Caute poradaci,
kupili sme freelander 2,0 di, r.v. 2000, 122 tis. km a obcas sa stane, ze pri malej rychlosti, spravidla pri preradzovani rychlosti na krizovatke alebo odbocovani zhasne motor.Hned sa ale da nastartovat a ide dalej.Nestretol sa nikto z Vas s takouto chybou?Mohlo by to byt cidlo otacko motora?
Este jedna vec sa stava, ze obcas po nastartovani nezhasne kontrolka mazania hned ale az po chvili, resp. po pridani plynu.Moze byt aj tu vadne cidlo tlaku oleja alebo je to nieco vaznejsie?Pocas jazdy sa to uz nerozsvecuje.
Teraz idem dat pre istotu zrepasovat visko spojku a cital som, ze sa ma zapchat hadicka ktora prisava spaliny z vyfuku do sania gulickou, teda vyradi sa nejaky ventil, len neviem presne o ktoru hadicku sa jedna, pretoze nemam manual.Poradite mi s tym niekto?Kde sa da stiahnut RAVE manual?Odtial, co sa pisalo v starych prispevkoch mi to nejde.
Dik, Jozo.
Free 1 (2,0 di) Obcasne zhasinanie motora
Moderátor: Safraporte
Free 1 (2,0 di) Obcasne zhasinanie motora
Naposledy upravil(a) Safraporte dne 06 zář 2011 09:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu
Důvod: úprava nadpisu
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obcasne zhasinanie motora
Ahoj,
Jestli má to chcípání na svědomí nějaký čidlo ( snímač otáček vačky, apod.) tak by se to mělo ukázat na diagnostice. Ale kdyby to bylo čidlo tak to asi nebude dělat jen při volnoběhu ale klidně ti auto zdechne i za jízdy pod plynem. Kontrolovali ti vstřikovací čerpadlo a jeho nastavení ? Předpokládám že filtry máš nový.
to nezhasínání kontrolky od oleje po nastartování vypadá spíš na špatný olejový čerpadlo nebo ucpanej sací koš. Nech si v servise změřit tlak mazání za studena po nastartování. Vyndaj čidlo a místo něj tam nasaděj měřák. Mohlo by to být i čidlem ale moc tomu nevěřím.
Zaslepuje se EGR ventil. Jede to po zaslepení o něco málo líp a nezasírá se tolik motor. Kuličkou v hadičce se to zaslepit dá ale o hodně elegantnější je třeba tohle. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... AQ:GB:1123
Jestli má to chcípání na svědomí nějaký čidlo ( snímač otáček vačky, apod.) tak by se to mělo ukázat na diagnostice. Ale kdyby to bylo čidlo tak to asi nebude dělat jen při volnoběhu ale klidně ti auto zdechne i za jízdy pod plynem. Kontrolovali ti vstřikovací čerpadlo a jeho nastavení ? Předpokládám že filtry máš nový.
to nezhasínání kontrolky od oleje po nastartování vypadá spíš na špatný olejový čerpadlo nebo ucpanej sací koš. Nech si v servise změřit tlak mazání za studena po nastartování. Vyndaj čidlo a místo něj tam nasaděj měřák. Mohlo by to být i čidlem ale moc tomu nevěřím.
Zaslepuje se EGR ventil. Jede to po zaslepení o něco málo líp a nezasírá se tolik motor. Kuličkou v hadičce se to zaslepit dá ale o hodně elegantnější je třeba tohle. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... AQ:GB:1123
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Re: Obcasne zhasinanie motora
Nejsem žádnej mechanik ,ale tento problém jsem měl asi před měsícem, a bylo to špatnou žárovkou v zadní lampě,při zapnutých světlech mi svítily brzdy a chcípal motor ,po výměně žárovky bylo po problému.Kdyby to neopravoval servis a já nebyl u toho asi bych tomu nevěřil