Zkur...á visco spojka...

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rover
tel.: 736173373

Zkur...á visco spojka...

#1 Příspěvek od Rover » 25 kvě 2007 10:05

Den před odjezdem na dovolenou se mi zřejmě po... redukční skříň v RRC, je tam Borg Warner s visco spojkou a zdá se, že je pořád zapnutá uzávěrka mezinápravového diferenciálu, při jízdě vibrace, hučení, přední gumy se začaly sjíždět do stříšky (ty lamely). Měl jsem dnes večer odjíždět na týden do Normandie, celkem cca 4000km. To si fakt netroufnu... Dovolenou jsem měl samozřejmě zaplacenou předem...
Country boy...

Návštěvník

Re: Zkur...á visco spojka...

#2 Příspěvek od Návštěvník » 25 kvě 2007 18:03

Rover Powers píše:Den před odjezdem na dovolenou se mi zřejmě po... redukční skříň v RRC, je tam Borg Warner s visco spojkou a zdá se, že je pořád zapnutá uzávěrka mezinápravového diferenciálu, při jízdě vibrace, hučení, přední gumy se začaly sjíždět do stříšky (ty lamely). Měl jsem dnes večer odjíždět na týden do Normandie, celkem cca 4000km. To si fakt netroufnu... Dovolenou jsem měl samozřejmě zaplacenou předem...
Jestli mysliš že máš zaplou uzávěru,tak na převodovce vzadu je motor který to ovládá,vlez pod to odpoj mechanycky a u elektriky odpoj ovládání uzávěry.Momentálně jezdím taky bez uzávěry.Nejde mi motor na přepínání.RB

Wolfee

#3 Příspěvek od Wolfee » 25 kvě 2007 23:25

No nevim, ja bych rekl ze RRC nema elektricky ovladanou uzaveru mezinapravoveho difu a Borg Warner s viskozni spojkou taky elektrinu nepotrebuje
RRC V8 3.9 Auto MY 1990

Rover
tel.: 736173373

Re: Zkur...á visco spojka...

#4 Příspěvek od Rover » 27 kvě 2007 10:12

Anonymous píše:
Rover Powers píše:Den před odjezdem na dovolenou se mi zřejmě po... redukční skříň v RRC, je tam Borg Warner s visco spojkou a zdá se, že je pořád zapnutá uzávěrka mezinápravového diferenciálu, při jízdě vibrace, hučení, přední gumy se začaly sjíždět do stříšky (ty lamely). Měl jsem dnes večer odjíždět na týden do Normandie, celkem cca 4000km. To si fakt netroufnu... Dovolenou jsem měl samozřejmě zaplacenou předem...
Jestli mysliš že máš zaplou uzávěru,tak na převodovce vzadu je motor který to ovládá,vlez pod to odpoj mechanycky a u elektriky odpoj ovládání uzávěry.Momentálně jezdím taky bez uzávěry.Nejde mi motor na přepínání.RB
Máš představu, kde konkrétně se to dá mechanicky odpojit? V manuálu nemůžu nic najít...
Country boy...

OC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od OC » 27 kvě 2007 10:23

No, já nevím, já dělám do včel.

Ale osobně mám za to, že visko (kteroužto Rangie má) se od uzávěry (již Rangie nemá) liší právě tím, že se nikterak nezapojuje a neodpojuje, uzavírá se zcela automaticky podle rozdílu rychlostí otáčení vpředu a vzadu.

A pokud je špatná a uzavírá se furt (jakože se jim to po delší době stává, proto jsem také mého Borg Warnera měnil komplet, když byl špatný řetěz), jediná možnost je ji vyměnit.

A jediný způsob, jak ji "odpojit", je AFAIK odpojit kardanku ;)
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Odpovědět