Dobrý deň každému!
Nedávno som si kúpil Freelandra rv. 2001 Td4. V celku zachovalý, motor ide ako hodinky. Nedávno som s ním išiel na diaľnicu. Pekne, dynamicky zrýchli na 110 km/h. Držím rýchlosť pár minút. Neskôr chcem predísť rýchlejšie kamión, motor nereaguje na pridávanie plynu, stratil silu. Malý kopček, klesá na 100 km/h. Dolu kopcom horko-ťažko zrýchly na 125 ale začne vynechávať. Zišiel som z diaľnice, všetko v najlepšom poriadku. Motor ťahá ako má, turbo pekne ide, ani jedno šklbnutie (neidem viac ako 100km/h). Vrátim sa na diaľnicu, hneď mu dám plný plyn, auto nádherne ťahá, držím 150 km/h (išlo by aj vyššie), asi 15 sekúnd a motor stráca silu, klesám na 110. Po chvíly znížim rýchlosť na 80. Idem asi kilometer, znova dám plný plyn. Auto zase ide 150, v zápätí stráca silu, klesá na 110. Pri 120 má 3000 ot/min.
Vymením palivový filter. Skúšam bez filtra, dám zapalovanie, nemeral som čas, ale cca 8 sekúnd a čepadlo vytlačilo 0,5 litra nafty.
Bývam ďalej od diaľnice, tak skúsim inak. Miernejší kopec, ťahám príves (700 kg). Skoro zaradím trojku, dám plný plyn. Motor nádherne ťahá, viac ako 3500 otáčok nepovolím, ide pekne na otáčkach, po pár sekundách stráca silu, klesá na 2900 ot. Ten istý kopec, keď som preradil na štvorku a nepustil otáčky nad 3000 bez problémov prešiel. V zrkadlách za sebou nevidím žiadny dym. V bežných podmienkach mimo diaľnice by som zrejme nezistil túto závadu.
Vyzerá to tak, ako by mal niekde rezervu nafty, ktorá postačí pri vyššej spotrebe na tých pár sekúnd, ale nestačil by dopľňať. Čerpadlo k filtru však podľa mňa dodáva dosť paliva aj dosť silno. Turbo odhadujem, že ide pekne. Viete mi poradiť niekto?
Ďalšia závada, že pri tryskách mi niekde uniká nafta. Nie je to však prepadové vedenie, ani prívod k tryskám. Po 100 km viem odsať zo žlabu, kde sú trysky 20 ml nafty. Môže unikať spod trysky?
Ďakujem.
freelander td4 stráca výkon
Moderátor: Safraporte
Re: freelander td4 stráca výkon
Cus, taky mam td4ku a chova se mi uplne stejne, avsak uz mam v kufru novou hadici (snad bude pasovat) k rizeni pretlakoveho ventlilu turba (vubec nevim o cem kecam, jen rikam, co jsem postrehl od chytrejsich), puvodni hadice se mota nekde dole kolem ridici tyce a je trosku rozemleta o tu tyc a dalsi blbosti, ktere tam dole jiste nejsou potreba
, auto jede paradne, ale pak mu hrabne a vetsinou na petku ve 120km/h prestane tahat, rychlost zustane max 120 ale spadla mi uz i na 80, nekdy proste jde a nekdy ne..

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
zkuste se porozhlédnout po fóru, co tohle http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 635#p90635" onclick="window.open(this.href);return false; ?
A nebo tohle http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=7&t=7809" onclick="window.open(this.href);return false; ?
A nebo tohle http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=7&t=7809" onclick="window.open(this.href);return false; ?
- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
Tento problém jsem řešil v záruce. Mně se navíc rozsvítila kontrolka motoru. Byl to ventil turba. Po výměně OK
Přesně jak píšeš, nejet po dálnici ani jsem to nezjistil.

Přesně jak píšeš, nejet po dálnici ani jsem to nezjistil.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Problém mám vyriešený - vlastne bez investície: premáčkol som pár krát rukou podtlakový regulátor, nastriekal konkor aj do podtlakového solenoidu, skontroloval podtlakové vedenia (tie boli OK). Odvtedy 3000 km a funguje. Ďakujem za rady!