nováček
Moderátor: Miky_CZ
nováček
zdravím,jsem uplný nováček co se týká ofroadu i takového fora...pořídil jsem land rover discovery2....muže mi někdo poradit na co si mám dát velký pozor,co hlídat abych něco nepodělal atd,atd....pak jsem se chtěl optat jestli mi někdo poradí dobrého mechanika na tento vuz v okolí chomutova?,,,děkuju předem zatím lajdák 

Re: nováček
tá prezývka sa ti hodí... o 4 vlákna hore je super súhrn od Mikyho, kde nájdeš skoro všetko.
tak nebud lenívý a porozklikávaj to
tak nebud lenívý a porozklikávaj to

psal jsem že to tu neznám....nevím kde co je...ale dík
díkys,po trochu snaze jsem to našel před 2 hodinama,aspon jsem se tu porozhlíd...dík za trpělivost
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
ako majiteľovi LR DII doporučujem:
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=6" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=12" onclick="window.open(this.href);return false;
Ide o to koľko času si ochotný venovať štúdiu informácií. Ja som si postupne prešiel celý ten prvý odkaz a dnes zhruba viem kde nájdem odpoveď na prípadnú otázku. Vieš, problém je v tom, že mnohí hneď založia novú tému napriek tomu, že daný problém sa tu už riešil X krát. Preto už väčšina na 200tú otázku ako je aj názov tejto témy, nereaguje, lebo opakovať to isté desiatky krát ročne už nikoho nebaví. No na druhej strane bude skvelé, ak sa ti podarí založiť tému, ktorá tu ešte nebola
Ale v pohode. Dá sa spoľahnúť na to, že tu Ti väčšinou niekto poradí ako vyriešiť prípadný problém.
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=6" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://landroverforum.klape.cz/forum/viewforum.php?f=12" onclick="window.open(this.href);return false;

Ide o to koľko času si ochotný venovať štúdiu informácií. Ja som si postupne prešiel celý ten prvý odkaz a dnes zhruba viem kde nájdem odpoveď na prípadnú otázku. Vieš, problém je v tom, že mnohí hneď založia novú tému napriek tomu, že daný problém sa tu už riešil X krát. Preto už väčšina na 200tú otázku ako je aj názov tejto témy, nereaguje, lebo opakovať to isté desiatky krát ročne už nikoho nebaví. No na druhej strane bude skvelé, ak sa ti podarí založiť tému, ktorá tu ešte nebola

Ale v pohode. Dá sa spoľahnúť na to, že tu Ti väčšinou niekto poradí ako vyriešiť prípadný problém.
Naposledy upravil(a) Acon dne 15 dub 2011 20:21, celkem upraveno 1 x.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
tož vítej 

"I pád na držku je pohyb dopředu"
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
Disco 3 Beru3ka aneb Dukovany na kolech - co na me dnes blikne za fail? :o)
jasan,,chápu....ihned jsem začal hledat info...našel jsem co jsem potřeboval..asi jsem studenou sprchu potřeboval..příští otázka bude rozvážná..jinak dík 

Vítej mezi námi....a neboj, nikdo tě kamenovat nebude, ale jak praví Acon, nejlépe projít si nějaké témata na začátku 

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
díkys....je mi to jasné,ale pořád se dovídám nové a nové věci a pomalu už ani nevím kde je hledat.....ted jsem se dověděl že se mění nějaka spojka po 120tis km,kvuli stálému pohonu všech 4 kol...kdyby jste o tom někdo něco věděl,tak prosím o radu...já mam nalítáno 160tis,teda já osobně ted týden,tak nevím jestli to nemám pro jistotu nechat udělat..pry se to ani nedá poznat že je to špatný,prostě se to vys....a hotovo......nejhorší je že nevím jak se to přesně jmenuje abych si to tu zkusil najít...tak za každé info rovnou děkuju
- Acon
No, klavne si nesmieš pliesť Freelander s Disco. Viskospojku má freelander. Disco má medzinápravový diferenciál a ten ak ho nerozlámeš tak nemeníš. A ten nerozlámeš
Ono je pravda, že do mnohých tém si navzájom prispievajú majiteľia všetkých modelov a ak nie si úplne v obraze, tak Ťa to môže pomýliť. Ale v tomto prípade je to OK, žiadnu spojku nemeníš.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
je to pan co dělá auta,hned jsem ho upozornil jestli se nejedná o frilanda...on že né...děkuju hned si mo zvednul náladu,nebot chci investovat do jinejch věci......budu muset hodně studovat....ale díky,hned je sobota fajn...
- Acon
ešte môže byť myslená hardyspojka. Tú Disco má na zadnom kardane pred diferákom. Je to taký gumový člen nahradzujúci kardanový kríž. Nová stojí cca 800-900Kč. No D1 má myslím kríž... 

no měl namysli přímo tu vískospojku,,už jsem sním mluvil....všichni jsou na mě naštvaný,nebot jsem prodal vw caravelle a koupil toto,tak mě chtěj asi postrašit....jsem prý blázen jen..
jinak dík za další info..

- Acon
povedz im, že autá a ženy sa vyberajú srdcom. A starosti sú aj s jedným aj s druhým. VW je nudná tuctovka a človek bez fantázie to nikdy nepochopí.
-
- tel.: 728134186
- auto: Toyka LC 150
Ahoj Lajdáku!
já se švárou taky máme každý d2, tu jeho jsme předělávali z aj verze na naší.. takže máme dost zkušeností.
pokud by jsi s něčím potřeboval poradit, můžeš se stavit, jsme z klášterce nad ohří..
nebo jen tak se pochlubit s novým přírustkem.. taky jsem měl multivana T4, takže máme o čem mluvit.

já se švárou taky máme každý d2, tu jeho jsme předělávali z aj verze na naší.. takže máme dost zkušeností.
pokud by jsi s něčím potřeboval poradit, můžeš se stavit, jsme z klášterce nad ohří..
nebo jen tak se pochlubit s novým přírustkem.. taky jsem měl multivana T4, takže máme o čem mluvit.

Tomm1
LC 150
LC 150
super,,tak se těším....rád se poučím co a jak....
máš nazávislé topení??webasto
Tak hodně štěstí s landroverem. Snad taky někde na off roadu.

Nepomáhá nám ani tolik pomoc našich přátel, jako jistota že by nám pomohli.