Moderátor: Acon
Dnešná cesta do Brna, zo zlatou Wranou na plate už bola brnkačka. Defík si začína zvykat... Za rok 3x jazda z podvalom pre mŕtvu Wranu.
A co tym Wranam bolo ak sa smiem spytat.....aky mavaju probleem???
Prvy raz sa mu nepačilo utopenie do bahna po okienka. Vtedy kompletne odysla elektronika. Asi všetky RJ mŕtve.jbizik píše: 21 led 2019 23:56A co tym Wranam bolo ak sa smiem spytat.....aky mavaju probleem???victom píše: 21 led 2019 23:00
Dnešná cesta do Brna, zo zlatou Wranou na plate už bola brnkačka. Defík si začína zvykat... Za rok 3x jazda z podvalom pre mŕtvu Wranu.
1xjazda z podvalom a funkčnou D3
1xjazda z podvalom pre mŕtvu D3.
Ano, je to jednonápravový,Len je dosť dlhý a už teraz ked mám vysunutý zadný nárazník a prechádzam velké dlhé jamy už takmer chytám zadné čelo.ísť nižšie nechcem,lebo aj hore dvorom ked vychádzam mám rovinu a potom dosť prudký hore kopec,,,komin píše: 03 čer 2020 20:10 Tlmice pomozu hlavne pri prejazde priecnych nerovnosti, skor by pomohlo keby bol nizsi profil pneu, teraz sa vo velkom prechadza na 195/55 r13 ktore sa spravaju super a predpokladam ze mas jedno napravu a tam by som hladal najvacsi problem, dvojnaprava by sa spravala ovela lepsie.
Ty si videl vlek na lode, neviem co ma nieco dlhsiu oj jak prepravniky lodi.victom píše:Do teraz som ležal pod "vozikom" ...
Ja mám 3,5t dvojnapravu s vyškovo nastavitelným Oje dlhé cca 2m, váha 160kg na gulu pri pázdnom vozíku. Rám vozíka, a aj rám korby je zváraný z profilov - 960 kg....
Bez tlmičov a cca 1t preťaženie [emoji123], a stabilita OK.
Viezol som VZV -3t váha, 3,1m výška, celkom 3,7m, z Popradu do Piešťan, a OK. Gumy nafúkané na 4,5 - auto aj vlek.
Stabilitu robí konštrukcia rámu a Oje.
Po mojich skusenostiach s vozikmy, Krátke Oje do V by som nikdy nechcel.
V tom pripade treba kolaborovať s váhou a jej rozložením. Je to asi najlacnejšia cesta k úspechu.komin píše: 04 čer 2020 15:03 Lod nema tazisko vysoko, ale vzadu nakolko motor byva na lodi ta najtazsia vec.
Ja som spravil presný opak a vypadá to o niečo lepšie..Práveže ked som to mal v predšie..Ale to sa bavíme o 5.centimetroch ..Už aj zadné ramené je počuť a to iste od toho vačšieho zaťaženia čomu bolo doteraz ..Aj papuča má aj už nejakú tu vôlu a to je všetko nové....Do toho určite nepôjdem.Ked je raz napísané že na papuču je max. tolko, tak určite to neprekročím...komin píše: 04 čer 2020 19:11 Malo by ist posunut ten predny doraz na lod cim by sa zvysilo zatazenie oje.