dokážeš to sériovo vyrábať a oficiálne dostať na trh lacnejšie?eliott píše:Tak si to tady pročítám a nestačím se divit, co jsou lidi za hovada. Nádobka na odstřikovače a klubko drátů za 500 EUR ,
Vodík ? 300tdi
Moderátor: Miky_CZ
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Vodík ? 300tdi
Teória je teória a prax je pax. Vychádzam z toho, že mne známy jeep 2,7, jazdiaci s tým denne viac ako rok, má spotrebu z pôvodných 11l iba 7l. Je mi šumafuk , koľko energie treba vyrobiť na rozklad H2O. Pre mňa sú počty jasné. Nižšia spotreba je predmetom garancie, takže... Nie som pre to 100% rozhodnutý, ale chrobáka v hlave mám.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Ještě si počkej, jak dopadne následná (a možná brzká) kontrola motoru.
Mám pocit, že by se ta úspora mohla slušně prodražit, aneb jak psal Šimek - Nechci slevu zadarmo...
Možná se pletu, ale mám pocit, že pro motor to není zrovna to pravé ořechové, nehledě na to, že pokud motor dodá vyšší krouťák, půjdou do kytek díly, které na to nejsou dimenzovány. To už tu taky někdo uvedl. Zachránit by to snad mohla lehká noha na plynu, ale proč? Na spotřebu si člověk může koupit Ochcávku, no ne?
Mám pocit, že by se ta úspora mohla slušně prodražit, aneb jak psal Šimek - Nechci slevu zadarmo...

Možná se pletu, ale mám pocit, že pro motor to není zrovna to pravé ořechové, nehledě na to, že pokud motor dodá vyšší krouťák, půjdou do kytek díly, které na to nejsou dimenzovány. To už tu taky někdo uvedl. Zachránit by to snad mohla lehká noha na plynu, ale proč? Na spotřebu si člověk může koupit Ochcávku, no ne?

Discovery je životní styl.
- Acon
Nemôže. Je mi naprd oktávia, keď mi neutiahne poriadny príves a nedostane sa ani sama kde potrebujem s prívesom už ani nehovorím.Steve píše:... Na spotřebu si člověk může koupit Ochcávku, no ne?
Kód: Vybrat vše
..nehledě na to, že pokud motor dodá vyšší krouťák, půjdou do kytek díly, které na to nejsou dimenzovány...
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tím, že na spotřebu si někdo může koupit Ochcávku jsem rozhodně nemyslel, že by byla plnohodnotnou náhradou Discovery, to ani náhodou!!!! jak tě to mohlo napadnout?
Samozřejmě, kdo chce jezdit levně, asi si nekoupí LR, kdo chce jezdit pro radost a pohodu, nebude na spotřebu hledět, neboť svezení v LR za to stojí
Ochcávku bych nechtěl ani kdyby jezdila za tři lity nafty. To se prostě s mojí LR krabicí nedá srovnat, no ne?

Samozřejmě, kdo chce jezdit levně, asi si nekoupí LR, kdo chce jezdit pro radost a pohodu, nebude na spotřebu hledět, neboť svezení v LR za to stojí

Ochcávku bych nechtěl ani kdyby jezdila za tři lity nafty. To se prostě s mojí LR krabicí nedá srovnat, no ne?

- Acon
Disko som si kúpil jednak vzhľadom na potreby a jednak preto, že sa mi to auto jednoducho páči. Rátal som so spotrebou, no prečo to nezmeniť ak to ide. Ja som prístupný k podobným hovadinám aj v iných oblastiacj. Napr. som založil polovicu strechy solárnymi kolektormi a uvažujem o fotovolvatike. Je to taká alternatíva k vodíku v aute. Nemusí hneď všetko perfektne fungovať. To predsa majitelia LR musia poznať 

že sa mi to auto jednoducho páči.
U mě to byl asi naprosto nejdůležitější bod
U mě to byl asi naprosto nejdůležitější bod