Náhradní díly Freelander II
Moderátor: Safraporte
Náhradní díly Freelander II
Náhradní díly na Freelander II, Vážení nemohu, než všechny zůčastněné na tomto fóru důrazně varovat. Vlastním 3 a půl roku starý tedy spíše mladý FREELANDER II, letos 14 prosince při běžné cestě po dálnici najednou cuk a auto nejelo, motor běžel ale převodovka automatická nic. Zavolala jsem odtahovku a nechala se odtáhnout do nejbližšího značkového servisu v Praze. Následná diagnostika byla převodovka v háji ( najeto je 70 000) nutno nová, naštěstí má auto připlacené 2 roky záruky tak se začalo objednávet. Od 14 prosince do dnešního dne není převodovka k dispozici , servis neví co má dělat, neboť komunikace land rover Austria což je jediný přez náhradní díly pro evropu je dostupnost neznámá. Na můj první rozhořčený mail mi odpověděli cosi ve smyslu, že se budou snažit bls, bla bla na druhý už se nanamáhali ani odpovědět.Varuji proto všechny potenciální zájemce nekupovat servis je naprosto bezmocný a land rover na nás úplně kašle. 

Re: Náhradní díly Freelander II
To je zajímavé varování... ale bude zde taky hodně lidí, co jsou s autem spokojení a s pozáručním servisem taky.sandy píše:Náhradní díly na Freelander II, Vážení nemohu, než všechny zůčastněné na tomto fóru důrazně varovat. Vlastním 3 a půl roku starý tedy spíše mladý FREELANDER II, letos 14 prosince při běžné cestě po dálnici najednou cuk a auto nejelo, motor běžel ale převodovka automatická nic. Zavolala jsem odtahovku a nechala se odtáhnout do nejbližšího značkového servisu v Praze. Následná diagnostika byla převodovka v háji ( najeto je 70 000) nutno nová, naštěstí má auto připlacené 2 roky záruky tak se začalo objednávet. Od 14 prosince do dnešního dne není převodovka k dispozici , servis neví co má dělat, neboť komunikace land rover Austria což je jediný přez náhradní díly pro evropu je dostupnost neznámá. Na můj první rozhořčený mail mi odpověděli cosi ve smyslu, že se budou snažit bls, bla bla na druhý už se nanamáhali ani odpovědět.Varuji proto všechny potenciální zájemce nekupovat servis je naprosto bezmocný a land rover na nás úplně kašle.
Co se týká autorizovaného servisu v záruce ale i po, to už je asi horší. LR v ČR nějak nefunguje... teď je otázka, do jaké míry je to ovlivněno právě vedením z Rakouska potažmo z UK... Indie...

Tak přeji ať se to co nejříve vyřeší!
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
kdyby sis chtěl koupit starší, dej si to do poptávky... zdá se mi to jako lepší varianta než čekat a čekat jestli to přijde a být bez auta...sandy píše:Náhradní díly na Freelander II, Vážení nemohu, než všechny zůčastněné na tomto fóru důrazně varovat. Vlastním 3 a půl roku starý tedy spíše mladý FREELANDER II, letos 14 prosince při běžné cestě po dálnici najednou cuk a auto nejelo, motor běžel ale převodovka automatická nic. Zavolala jsem odtahovku a nechala se odtáhnout do nejbližšího značkového servisu v Praze. Následná diagnostika byla převodovka v háji ( najeto je 70 000) nutno nová, naštěstí má auto připlacené 2 roky záruky tak se začalo objednávet. Od 14 prosince do dnešního dne není převodovka k dispozici , servis neví co má dělat, neboť komunikace land rover Austria což je jediný přez náhradní díly pro evropu je dostupnost neznámá. Na můj první rozhořčený mail mi odpověděli cosi ve smyslu, že se budou snažit bls, bla bla na druhý už se nanamáhali ani odpovědět.Varuji proto všechny potenciální zájemce nekupovat servis je naprosto bezmocný a land rover na nás úplně kašle.
ještě bych si prošel smlouvu, kolik času mají na záruční opravu a jaké sankce mají při nedodržení....
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Chlapi, opravdu je nutne quotovat cely prispevek, navic kdyz je na stejne strance jako vase odpoved?
jo, protože se může stát, že ten někdo upraví svůj příspěvek a tímhle zachováš historii toho na co odpovídášSafraporte píše:Chlapi, opravdu je nutne quotovat cely prispevek, navic kdyz je na stejne strance jako vase odpoved?

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
Já na to nebudu reagovat... díky za reakci TonnyTonny píše: ... Safraporte... Chlapi, opravdu je nutne quotovat cely prispevek, navic kdyz je na stejne strance jako vase odpoved?
jo, protože se může stát, že ten někdo upraví svůj příspěvek a tímhle zachováš historii toho na co odpovídáš
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
V tomhle je bohužel problém, že připojištění záruky další dva roky je podmíněno opravou v autorizovaném servisu a tudíž když půjdu do starší převodovky, tak to zaplatím já novou pojišťovna. Po dlouhé konzultaci s právníkem není nikde v zákoně uvedeno do jaké doby musí dodat náhradní díl, navíc vzhledem k tomu , že LR pro Čechy sídlí v Rakousku řídí se toto mezinárodním právem a tam už to není upraveno vůbec.Je to na houby, jsem bezbranná vydaná na milost.Věřím, že mnoho lidí je zde s auty spokojena, ale mám dojem, že jsou to ty starší výroby, pro mne tedy LR už nikdy nikdy a jestli bude někdy opraven jde okamžitě pryč maximálně jsem ochotna s ním dojet ze servisu
Co konkurencni servis?sandy píše:V tomhle je bohužel problém, že připojištění záruky další dva roky je podmíněno opravou v autorizovaném servisu a tudíž když půjdu do starší převodovky, tak to zaplatím já novou pojišťovna. Po dlouhé konzultaci s právníkem není nikde v zákoně uvedeno do jaké doby musí dodat náhradní díl, navíc vzhledem k tomu , že LR pro Čechy sídlí v Rakousku řídí se toto mezinárodním právem a tam už to není upraveno vůbec.Je to na houby, jsem bezbranná vydaná na milost.Věřím, že mnoho lidí je zde s auty spokojena, ale mám dojem, že jsou to ty starší výroby, pro mne tedy LR už nikdy nikdy a jestli bude někdy opraven jde okamžitě pryč maximálně jsem ochotna s ním dojet ze servisu
Všechny servisy v evropě a určitě v ČR, kde mne platí záruka berou náhradní díly, ze stejného místa osobně obtelefonováno
Ahoj,přihodím taky jednu zkušenost do pranice,již druhý měsíc čekám na tapec pravých předních dveří a dá se říci že se nic neděje
jelikož servis nemá žádné zprávy jestli je vůbec na skladě a kdy bude je ve hvězdách.
Auto jsem poprvé dal do servisu na Kolbenově ulici v Praze(tuším že je to AmTec Defense Kolbenova 898/37a
198 00 Praha 9) odkud byla i poslána objednávka do Anglie.
Sandy:můžu se zeptat kde máš auto ty?
jelikož servis nemá žádné zprávy jestli je vůbec na skladě a kdy bude je ve hvězdách.
Auto jsem poprvé dal do servisu na Kolbenově ulici v Praze(tuším že je to AmTec Defense Kolbenova 898/37a
198 00 Praha 9) odkud byla i poslána objednávka do Anglie.
Sandy:můžu se zeptat kde máš auto ty?
LRfree2 2011, FujiWhite, Winterpacket, 17"orig, blackleather....
Servis na Kolbenově už dávno není AMT jako oficiální distributor se dostal do platební neschopnosti a šéfové zmizeli a nechali dluhy, to jen tak na info, moje auto stojí u jediného oficiálního dealera pro ČR Charouz v Průhonicích, ti dnes vlastní zastoupení. Servis s tím, ale nemá nic společného, oni jsou milí vstřícní a z té situace nešťastní, ale nemohou s tím bohužel vůbec nic dělat, než se mně omlouvat, když převodovka není tak to servis opravdu opravit nemůže
Aha tak to jsem opravdu nevěděl děkuju za info 

LRfree2 2011, FujiWhite, Winterpacket, 17"orig, blackleather....
Mě odešla aut.převodovka cca po 80. tis. km. Je tam japonec Aisin AW. Má citlivou hydrauliku a doporučená výměna oleje je proto 60-80 tis. podle zatížení. Nečistoty mají zřejmě velký vliv na spolehlivost. Opravy se řeší výměnou za repas. Mě to řešili v BofB v rámci 3-leté záruky. Převodovku sháněli cca 3 týdny, repas nikde nabyl, tak jsem dostal novou přímo z výroby v GB. Nestálo mě to nic a s opravou spokojenost. Rakušáci asi komunikujou, protože drobnosti které jsem zatím potřeboval (zadní nárazník apod.) jsou do týdne. Asi je to o lidech. Jinak repase automatů stějně jako hydrospojek dělají specializované autorizované firmy i v ČR. Pro tebe to má smysl asi až po záruce.
To ráda slyším, že má někdo i dobré zkušenosti, já bohužel ne, olej byl mněněn v červenci 2010 při 60 000, rakušáci asi komunikují, ale jak s kým trh v čechách je pro ně tak malý,že na to úplně kašlou, stejné zkušenosti mi potvrdily i jiné servisy LR v čechách a se zákazníky nekomunikují určitě protože mne na druhý mail neodpověděli vůbec, převodovka také má byti z Anglie ale kdy to nejsou schopni říct a už 3 měsíce nic
to akoze automat vydrzi len 60000 km.to si robia srandu.nech si nemysia ze im ho zaplatim ked skonci zaruka.
No to ne jen, že ho zaplatíte, ale budete se dožadovat, aby vám ho vůbec poslali a vy jste ho mohl zaplatit, já už jsem ochotná platit 3 měsíce a nic
Moc by me zajimalo jak to je u aut, ale bezne pokud se smluvne neuvede jinak, by mela byt reklamace vyrizena do 30 dnu. To je podle mne docela dulezite, jinak lze povazovat zavadu za neopravitelnou a odstoupit od smlouvy, o coz bych se asi touto dobou snazil. Minimalne bych pristoupil aspon na to, ze o dobu prodleni vyrizeni reklamace bych chtel prodluzovat zaruku. Nevim jestli by toto slo nejak papirove udelat, ale aspon to by bylo fajn.
Jinak co se tyka autorizovanych servisu, tak bych ten status "autorizovany" nejradsi zrusil. Smrdi to odbornosti a rychlosti, ale skutek utek. Aspon moje zkusenost je takova, ze lidi zodpovedni za prijem zakazky jsou placeni za mile a vstricne chovani, ale technicka zpusobilost nekterych techto servisu je mezi drbanim na prdeli a pospavanim u televize. Aspon to soudim podle opicaka, kterej dve hodiny zkousel delat diagnostiku, nez z nej vypadlo "neumim se pripojit". Menice nahradnich dilu nepovazuju za servisni techniky. Co se dodavky zbozi tyka, tak to co ja jsem sehnal za 3 dny az domu oni dodavaji vic jak mesic a jeste to neni. Prijde mi, ze na sklade maji leda tak filtry a oleje, mozna zarovky.
Radsi at ma napr. nejakej certifikat o tech. zpusobilosti k oprave urcite znacky kazdej druhej Pepik, aby se zarucni opravy nemusely resit v autorizovanych servisech.
Jinak co se tyka autorizovanych servisu, tak bych ten status "autorizovany" nejradsi zrusil. Smrdi to odbornosti a rychlosti, ale skutek utek. Aspon moje zkusenost je takova, ze lidi zodpovedni za prijem zakazky jsou placeni za mile a vstricne chovani, ale technicka zpusobilost nekterych techto servisu je mezi drbanim na prdeli a pospavanim u televize. Aspon to soudim podle opicaka, kterej dve hodiny zkousel delat diagnostiku, nez z nej vypadlo "neumim se pripojit". Menice nahradnich dilu nepovazuju za servisni techniky. Co se dodavky zbozi tyka, tak to co ja jsem sehnal za 3 dny az domu oni dodavaji vic jak mesic a jeste to neni. Prijde mi, ze na sklade maji leda tak filtry a oleje, mozna zarovky.
Radsi at ma napr. nejakej certifikat o tech. zpusobilosti k oprave urcite znacky kazdej druhej Pepik, aby se zarucni opravy nemusely resit v autorizovanych servisech.
S tím odstoupením od smlouvy by to asi šlo v běžné záruční lhůtě tj. 2 roky ten rok navíc do 3 poskytuje místní dealer a ty další 2 které jsem si připlatila jsou už řešené formou pojištění a tudíž tam už toto bohužel neplatí a já jak jsem psala mám auto 3 a půl roku. O autorizovaných servisech si myslím v podstatě to samé, ale abych nebyla nespravedlivá tak tento jsem ještě nemněla možnost vyzkoušet, nebo´t ta převodovka byla jasná i mne laikovy a nic jiného se zatím nedělo neboť není jaksi s čím pracovat. Kdyby pojišťovna přistoupila na normální servis tak je tam dávno převodovka repasovaná, která dostupná je a já bych jezdila a je by to přišlo levněji neboť nová stojí cca 100 000,- a repasovaná 30 000,-, ale to oni bohužel nechtějí a mají to i ve smlouvě.
Ta zaruka tri roky kdyz ji dava prodejce je porad zaruka na 3 roky a platej tam stejne podminky jako u roku dvou, aspon podle meho. Ale to je stejne jedno.
Asi bych udelal toto, koupil bych repasovanou, kterou bych tam dal a jezdil bych. Az by prisla nova, kterou uhradi pojistovna, tak bych ji nechal premontovat do auta misto repasovane. Nasledne bych tu repasovanou prodal. Nebo abychom fantazii nekladli meze, tak bych po case prodal novou s najetyma par kilakama za cenu repasovane + servis
Pojistovna ma nekde ve smlouve, ze po dobu vyrizovani pojistne udalosti musi byt auto zaparkovane v servisu?
Asi bych udelal toto, koupil bych repasovanou, kterou bych tam dal a jezdil bych. Az by prisla nova, kterou uhradi pojistovna, tak bych ji nechal premontovat do auta misto repasovane. Nasledne bych tu repasovanou prodal. Nebo abychom fantazii nekladli meze, tak bych po case prodal novou s najetyma par kilakama za cenu repasovane + servis

Pojistovna ma nekde ve smlouve, ze po dobu vyrizovani pojistne udalosti musi byt auto zaparkovane v servisu?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Na prodlouženou záruku (nad dobu danou zákonem) se plně vztahují smluvní omezení - tj. co si tam výrobce dá, to tam je. Druhá věc je, že výrobce je povinen po nějakou dobu (tuším že 10let) po ukončení výroby dodávat náhradní díly a má i nějakou odpovědnost za škody. Ale to je na právní tahanice a dobrýho právníka. Horší je, že pokud převodovka prostě není, tak ji není kde vzít.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo