TD5 nejde natočit
Moderátor: Miky_CZ
Re: TD5 nejde natočit
Namocit sa BCU neda, zatieklo by to do konektorov. konektory som oblepil paskou a dosku som stiekal sprejom. IDM/fusebox sa robi horsie, tam som to natieral stetcom.
if it ain't broke, don't fix it
Aha... To vysvětluje, proč se sypou, jestli to nemáčejí ani ve fabrice. Dělali jsme nedávno srovnávací klimatický testy. Hodil by se nám technologicky taky spíš nástřik po osazení dodatečný úpravy, než to máčet, je to zdlouhavej proces. Ale u nástřiku ani nanesení nevyšla kvalita ani zdaleka, nezateklo pod součástky a konektory, odolnost v solný mlze padla na 30% ve srovnání s máčenou stejnou deskou .petmic píše:Namocit sa BCU neda, zatieklo by to do konektorov. konektory som oblepil paskou a dosku som stiekal sprejom. IDM/fusebox sa robi horsie, tam som to natieral stetcom.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Přesně tak, já jsem desky nikdy nenamáčel ani nestříkal sprejem - neosvědčilo se. Buďto se nechali profesionálně nalakovat na speciální mašině, nebo jsem si ze spreje trošku nastříkal do vršku a nastřel to opatrně stětečkem. Ze spreje proto, protože nezaschnul při skladovaní, jako když to bylo jenom v plechovce. Sice to vyšlo dražší, ale jenom na první pohled, pokud mi většina zaschla, tak už to tam špatné nebylo.
Na umytí - používal jsem izopropylalkohol a SLABOU ultrazvukovou myčku a k tomu plochej štěteček s tvrdýma vláknama, abych myčce trošku pomohl. Slabou myčko proto, protože silná UZ myčka je schopná utrhnout třeba krystaly a to se potom docela blbě hledá.
Pokud vybavení nemáš, tak ven čistý technický líh - ten který nesmrdí jako bolavá noha a nenechává fleky po odpaření, v něm to vykoupej a vydrbej štětečkem. Nech vyschnout do druhého dne na topení a potom nalakuj. Nic lepšího nevymyslíš. Při umývání si může pomoci injekční stříkačkou s ubroušenou jehlou - prostříknout líh pod větší součástky, kam se štětečkem nedostaneš.
Až to budeš dělat, tak si dej pozor na statickou elektřinou - pokud tě bude všechno kopat, to se převleč do něčeho, co není z umělých vláken. Touhle dobou je to problém kvůli nízké vlhkosti vzduchu.
Na umytí - používal jsem izopropylalkohol a SLABOU ultrazvukovou myčku a k tomu plochej štěteček s tvrdýma vláknama, abych myčce trošku pomohl. Slabou myčko proto, protože silná UZ myčka je schopná utrhnout třeba krystaly a to se potom docela blbě hledá.
Pokud vybavení nemáš, tak ven čistý technický líh - ten který nesmrdí jako bolavá noha a nenechává fleky po odpaření, v něm to vykoupej a vydrbej štětečkem. Nech vyschnout do druhého dne na topení a potom nalakuj. Nic lepšího nevymyslíš. Při umývání si může pomoci injekční stříkačkou s ubroušenou jehlou - prostříknout líh pod větší součástky, kam se štětečkem nedostaneš.
Až to budeš dělat, tak si dej pozor na statickou elektřinou - pokud tě bude všechno kopat, to se převleč do něčeho, co není z umělých vláken. Touhle dobou je to problém kvůli nízké vlhkosti vzduchu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Ad solná mlha - když se něco nepodařilo, tak po 30 dnech ve slané mlze jsme zařízení skoro nenašli.
U zařízení tohoto typu to ještě aspoň jde nelakovat, ale u vysokofrekvenčních a mikrovlnných věcí je to o to větší zábava, že ten lak na povrchu spojů obvody ovlivní a rozladí. Takže buďto žádnej, nebo se s ním musí počítat a musí se kontrolovat tloušťka jaká je nanesená, což je další opruz.
U zařízení tohoto typu to ještě aspoň jde nelakovat, ale u vysokofrekvenčních a mikrovlnných věcí je to o to větší zábava, že ten lak na povrchu spojů obvody ovlivní a rozladí. Takže buďto žádnej, nebo se s ním musí počítat a musí se kontrolovat tloušťka jaká je nanesená, což je další opruz.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
MadTom píše:Ad solná mlha - když se něco nepodařilo, tak po 30 dnech ve slané mlze jsme zařízení skoro nenašli.

Dík za info, mrknu ještě co se ve skladu najde, líh je a izopropyl myslím taky. Ono pokud nebude načnutá, tak stačí, to se uvidí až ji otevřu. Zatím jenom sonduju, nechce se mi s tím hrabat dvakrát, štěstí přeje připraveným, žejo

No road? No problem...
-
Pokud funguje, tak opucovat, nalakovat a hotovo.
Originál není lakovaná vůbec, na rozdíl od dalších jednotek. Takže stačí kondenzace, která se vždycky najde.
Originál není lakovaná vůbec, na rozdíl od dalších jednotek. Takže stačí kondenzace, která se vždycky najde.

No road? No problem...
co cakas od zabozrutovdava píše:ježiš, vůbec?? tak to čumím že si do auta dovolili.
Zamrzla nafta, po rozmrazeni slape ...MadTom píše:Předpokládám, že máš automatickou převodovku. V takovém případě bude M+S souviset buďto s ní nebo s jednotkou BCU + přístrojema. Pokud jezdí, tak bych to nehrotil a počkal, až led roztaje. Olej v konektoru řídící jednotky není problém. Aby to byl problém, tak by ho řídící jednotka musela být plná.
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
sa divim ze jak udrie november nezacnete automaticky pridavat aditivum do tych sraciek co tankujete,ci hadam si myslite ze ich pridavaju na pumpach ? nebudte naivnímco píše:Zamrzla nafta, po rozmrazeni slape ...

co davas ty?Balú píše:sa divim ze jak udrie november nezacnete automaticky pridavat aditivum do tych sraciek co tankujete,ci hadam si myslite ze ich pridavaju na pumpach ? nebudte naivnímozno -ked zacne dlhodobejsie mrznut,ale ked je taketo pocasie.....
- Balú
uz roky do obidvoch aut VIF http://www.vif.cz/produkty/aditiva-do-nafty/ kupujem si to pollitrove balenie stoji to okolo 10€
okrem nezamrzania nafty ti to aj cosi ine robi?Balú píše:uz roky do obidvoch aut VIF http://www.vif.cz/produkty/aditiva-do-nafty/ kupujem si to pollitrove balenie stoji to okolo 10€
- petr pp
- tel.: 0903790668
- auto: def 90
Ja stale nic nedolievam ale pred kazdou zimou menim palivofilter a nemam problem 

- Balú
no malo by to hlavne zvysovat cetanolove cislo nafty,znizovat penivost,nejake antikorozne vlastnosti a este cosi
uz si to nepametam ... a funguje to zena este ked mala moznost si dala vytahat vstreky z auta (po 200 000) isli na stolicu ....a vstreky jak nove

- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Hele já dávám jako aditivum také VIF. A jsem spokojen už třetí zimu. Dávám tedy i do služební gazelly a tam taky funguje.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
Celkom dobrú paletu prísad ma aj liqui moly http://www.liqui.sk/katalog/prisady/
Re:
Špatnej nápad, startovacím sprejem dostane každej motor hrozně zabrat.mco píše:Mate niekto skúsenosť / používate štart. spreje?
Krom toho u Td5, která je v pořádku, je to úplně zbytečný - ta bude chytat na brnk i v zimě....aspoň ta moje tak zatím chytá od toho co ji mám

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Startovací spray používám do firemního UNC při mrazech. Ale do disca bych to nikdy nedal! Ani do jiného svého auta! Ty kovové rány po nastartování jsou šílený a i laik musí uznat, že to rozhodně pro motor není dobrý.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...