Redukční převodovka u DI

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Redukční převodovka u DI

#1 Příspěvek od Návštěvník » 01 črc 2007 18:30

Zdravím všechny. Jsem čerstvý majitel D I. 300TDI rok výroby 1997. Nejsem nějak zdatný technický tip a proto bych se Vás zkušených chtěl se zeptat na funkce redukční převodovky. Co znamená Lock,L,H, N je neutrál to jsem pochopil, diff je diferenciál asi uzávěrka, ale nevím jestli předku,zadku nebo mezinápravový. Můžete mi to vysvětlit. Děkuji

Jan Kucera
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jan Kucera » 01 črc 2007 18:56

Tak,je to jako písmeno H, normalně to máš v pravym dolnim rohu,na pismenu H (High-jako vysoka rychlost) tzv. zajíc jako u tatry,coz je dlouhej prevod (normalni) a rozpojenej mezinapravovej diff. kdyz to das do horniho pravyho rohu, na L (low-jako nizka rychlost) tak tam mas redukci,treba na rozjizdeni do prudkyho kopce s zatizenim atd. n a kdyz to das doleva,je to to samy L a H akorat s zamklym mezinapravovym diffem, ma se ti rozsvitit konrolka na pristrojovce,oranzova či žluta jako pohon 4 kolKdyz to das doprostred je to N jako klasickkej neutral u klacku za tim.Doporucuju menit tohle pri stání se zarazenym neutralem na "velke" prevodovce.Jde to i za pomale jizdy (zvlast uzaverka se tam dava v poho,ale redukce a opacne na H jen pri zastavenym aute.)

Standartni disco 300 tdi nema jinou uzaverku nez mezinapravovou.
"I pád na držku je pohyb dopředu"

Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)

ramjah
auto: na čas zas nic..:(

Re: Redukční převodovka u DI

#3 Příspěvek od ramjah » 14 říj 2010 20:39

chci se zeptat pokud budu nucenej přemístit se třeba přez republiku nebo dál za terénem, je nejlepší mít na redukčce Nko? nebo Hčko na dálnici (bez mezinapr diff)??

pidibi
Kontaktovat uživatele:

Re: Redukční převodovka u DI

#4 Příspěvek od pidibi » 16 říj 2010 09:37

...

Odpovědět