Kardany a ložiska - topic 2.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
deyva
auto: Free I 3D 2.0Di,2000

Re: Kardany a ložiska - topic 2.

#61 Příspěvek od deyva » 06 zář 2013 08:38

Tak si odpovim sam :-)... Bylo to lozisko ve vnitrnim kloubu poloosy... Jedno ze tri totalne vysypany a rozlamany... Nova poloosa uz je na ceste ;-)

Odesláno z mého MK16i pomocí Tapatalk 2

Krasty

#62 Příspěvek od Krasty » 27 zář 2013 06:56

Tak za posledni dobu jsem musel vymenit lozisko v zadnich kolech a pak taky na kardanu. Kdyz byl kardan dole a zadni loziska pote vymenene, slysel jsem krasne motor, nic nikde nehucelo, nevrcelo, snad jsem slysel jen trochu hvizdat vitr kolem celniho skla...je trochu odlepene.
Vymenil jsem na kardanu loziska, nandal kardan na auto a vse bylo v poradku. Visko je v cajku a loziska jsou samozrejme slyset, ale ne, ze by hucely, ale je to proste poznat, ale nebyly to zvuky, ktere by znacily neco spatneho. Odtahal jsem 3 kary veci na pozemek (dorhomady tak 100 km) a auto zacalo vydavat zvuky, ze bych se poblil...zepredu, zezadu, fakt nechapu. Dnes na to nemam cas a 4x4 potrebuju na jeste jedno dojeti na pozemek, ale pak sundam opet kardan a uvidim. Uz me to zacina fakt srat. Moje zenska je na nervy z toho jak furt posloucham, jestli se neco zase nesere. Skoro ani radio nepoustim :doh
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

Krasty

#63 Příspěvek od Krasty » 04 říj 2013 06:32

Takze to bylo lozisko v kole (jedno zadni jsem menil asi pred 2 mesici, ted to bylo to druhe). Priste necham vymenit obe najednou a rozhodne nebudu kupovat made in china, ale "zlatej" stred. Kardan uz sundavam a nandavam bez nadzvednuteho auta :cool Oba konce mam oznaceny...nandam predek a u zadku si prizvednu jedno kolo, aby mi to pak licovalo. Doufam, ze uz slovo "lozisko" par mesicu neuslysim :doh
Apropos, na vetsi opravu bych se rovnou vykaslal a auto by slo na dily a tezce bych premyslel do ceho bych sel...

astero
auto: Ex Free, Evoque

#64 Příspěvek od astero » 04 říj 2013 11:48

Toto poznám, nie síce s ložiskami, tam som ešte nedospel, ale so spojkou. Denne kontrolujem hladinu v nádržke - paranoja, a raz za týždeň dlievam deci, tečie mi to hydraulické ložisko, veď má už 5mesiacov a najazdilo skoro 3tis. Teraz idem meniť žhaviče, bo ťažko štartuje, a to býva ešte len 0°C. Keď niekam idem tak stale čakam čo sa zas poserie a na cesty si beriem náradie. Má to slabý výkon - asi vstreky, viscio v prdeli - do zatáčky sa šprajcuje, ird začína hučať, zadný dif tečie.. Keď mi kamienok jebne o podbeh, tak ma automaticky napadne niekoľko vecí, čo sa práve posrali a koľko zas vysolím za diely.. A to som musel predať Mondeo a Nivu aby som toto kúpil. Čo mi na toto vraví ženská radšej ani nenapíšem.
A to sa tu raz do týždňa najde zúfalec, čo chce ešte free1 kúpiť..

deyva

#65 Příspěvek od deyva » 04 říj 2013 11:58

astero píše:Toto poznám, nie síce s ložiskami, tam som ešte nedospel, ale so spojkou. Denne kontrolujem hladinu v nádržke - paranoja, a raz za týždeň dlievam deci, tečie mi to hydraulické ložisko, veď má už 5mesiacov a najazdilo skoro 3tis. Teraz idem meniť žhaviče, bo ťažko štartuje, a to býva ešte len 0°C. Keď niekam idem tak stale čakam čo sa zas poserie a na cesty si beriem náradie. Má to slabý výkon - asi vstreky, viscio v prdeli - do zatáčky sa šprajcuje, ird začína hučať, zadný dif tečie.. Keď mi kamienok jebne o podbeh, tak ma automaticky napadne niekoľko vecí, čo sa práve posrali a koľko zas vysolím za diely.. A to som musel predať Mondeo a Nivu aby som toto kúpil. Čo mi na toto vraví ženská radšej ani nenapíšem.
A to sa tu raz do týždňa najde zúfalec, čo chce ešte free1 kúpiť..
Ale tak zas tak zlý to nebude ne? Já teda taky měnil spoustu věcí už, ale většinou spotřebka jako kotouče atd... Navíc, nejsou to nový auta už, tak to člověk tak musí taky brát. Já do Free I šel s tím, že se tam bude spousta věcí s*át, ale zatím musím zaklepat není to žádná hrůza...

Krasty

#66 Příspěvek od Krasty » 04 říj 2013 14:02

Tak Nivu bych asi nikdy neprodaval...
Jinak mam 20 let starou Hondu civic a nebyt moji pritelkyne, ktera se na ni uci ridit :cry tak by ji nic nebylo. Zespoda vypada lip nez kdejake 5-6 let stare auto...to fakt nekecam Vse funguje, otacky 7 tis otacek na dvojku, trojku a jede jak drak. Nic ji neni a vse snasi...zima leto... Freelander....tam je to kazdych 1 tis km neco. Je pravda, ze zatim jsou to jen stovkove nebo tisicove polozky...do desetitisicove opravy teda nepujdu... To by slo asi z baraku...ja mam Free 1 z roku 98, ta honda je z roku 93...

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#67 Příspěvek od fugín » 04 říj 2013 19:07

Mám Free 2002 benz. Při koupi najeto necelých 100tis (snad),auto je téměř denně v provozu. Moje opravy:
ihned po koupi: rozvody,vodní pumpa + náplně (zcela běžné u jakéhokoliv jiného ojetého auta),repas visco+ložiska kardanu
během provozu: vlastní blbostí spálená spojka-koupena nová sada Borg,výměna manžety tripoidu,vlasní blbostí proražená horní miska zadního tlumiče (jump),nové brzdové destičky+kotouče(zbytečně brzo) a největší blbost bylo půjčení auta kamarádovi(bouračka),další výměna náplní. Pokud jsem na nějakou opravu zapomněl,je to tím že musela být směšně levná.
Nepočítám li investice do vylepšení bez kterých by to jezdilo stejně dobře a vlastní blbostí zničených dílů + tu bouračku(platil dotyčný kamarád) jsou to tedy provozní náklady absolutně srovnatelné s jakýmkoliv jiným autem. Navíc každý kdo mě zná může potvrdit,že svý auto nikterak nešetřím. Nechce se mi věřit,že bych zrovna já měl takový štěstí na vyjímečný kus. Nemluvě o tom,že toto auto mi dalo možnost dojet i tam kam bych břichoplazem nikdy nedojel.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#68 Příspěvek od Tim » 07 říj 2013 14:32

Krasty - vůbec nesmutni. Mne to auto stálo tolik nervů, peněz, času a hádek s polovičkou (s bývalou, ta nynější moje duševní pohnutky naštěstí chápe), že ho nejde nemilovat. Už jsem tu měl několik kupců a byl tolikrát rozhodnutej tu svini prodat (auto, ne přítelkyni :mrgreen: ), ale stejně je doma, všechny jsem nakonec poslal pryč. Za poslední rok, snad to nezakřiknu, jsem do něj vrazil asi jen tisícovku, tak snad už se mi ty dětský bolístky povedlo vychytat a budu spokojeně jezdit. Mám s tím autem tolik krásných zážitků, že i kdybych měl žrát chleba se solí tak jsem rozhodnutej ho držet při životě co nejdéle. Jasně, Honda je Honda, (i když ta naše teď zrovna taky nejezdí, protože je totál vymlácenej čep a já jsem línej ji opravit), ale když jedu v Hondě, nemám z tej jízdy takovou radost jako v Roveru. Po dlouhý době jsem free pořádně provětral na Pasíčka a zpátky... 350km a žádná dálnice! Pěkně "lážo plážo" po venkově a užíval jsem si každej kilometr. Miluju to auto! A věřím, že to budeš mít taky tak. čím víc se s ním budeš mordovat, tím raději ho budeš mít a nakonec taky zůstane doma :hi
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Krasty

#69 Příspěvek od Krasty » 08 říj 2013 07:49

Tak ono uz doma asi zustane, ale ty servisni intervaly si to auto zada nejak casto. :doh Ale potkat me neco velkyho, tak nevim nevim...to uz by asi nemelo cenu...udelas jedno a vysere se druhy a razem v tom jsi za nekolik desitek tis. Uznej, ze vedet dopredu, ze do toho budes muset tolik narvat, tak by sis poridil treba nejaky novejsi nebo jinej typ.
Kdyz je v poradku, tak je to presne to, co jsem si pral. Zadnej zrout phm (prum do 7 l/100km), ale celkem pracant. Ale kdyz pak potrebuju odvezt par veci na kare a ono se to posere a bez tech dovezenejch veci nemuzu delat nic a zima se blizi, tak bych vylit z kuze. Moje zenska ze me ma uz taky prdel...kdyz je v haji (auto), tak ze pry tak nasraneho me u niceho jineho nevidi a zase kdyz je v cajku, tak se celej pri jizde rozplyvam. Proste to auto ze mne dela extremistu :grin:

Tim

#70 Příspěvek od Tim » 08 říj 2013 10:52

Je fakt, že kdybych to tenkrát tušil, koupil jsem si Disco. Taky jsem přemýšlel o fungl nové Nivě, ale to mne rychle přešlo... Ale to už jsme hodně off topic :D

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Krasty

#71 Příspěvek od Krasty » 15 lis 2013 15:50

Tak tohle proste nechapu...minuly tyden v nedeli jsem auto zaparkoval bez problemu pred barakem. Dnes krasne naskocilo na drc a jakmile se dalo do pohybu tak hrozny huceni tak pri rychlosti do 40 kmh, pak uz to pomalu mizi. Ja uz se z tech lozisek poseru. Hondu jsem ted tyden opravoval, spise servisoval a kdyz udelam jedno auto, tak zase to druhy. Uz fakt nevim...ja snad mam na ty loziska smulu nebo co. Teda doufam, ze to je lozisko. Sice uz se smraka, ale zkusim schodit kardan, abych vyloucil nebo urcil lozisko na kardanu...a ty jsem menil pred asi 500 km. Uz me to fakt nebavi...

Tim

#72 Příspěvek od Tim » 15 lis 2013 21:33

Ahoj, hele tohle mi dělá auto taky, když zůstane déle stát. U mne je to pravděpodobně tím (doufám), že jak dýl stojí na místě, tak ty gumy nejsou tak úplně kulatý a chvíli jim trvá, než se jakoby "rozválí" :D I to maličko poskakuje, tak první dva kilometry, proto to dávám za vinu právě gumám...

Krasty

#73 Příspěvek od Krasty » 20 lis 2013 11:48

Pneumatiky? Asi se to stat muze, ale nemyslim si, ze to je muj pripad.
Kardan jsem nesundaval, jen jsem vysrouboval ulozeni visko z karoserie a protocil naprazdno s loziskama a v pohode...hezky se tocily, zadny rachot. Kdyz jsem je mel pred tim v haji, tak to bylo, jak kdyz se sypou kaminky, kdyz jsem s nim protocil a proto to bylo slyset i z auta.
Rikam si, ze kdyz by to bylo lozisko v kole, tak bude slyset cim dal vic, pri vyssi rychlosti...tenhle hukot zacne tak pri 3 kmh (znova pisu tak 3kmh - neni to preklep)a je slyset tak do 60kmh a ´pak to jakoby prestane. Je mozne, ze to neni slyset pres ostatni zvuky auta :-) ale kdyz to byly loziska v zadnich kolech, tak to nebylo slyset nic jineho nez ty loziska...tak mam docela strach...
Holt to uz po ctvrte pujde na zdviz do servisu a bude se poslouchat co kde huci... rikam si, jeslti uz me z toho neustaleho huceni taky nehuci :angry

Tim

#74 Příspěvek od Tim » 20 lis 2013 12:53

No, snad Ti to dobře dopadne, už si se s tím friťákem taky něco natrápil :nerd

Krasty

#75 Příspěvek od Krasty » 28 lis 2013 06:23

Takze problem nalezen...opet huci lozisko na kardanu a to jsem je menil pred necelyma 1000 km. Nechapu ale, ze kdyz jsem je zkousel (vysrouboval jsem drzeni visko - vlastne ty 4 srouby na na loziskach - a pak protocil naprazdno), tak nebylo slyset vubec nic, jen klasicky zvuk protacejiciho se loziska. No a na zdvizi u mechanika byla jeho odpoved zadni lozisko na visko. Sundal jsem kardan uplne a chlapec mel pravdu. Nechapu to, budto to byla spatna kvalita toho loziska nebo jsem neco podelal pri nasazovani, ale fakt nevim, co se na tommuze podelat.
Sranda je, ze to bylo v poradku, kdyz jsem auto zaparkoval a pamatuju si jak jsme si liboval, ze to auto mam ted na zimu v cajku, ze si seveli a kdyz jsem po tydnu zase nekam to auto vzal, tak hned se ozvalo to huceni...asi mi tam neco sezrala nejaka krysa nebo ja nevim... jak se muze auto posrat, kdyz stoji tyden na parkovisti...kor lozisko na kardanu!!!

Nejak me ty zavady stvou....viz prispevek "unik kapaliny". Furt s tim autem neco je.

A jelikoz mam vlastne nyni 3 pary lozisek (jednu starou, druhou na transita a treti ted, co jsou nandane), tudiz loziska jako takova mam 2 nove a jedno zdrave, zanovni z kardanu, nemate nekdo zkusenost s tim, jestli nejdou prelisovat? Zkusim to tak jako tak na tech spatnych, ale ptam se, zda to tu nekdo jiz nezkousel...

Diky

Krasty

#76 Příspěvek od Krasty » 28 lis 2013 18:54

Dneska jsem byl pod autem a ne a ne najit silentblok KHC500070...
mam vymackanej KHC500090, tak me docela udivuje, ze musim koupit cely drzak...nejde to nejak prelisovat a koupit pouze tu gumu, tkera je v haji?

Tim

#77 Příspěvek od Tim » 29 lis 2013 10:59

Já nevím, zda se to dá koupit samotný, ale než se s tím babrat, raději bych to vzal s tím držákem :bandit

EDIT: A ty ložiska z Transita by tam měly normálně jít, stačí jen propilovat ty díry, skrze který je chytáš šroubama k podlaze...

deyva

#78 Příspěvek od deyva » 29 lis 2013 11:01

Samotný tam jedině narvat polybush si myslím... http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

Tady je to přesně ono: http://www.ebay.co.uk/itm/Freelander-Re ... 5648195ae4

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od macejky1 » 29 lis 2013 18:52

Tohle je dobra vec ale jsou to silentbloky na diferak ne na visco spojku. Polyuretany na visco jsem jeste nikde nevidel.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

deyva

#80 Příspěvek od deyva » 29 lis 2013 20:37

Podle cisel dilu sem krasty daval myslim na diferak predni a bocni...

Odesláno z mého MK16i pomocí Tapatalk

Odpovědět