní kombinace zamknout-odemknout a hned zamknout. Uzamknou se dveře řidiče. Pak je nutno zvlášť zamknout i druhé a zadní (mám třídvéřák). Při odemknutí klíčem se odemknou zase jen na straně řidiče. Ale při opětovném zamknutí se opakuje předchozí stav - ihned po uzamčení (vteřina) se odemknou všechny dveře.
Předpokládám, že v režimu zamknutí jen klíčem (ta rychlá kombinace) je odpojen imobilizér, nicméně nastartovat pak lze zase jen po deaktivaci DO.
Stmívání v kabině svítí stále.
Dveřní spínače fungují, odpojení spínače v motorovém prostoru nemá vliv.
Nevím, kam v okolí Zlína na diagnostiku - Pešlík mi řekl, že neví, co s tím.
Při uzamčení to vždycky dříve třikrát bliklo, při odemykání někdy bliklo, někdy ne.
Teď to třikrát blikne při odemykání, ale při zamknutí vůbec. Jako by to bylo obráceně.
Zamknutí DO funguje. Ale pak to každých pár minut třikrát blikne a dvakrát krátce zahouká.
Odemknutí DO funguje.
Zamknutí klíčem nejde - jak jsem psal - hned se samo odemkne. Funguje jen zvláštní kombinace zamknout-odemknout a hned zamknout. Uzamknou se dveře řidiče. Pak je nutno zvlášť zamknout i druhé a zadní (mám třídvéřák). Při odemknutí klíčem se odemknou zase jen na straně řidiče. Ale při opětovném zamknutí se opakuje předchozí stav - ihned po uzamčení (vteřina) se odemknou všechny dveře.
Předpokládám, že v režimu zamknutí jen klíčem (ta rychlá kombinace) je odpojen imobilizér, nicméně nastartovat pak lze zase jen po deaktivaci DO.
Stmívání v kabině svítí stále.
Dveřní spínače fungují, odpojení spínače v motorovém prostoru nemá vliv.