parkovací brzda...potfora...
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Re: parkovací brzda...potfora...
Měl jsem trable s ruční brzdou u D3, někde jsem to tu cca před rokem popisoval. Modul mi opravovali a vyndavali ho z auta při sundaném pravém zadním kole. Tam jsme načli krátce problematiku ruč.brzdy u D3, myslím tam byla schemata a fotky. Zkus to vygooglit, držím palce. S
- kaligula
- auto: Def110, F150, ex D3
Oživím tady diskuzi, snad se někdo ozve, opět po roce se mi kousla brzda, opět matice dojely na konec závitu, ale už nemám kam seřizovat, lanka jsou moc dlouhá, dají se nějak šikovně zkrátit ?? nebo nezbyde než koupit nové ??? je to celkem dost za dva bovdeny, ručku nepoužívám, ale technická se blíží a blikající červené P bude pro technika asi jak hadr pro býka
-
- tel.: 604751169
- auto: D3 HSE Peugeot ex
Ahoj tak dnes jsme tu parkovací brzdu také opravovali. Při zabrždění parkovačkou při pohybu se najednou kousla a strašně křičela
Musel jsem jí nouzovým lankem odbrzdit, to naštěstí šlo.
Problém byl, ale v sjetém a pak utrženém obložení levé brzdy. Dělali jsme to bez demontáže lanovodů a tý krabice ,ale přístup nic moc jen rozdělat tu zalepenou krabici bylo děsný a přijít na to jak to funguje.
No naštěstí všechno dobře dopadlo jen to chce dobře nastavit brzdu aby to nešlo až nadoraz, myslím ten závit v krabici. 

- kaligula
Tak už jsem zase zaseknutý, a po odblokování a seřízení skoro až tak že obložení tře o bubny tak po měsíci zase bloknuté,
v servisu mi řekli vyměnit celou brzdu, mi to příjde zbytečné, servo funguje dobře, nestačilo by vyměnit lanovody ? dá se někde sehnat servo za dobrý peníz, nové to stojí balík
dík
v servisu mi řekli vyměnit celou brzdu, mi to příjde zbytečné, servo funguje dobře, nestačilo by vyměnit lanovody ? dá se někde sehnat servo za dobrý peníz, nové to stojí balík
dík
- kaligula
kolečka se dají sehnat na ebay - https://www.ebay.com/itm/Range-Rover-Sp ... 0227.m3827
- kaligula
jeden update - na videu píše uvolnit šroubky příchytek lanovodu vpravo, ve skutečnosti to šroubuje vlevo, pravý lanovod není třeba vůbec uvolňovat, ale já ho nakonec stejně taky povolil a potáhnul, mám krátké ruce a nedokázal jsem povolit a vyháknout pravý lanovod z brzdy když byla ještě uvnitř,
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to také potkalo, ruční brzda se rozeřvala. Podle návodu jsem si nechal vyrobit mosaznou osičku viewtopic.php?f=6&t=29592
Zkoušel jsem to podle návodu vyměnit sám doma, šel jsem na to spodem od rezervy, uvolnil jsem modul EPB, otočil ho k sobě čelem a otevřel. Nevěděl jsem jak uvolnit krabičku ze sevření lanovodů, tak jsem to vzdal. Mezitím mi začala blikat červená kontrolka park. brzdy. Dneska jsem byl s autem v servisu s požadavkem vyndání modulu EPB, výměnu osičky a seřízení brzd. To všechno servis provedl. Výsledkem je, že na palubce bliká červené "P", brzda nebrzdí, jen při aktivaci a vypínání páčky je slyšet zpod vozu jak motorek EPB přejíždí na jednu a na druhou stranu. Jediný efekt je, že už neřve. Poradili mi, že mám dát auto na diagnostiku servisu LR. Zeptám se, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost, příp. kde je chyba a jak postupovat dále. Díky za každou radu. St
Zkoušel jsem to podle návodu vyměnit sám doma, šel jsem na to spodem od rezervy, uvolnil jsem modul EPB, otočil ho k sobě čelem a otevřel. Nevěděl jsem jak uvolnit krabičku ze sevření lanovodů, tak jsem to vzdal. Mezitím mi začala blikat červená kontrolka park. brzdy. Dneska jsem byl s autem v servisu s požadavkem vyndání modulu EPB, výměnu osičky a seřízení brzd. To všechno servis provedl. Výsledkem je, že na palubce bliká červené "P", brzda nebrzdí, jen při aktivaci a vypínání páčky je slyšet zpod vozu jak motorek EPB přejíždí na jednu a na druhou stranu. Jediný efekt je, že už neřve. Poradili mi, že mám dát auto na diagnostiku servisu LR. Zeptám se, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost, příp. kde je chyba a jak postupovat dále. Díky za každou radu. St
- kaligula
Pravdepodobne mas jeden lanovod vyhaknuty, pri skladani to ma tendenci vyskakovat, nebo nemas udelanou kalibraci, myslim ze je na to nekde navod
-
- Kontaktovat uživatele:
Neumím si představit, že bych to měl znova rozebírat, uff. Jak se pozná, že je lanovod vyháknutý?

pokud by někdo měl zájem převzít si modul parkovací brzdy s nejspíš vytahanými lanky, 1x rozebraný - povolená zaseklá matka táhla - zase zpět složený (cca celá operace v roce 2009 asi 20 minut), utěsnění proti vniknutí vody bych asi překontroloval, zaprášený, jsem ochoten přenechat z důvodu, že na DII ho rozhodně nepotřebuji. Pokud bude mít kdosi zájem mi cosi věnovat či zaplatit nepohrdnu

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
-
Já bych ho nasál. Jen napiš představu. Na D2 už mi nic nezbylo.
Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se přemohl a šel jsem do toho. Pravdu měl Kaligula, lanovod byl vyháknutý. Ale ten horor, co jsem prožil, než jsem vyndaný mechanismus vrátil zpátky do krabičky kam patří ... Konečně ruční parkovací brzda funguje jak má a doufám, že jí to vydrží.
- Balu1989
- tel.: 725 594 313
- auto: D4
Na jaře jsem měl období, kdy jsem do krabičky lezl 3xdenně, pak si zvykneš a děláš skoro poslepu 

PER ASPERA AD ASTRA
P38 2,5 DSE 99 - pneu 235/85 R16 +1" nahoru, +6cm do šířky, CB, zahrádka, už není:-(
D3 05 TDV6 :-) - x-lifter, pneu 265/70/17, navíjedlo, prahy
D4 12 SDV6 - x-lifter, naviják, prahy......, stále se vylepšuje :-D
P38 2,5 DSE 99 - pneu 235/85 R16 +1" nahoru, +6cm do šířky, CB, zahrádka, už není:-(
D3 05 TDV6 :-) - x-lifter, pneu 265/70/17, navíjedlo, prahy
D4 12 SDV6 - x-lifter, naviják, prahy......, stále se vylepšuje :-D
- kaligula
po odblokovani sekle brzdy je nutne rozebrat oboje oblozeni, vycistit, promazat slozit a seridit, jinak dojde opet rychle k zaseknuti
- kaligula
po odblokovani sekle brzdy je nutne rozebrat oboje oblozeni, vycistit, promazat slozit a seridit, jinak dojde opet rychle k zaseknuti
- marsant
- tel.: 731 158 337
- auto: LR Discovery 4
Nazdar kluci,
tak mě taky potkal problém s brzdami na zadních kolech ... nevím však zda je problém v parkovací brzdě, nebo v samotných
brzdách (kotouče, třmeny) ...
Před cca 5 měsíci jsem dělal komplet zadní brzdy, tedy kotouče, desky, čidla opotřebení. Po cca 14 dnech ježdění začalo auto při jedné
delší jízdě poměrně citelně vibrovat. Po zastavení a obejití auta jsem přišel na to, že je výrazně zahřátý disk zadního pravého kola, samozřejmě i
kotouč a šel z toho smrad spáleniny. Taky jsem si všiml že zrovna to kolo bylo dost podhuštěné (špatný ventilek), dofoukal jsem tedy a závada jako
by zmizela (asi náhoda) ... tak jsem to dál neřešil a svedl to na to pneu.
Nicméně problém se objevil včera ráno znovu, nyní však na zadním levém kole a všechny pneu dofoukané, tak jak mají být. Po ohledání auta rozpálený zadní levý disk a
smrad. Auto jsem tedy zavezl kamarádovi do servisu ať na to koukne ... zvedl to a říkal že na tom zadním levém kole je výrazné tření, odpor. Na pravém snad taky, ale ne
tolik. Nechtěl s tím ale nic dělat .. prý ať si to opraví ten co dělal ty brzdy, čemuž rozumím.
Nicméně když jsem odjížděl tak brzdy byly studené, auto stálo přes noc a když jsem ujel cca 5 km k nám na firmu a vystoupil tak ze zadní levé brzdy šel vyloženě kouř a bylo to opravdu rozžhavené,smrad. Takto se to na tak krátké vzdálenosti nikdy nezachovalo ... nezahřálo.
Takže následovala odtahovka a cesta do cca 20 km vzdáleného servisu, kde mi před těmi cca 5 měsíci dělali ty brzdy. Nyní čekám na info na co příjdou.
Co si o tom myslíte? Ruční brzda, nebo spíš problém v kotoučích a třmenech?
Ruční brzda nikdy nevykazovala a ani nyní nevykazuje žádné chyby, kontrolky, zvuky apod. Funguje normálně, zkoušel jsem i dnes "na odtahovce".
Dííík
Martin
tak mě taky potkal problém s brzdami na zadních kolech ... nevím však zda je problém v parkovací brzdě, nebo v samotných
brzdách (kotouče, třmeny) ...
Před cca 5 měsíci jsem dělal komplet zadní brzdy, tedy kotouče, desky, čidla opotřebení. Po cca 14 dnech ježdění začalo auto při jedné
delší jízdě poměrně citelně vibrovat. Po zastavení a obejití auta jsem přišel na to, že je výrazně zahřátý disk zadního pravého kola, samozřejmě i
kotouč a šel z toho smrad spáleniny. Taky jsem si všiml že zrovna to kolo bylo dost podhuštěné (špatný ventilek), dofoukal jsem tedy a závada jako
by zmizela (asi náhoda) ... tak jsem to dál neřešil a svedl to na to pneu.
Nicméně problém se objevil včera ráno znovu, nyní však na zadním levém kole a všechny pneu dofoukané, tak jak mají být. Po ohledání auta rozpálený zadní levý disk a
smrad. Auto jsem tedy zavezl kamarádovi do servisu ať na to koukne ... zvedl to a říkal že na tom zadním levém kole je výrazné tření, odpor. Na pravém snad taky, ale ne
tolik. Nechtěl s tím ale nic dělat .. prý ať si to opraví ten co dělal ty brzdy, čemuž rozumím.
Nicméně když jsem odjížděl tak brzdy byly studené, auto stálo přes noc a když jsem ujel cca 5 km k nám na firmu a vystoupil tak ze zadní levé brzdy šel vyloženě kouř a bylo to opravdu rozžhavené,smrad. Takto se to na tak krátké vzdálenosti nikdy nezachovalo ... nezahřálo.
Takže následovala odtahovka a cesta do cca 20 km vzdáleného servisu, kde mi před těmi cca 5 měsíci dělali ty brzdy. Nyní čekám na info na co příjdou.
Co si o tom myslíte? Ruční brzda, nebo spíš problém v kotoučích a třmenech?
Ruční brzda nikdy nevykazovala a ani nyní nevykazuje žádné chyby, kontrolky, zvuky apod. Funguje normálně, zkoušel jsem i dnes "na odtahovce".
Dííík
Martin
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
parkovací brzda...potfora...
Tam neni co resit. Mas zarezle lanovod a nebo pakny v cepech a nevraceji. To je porad to same pres kopirak. D3/d4/sport.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- marsant
- tel.: 731 158 337
- auto: LR Discovery 4
Peto diky moc za radu necham to proveritKokesek píše: 21 lis 2019 22:03 Tam neni co resit. Mas zarezle lanovod a nebo pakny v cepech a nevraceji. To je porad to same pres kopirak. D3/d4/sport.