Jako asi vícerým z vás se mi rozsypala plastová kolečka, která vodí mechanismus elektrického stahování oken. A ať hledám jak hledám, tak jsem tady nenašel, jak je vyměnit a hlavně za co (tedy pokud nechci koupit komplet nový mechanismus - a to nechci). Na zahraničních webech jsem našel obrázek sady náhradních plastových včetně nových osiček, ale ke koupi nikde. Našel jsem i mosaznou náhradu, ale taky nebyla ke koupení. Dokonce jsem našel řešení výměny kulatých za hranaté vodící, ale to se mi funkčně moc nelíbí.
Nevíte někdo o zdroji, kde koupit rolničky nové či dokonce kvalitnější, a hlavně aby se nemusely nýtovat jako ty původní - tedy šroubovací. Díky za radu.
Rolničky do lyžin stahování oken (předních) - Disco I
Moderátor: Miky_CZ
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rolničky do lyžin stahování oken (předních) - Disco I
Obávám se, že kolečka nikde nekoupíš. Jediná možnost je si to nechat udělat od šikovného soustružníka. Hranaté kluzáky jsou na DII.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- posmurny
- tel.: 604 890 190
- auto: Discovery I Camel
Soustružníka si nechávám jako poslední variantu
třeba najdu nějaké hotové řešení.
Na Disco webu jsem našel v řádku Rear window regulator obrázek kitu
, který jsem pak našel u výrobce (patrně) na http://www.prime-line-products.com/prod2.asp" onclick="window.open(this.href);return false;. Další možností tam je i
Ale nejsem si jistý, že to je ono (i když to tak vypadá) a zda je to možné vůbec dostat k nám do Čech. Nemáte někdo zkušenost? A nebo neviděl jste někde v našich železářstvích podobné rolny? Třeba by šly použít ...

Na Disco webu jsem našel v řádku Rear window regulator obrázek kitu

taky to resim, aktualne se mi jevi soustruh jako jedine rozumne dostupne reseni...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
Možná kdyby to soustružník vzal přes kopírák.....
Počítám, že zájemci by byli, pár setů by se hodilo. Ať to neřeší každý samostatně.
Počítám, že zájemci by byli, pár setů by se hodilo. Ať to neřeší každý samostatně.
Discovery je životní styl.
- posmurny
- tel.: 604 890 190
- auto: Discovery I Camel
Zítra zkusím jednoho bývalého kolegu, jestli by to zvládli jako melouch - pokud uspěju, tak dám vědět, ať toho udělají víc. Ale nejdřív radší jednu zkušební sadu otestuju. Kdyžtak sem napiště, kolik by těch sad bylo potřeba.