První zima s P38
-
- tel.: 724672394
- auto: RR P38 2.5DSE
- Kontaktovat uživatele:
První zima s P38
S radostí jsem vyrazil se svým krásným P38 do prvního sněhu. Bohužel radost dlouho nevydržela. Mám hlášku TRACTION DEF a současně mi nejde ABS. Myslel jsem, že až mrazy pominou, závada zmizí, ale nestalo se. Je to tam pořád a ani nevim, jestli spolu ty dvě závady souvisí.
Re: První zima s P38
Myslim že ano,ABS hlídá prokluz kol a přibrýďuje kolo který se protáčí,teda alespoň myslim že to tak funguje a tak bych se asi podíval na snímače ABS na kolechSilverWolf píše:S radostí jsem vyrazil se svým krásným P38 do prvního sněhu. Bohužel radost dlouho nevydržela. Mám hlášku TRACTION DEF a současně mi nejde ABS. Myslel jsem, že až mrazy pominou, závada zmizí, ale nestalo se. Je to tam pořád a ani nevim, jestli spolu ty dvě závady souvisí.
Jinak mě to maká v pohodě a ujel sem zatim všude ve sněhu na loukách v kopcích jede pořád a to tu máme asi 15 cm sněhu,na zimu se těšim celej rok

Jo, jo... určitě to souvisí. Nejspíš to bude chyba na čidle ABS jak psal Jura.
Mám dojem, že pro TC a ABS je jedno společné čidlo.
Mám dojem, že pro TC a ABS je jedno společné čidlo.
Range Rover P38 2,5DSE r.v.98
-
- auto: RRC LSEi
- Kontaktovat uživatele:
Je to na beton jedno čidlo pro ABS a TC. Pokud pojedeš pomalu do 7 km v hodině a přesto ti bude trakce fungovat je to čidlo na přední nápravě, pokud ti nebude fungovat trakce vůbec je to čidlo na zadní nápravě. Ale je to jedno, zajeď na diagnostiku, mnohdy se stane, že se jen dostane sníh kam nemá a vypne to. Mě to jen vymazali a jezdím dál a v pohodě.
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív bych vzal gumovou paličku a zkusil doklepnout přední čidla na doraz.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Pepan*
- auto: RR P38 4,6HSE
- Kontaktovat uživatele:
Mně už to dělá druhou zimu.Jak začne břečka tak mi hlásí ABS a TC nefunkční. Když to roztaje tak to zase funguje. Myslím že se mi ta břečka nalepí na čidlo. Skusím přiklepnout to čidlo.
Pepan*
-
- tel.: 724672394
- auto: RR P38 2.5DSE
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, Elliot má zase pravdu.
Vlezl jsem pod to, klepnul do toho a už to zas ABSkuje. Zajímalo by mě, v jakym rozsahu LR testuje na zimní podmínky. Zdá se, že do kontinentální zimy nebude Ostrovní auto zas až tak úplně nejlepší. Stačí trocha mrazu a ledu a spousta věcí přestává fungovat.