Kto upraví DII?
Moderátor: stan
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Kto upraví DII?
Tak je to asi už tu. Moja leštenka šla do sveta a v priebehu pár dní u mňa zaparkuje staršia DII (99") ktorá ma oslovila. Kto by bol ochotný dohodnúť sa na montáži pevnostného nárazníku, krytu spojovačky a prestavbu na DII po facelifte (len predné svetlá)? Svetlá si dodám, pevnostňák by som konzultoval, určite by mal umožniť montáž navijaku, mal by mať A bar, mali by sa dať natiahnuť ocelové lanká k záhradke a prijal by som miesto na prídavné dialkáče. Ten nárazník by mal vyzerať nejako takto vrátane tých hmloviek (tie ďalšie svetlá budú denné svietenie): http://www.madoffroad.sk/obchod/pevnost ... oyota.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja viem, nie je naň kde uchytiť tie lanká. Moja predstava je, že ak ich budem potrebovať, do rohov nárazníku sa na pripravený závit naskrutkujú ocelové trubky, ktoré budú zároveň chrániť svetlá pred konármi. Nechcem na A bar "uši".
Ja viem, nie je naň kde uchytiť tie lanká. Moja predstava je, že ak ich budem potrebovať, do rohov nárazníku sa na pripravený závit naskrutkujú ocelové trubky, ktoré budú zároveň chrániť svetlá pred konármi. Nechcem na A bar "uši".
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Acon
Re: Kto upraví DII?
hm. Nikto? Tak aspoň poraďte ako na ten facelift. Treba nejaké úpravy ak chcem vymeniť len svetlá? Viem, že sa to tu v minulosti preberalo, no vyhľadávanie je nejaké pošahané. Nechce nájsť úplné banality (ako napr záhradku) o facelifte a pod sa mu ani nesníva
Pritom vyhľadávač pravidelne používam.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- David S.
- auto: RRC 2door, Disco2
- Kontaktovat uživatele:
Olegu,
tady něco o světlech a faceliftu: http://www.lro.com/forum/viewtopic.php?t=9411" onclick="window.open(this.href);return false;
Já jsem tenkrát dával taky jen světla, jo a musíš k tomu koupit i ty lišty pod. No a nejtěžší je udělat elektrika, jsou jiné štekry.
tady něco o světlech a faceliftu: http://www.lro.com/forum/viewtopic.php?t=9411" onclick="window.open(this.href);return false;
Já jsem tenkrát dával taky jen světla, jo a musíš k tomu koupit i ty lišty pod. No a nejtěžší je udělat elektrika, jsou jiné štekry.
- Acon
Ďakujem. Pomohlo to. Nie je to žiadna veda, možno to zvládnem aj u mňa na dvore. A zistil som, že nové svetlá sa mi páčia viac so starým nárazníkom. Aj keď je to jedno, pôjde tam aj tak pevnostňák.
tu http://www.td5alive.com/headlights.php" onclick="window.open(this.href);return false; je mozne kupit si navod 
haldal som ho po nete, nenasiel som link kde ho stiahnut, tiez zvazujem ten "facelift"

haldal som ho po nete, nenasiel som link kde ho stiahnut, tiez zvazujem ten "facelift"

- Josef-Z (Jugin)
- tel.: 773492666
- auto: Discovery 300TDi
Zdravím, zavez to Pešlíkovy do Val. Meziříčí toho máš asi nejblíš a LR má zmáknuté 

Discovery 300 TDi automat alijaz: "cihla" na cestování to nejlepší!
- Acon
Dohoda je snáď na ceste. Neplánujem žiadny špeciál. Len lift 2" aby sa vošli väčšie pneu, nenápadný pevnostňák aby bol pevný a nedráždil oči orgánov, no a možno aj nejaký navijačik. Riešim čiste praktickú stránku užívania vychádzajúcu z mojich potrieb. No a keď už bude o niečo viac ako sériovka, tak určite príde aj na nejaké pojazdenie pre zábavu. Nebudem predbiehať, ak to zrealizujeme, dodám foto.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
lift ti namontuje fakt hocikto, rovnako aj dlhsie hadice. tieto veci som robil sam za asistencie skusenejsieho;-)
narazniky robi dobre ORC, aj ked uz na nas nadavaju:-) robili uz 3 disco2, predok aj zadok. mne montovali aj navijak. trvalo to dlhsie ako slubili ale robotu odviedli dobru, cize velka spokojnost...
narazniky robi dobre ORC, aj ked uz na nas nadavaju:-) robili uz 3 disco2, predok aj zadok. mne montovali aj navijak. trvalo to dlhsie ako slubili ale robotu odviedli dobru, cize velka spokojnost...
- Acon
Ja už mám dodávateľa vybraného. Takže ak sa nič nestane, dotiahneme pár detailov a ide sa na to. Lift nie je problém a určite by som ho zvládol aj sám u mňa na dvore. No keď už sa toho bude robiť viac, tak nech sa to spraví naraz a bude pokoj.
Nateraz mám problém so záhradkou. Jednu som si už vybral, no je na free a síce vraj nie je problém spraviť ju aj na DII no nie je to taká, ktorá by ma oslovila na 100%. No zatial je kandidát No.1

Nateraz mám problém so záhradkou. Jednu som si už vybral, no je na free a síce vraj nie je problém spraviť ju aj na DII no nie je to taká, ktorá by ma oslovila na 100%. No zatial je kandidát No.1

- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nevěděl jsem že je ta poptávka na zahradu na D II od tebe.
Když si řekneš jak má vypadat a co všechno má umět tak ti něco vymyslíme na míru.
Když si řekneš jak má vypadat a co všechno má umět tak ti něco vymyslíme na míru.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Honzo čekal jsem tě na Sahaře, že poměříme D2 pro výrobu úchytů na tuto zahrádku a ty nikde.macejky1 píše:Ahoj, nevěděl jsem že je ta poptávka na zahradu na D II od tebe.

Teď mě napadlo, příští víkend se chystáme na ARO Show, tak by jsme se mohli někde potkat po cestě...

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já jsem úplně v pr.... hlavně časově. Nějak se mi protahujou práce na baráku a začínám mít strach abych všechno stihnul do zimy.PavelU píše:Honzo čekal jsem tě na Sahaře, že poměříme D2 pro výrobu úchytů na tuto zahrádku a ty nikde.macejky1 píše:Ahoj, nevěděl jsem že je ta poptávka na zahradu na D II od tebe.
Když si řekneš jak má vypadat a co všechno má umět tak ti něco vymyslíme na míru.Pokud se ti nepovede někde někoho odchytit, tak napiš co mám změřit.
Pavel
Teď mě napadlo, příští víkend se chystáme na ARO Show, tak by jsme se mohli někde potkat po cestě...
Protože DII má jestli se nepletu celou okapničku vodorovnou tak by mi stačilo změřit vzdálenost od okapničky k nejvyššímu bodu střechy, šířku střechy od okapničky po okapničku a šířku okapničky nahoře zevnitř a dole zvenku ( kvůli zámku ). Tohle mi stačí abych mohl udělat držáky. Jaké budou celkové rozměry zahrady a jak má vlastně vypadat to ať si řekne Acon sám.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Počítám že pojedete po dálnici přes Brno a Jihlavu. Já bydlím asi 10 Km od dálnice u Velkýho Meziříčí takže by jsme se potkat určitě mohli.
- Acon
No, vec sa má nasledovne. Záhradku chcem a vlastne mi to auto bez nej pripadá také... ..no trápne
Navyše na pôvodnej Disco som ju aj využíval napriek tomu, že bola len 1/2ná. Zo všetkého, čo som mal možnosť na nete nájsť ma oslovila práve tá vyššie zobrazená. No stále to nebolo na 100% čo som hladal. Ale rozhodne patrí k tomu lepšiemu, čo ma oslovilo. Momentálne čakám aj na vyjadrenie LubošaM (I-D). Záhradka, ktorú vyrobil na Defa je presne to, čo ma oslovuje na 100%. Niečo na spôsob Camel len nižšie. Hlavne považujem za výhodu ten rám okolo strechy tesne nad žlabmi. Tak, kde jazdím je veľa kríkov a konárov a je to slušná ochrana strechy. Takže sa veľmi ospravedlňujem PavloviU a vlastne už aj macejkimu, veľmi nerád ťahám ľudí za nos, ale Tú od I-D som objavil len teraz... No a hlavne ešte neviem koľko bude stáť.
Ale aby som sa vrátil k DeJong. Tá záhradka by bola pre mňa úplne ideálna ak by, okrem požadovaných rozmerov, mala aj ten rám okolo strechy ako to má tá od I-D a ako to má aj Camelka.

Ale aby som sa vrátil k DeJong. Tá záhradka by bola pre mňa úplne ideálna ak by, okrem požadovaných rozmerov, mala aj ten rám okolo strechy ako to má tá od I-D a ako to má aj Camelka.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
To by se samozřejmě dalo taky udělat. Jen bych se asi neobešel bez nějaké DII na odzkoušení a doladění před dokončením. Musel bych o tom podumat jak to udělat co nejjednodušeji a přitom funkčně a elegantně.
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Klidně se stav.pidibi píše:trebic je kousek, bych se tam mohl cestou na chalupu stavit ...
na kolik by takova zahradka vysla?

Cena je tady na Free - na DII by to bylo o něco málo víc kvůli o dost větším rozměrům. cca 22000x1400.
http://www.offroad4x4shop.cz/detail/fre ... freelander
ahoj macejky1
pročítám tohle forum a pomalu zjišťuji co musím ještě dodělávat na naší discošce, zahrádka by taky bodla.... už jste vykoumali první verzi? jsou nějaké foto od této verze?
děkuji
pročítám tohle forum a pomalu zjišťuji co musím ještě dodělávat na naší discošce, zahrádka by taky bodla.... už jste vykoumali první verzi? jsou nějaké foto od této verze?
děkuji
...take it easy....
- macejky1
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec se ještě žádná na DI nebo DII nedělala. Ale nic na tom není, byla by úplně stejná jako na Free jen o trochu větší. buď 2200x1400 nebo dle přání zákazníka. Sada na uchacení by mohla mít 6 nebo 8 úchytů to taky dle přání zákazníka. Cena závisí na tom jak by byla velká a jestli by to bylo jen "plato" nebo i s bočnicemi. Bez bočnic cca kolem 10 tis. s bočnicemi cca kolem 13 tis. Žebřík v zahrádce nemá u Discovery smysl protože se dá pohodlně namontovat na zadní dveře ( to u Free nejde ). Sada držáků do okapničky by byla kolem 2 tis. za vyráběné a za kupované a upravené asi o něco víc. musel bych zjistit za kolik se dají koupit.lukes píše:ahoj macejky1
děkuji
dík za rychlou reakci
rozměry zahrádky jsou pro mě zatím otázka, budu pořizovat stan a podle toho se asi přizpůsobí zahrádka... rád si poslechnu názory jak to vlastně má vypadat... bočnice ano? při osazení stanu bočnice dolů? pokud se rozhodnu pro určitý typ stanu tak předpokládám že tyto vci všechny řešíš...
děkuju za odpověď
rozměry zahrádky jsou pro mě zatím otázka, budu pořizovat stan a podle toho se asi přizpůsobí zahrádka... rád si poslechnu názory jak to vlastně má vypadat... bočnice ano? při osazení stanu bočnice dolů? pokud se rozhodnu pro určitý typ stanu tak předpokládám že tyto vci všechny řešíš...
děkuju za odpověď
...take it easy....