Problém - Range Rover L322
Problém - Range Rover L322
Prosím poraďte mi, kúpila som si pred mesiacom Range Rover L322, 3.0Td6, r.v. 2003, 200.000km a dnes mi napísal počítač: "trans. failsafe prog.", auto mi prestalo ísť, prevodovka v "D", motor išiel iba do otáčok a auto sa nepohýnalo. Keď som vypla a zapla kľúč, auto chvíľu išlo a zase to isté. Ďakujem za všetky rady. (V stredu mám ísť na zvolávačku do autoriz. servisu, v rámci výmeny unášača, nemôže to byť to? Či mám zháňať novú prevodovku? Neviete niekto o nejakej?).
Díky
Díky
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Re: Problém - Range Rover L322
Převodovka v řiti.Běžná věc u RR s tímto motorem.Starší převodovku nedoporučuji jelikož to může být za měsíc to samé.Takže ti nezbývá nic jiného než repas.
Na svolávačku jdeš předpokládám s diferákem a ten s tím nemá nic společného.
Na svolávačku jdeš předpokládám s diferákem a ten s tím nemá nic společného.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Děláme repase, stačí k nám dopravit vyndanou převodovku, ale raději to děláme i s montáží, kvůli záruce.zuzana26 píše:Prosím poraďte mi, kúpila som si pred mesiacom Range Rover L322, 3.0Td6, r.v. 2003, 200.000km a dnes mi napísal počítač: "trans. failsafe prog.", auto mi prestalo ísť, prevodovka v "D", motor išiel iba do otáčok a auto sa nepohýnalo. Keď som vypla a zapla kľúč, auto chvíľu išlo a zase to isté. Ďakujem za všetky rady. (V stredu mám ísť na zvolávačku do autoriz. servisu, v rámci výmeny unášača, nemôže to byť to? Či mám zháňať novú prevodovku? Neviete niekto o nejakej?).
Díky
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
OK, ako je to časovo náročné? Pretože odchádzam do zahraničia s týmto vozidlom a aká je cena za repas aj s demontážou a montážou? Dopravila by som auto ku Vám. Ďakujem za odpoveď, musím sa dnes rozhodnúť čo s tým idem robiť. U nás je ešte sviatok a zajtra to musím riešiť. Je 100% isté, že prevodovka je zlá? Čítala som na internete, že aj chladič môže byť prasknutý. Ináč už mi to asi deň pred tým, pri malých otáčkach 1500 - 1800 trhalo. Ďakujem za odpovede.
-
- auto: RR L322 TD6
Svolávačky na kardan skončily 31.12.2010.Prošvih jsem to o tři měsíce...(resp.bývalý majitel)
to neviem ale v top auto bratislava,autorizovany land rover ma normalne zobrali na zvolavacku.......,takze?
- libovka
To že ti to při malých otáčkách trhalo byl začátek problému.Je to způsobené vadným měničem.Z něj se uvolní kovové piliny a ty poškodí převodovku.Je to na 100% převodovka.zuzana26 píše:OK, ako je to časovo náročné? Pretože odchádzam do zahraničia s týmto vozidlom a aká je cena za repas aj s demontážou a montážou? Dopravila by som auto ku Vám. Ďakujem za odpoveď, musím sa dnes rozhodnúť čo s tým idem robiť. U nás je ešte sviatok a zajtra to musím riešiť. Je 100% isté, že prevodovka je zlá? Čítala som na internete, že aj chladič môže byť prasknutý. Ináč už mi to asi deň pred tým, pri malých otáčkach 1500 - 1800 trhalo. Ďakujem za odpovede.
Tyhle problémy s převodovkou se týkají jenom nafty nebo i benzínu 4.4? A dá se to preventivně řešit výměnou měniče?
-
Takže ,jestli Ti to udělají v rámci svolávačky zadara tak si udělám asi výlet na Slovensko.To by mě vážně zajímalo.Mě řekli,že už pouze za 

dam vediet ale teraz ide prevodovka na repas,buduci tyzden tam pojdem
- merlin
- tel.: 602620817
- auto: RRC 2door, RR 4,4
Elliote, pls na kolik u tebe přijde repas převodovky a měniče? A jak dlouho potřebuješ mít auto u sebe?
Tuším, že se tomu taky asi nevyhnu.
Nabízí mi to i Hanz RR, ale v Brně ...
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
RRC 2 door, RR L322 4.4 V8 JAG
Tailored & powered by Merlin
Tailored & powered by Merlin
- libovka
Tady v Praze ti to taky udělají.merlin píše:Elliote, pls na kolik u tebe přijde repas převodovky a měniče? A jak dlouho potřebuješ mít auto u sebe?
Díky za odpověď.
No já to tedy vnímám také tak,že pokud koupím auto a do měsíce je něm takováto VELKÁ závada,tak by se měl zůčastnit také původní majitel-lhůta je šest měsíců.Nevím samozřejmě podrobnosti,např.jestli auto bylo koupeno s tím,že je převodovka načatá nebo ne,zda podle občanského nebo obchodního zákoníku atd.Nevím také kolik s ním bylo za ten měsíc najeto,ale takto to vypadá,že se ho někdo zbavil když začlo zlobit-a to bych se teda nasral.A myslím,že asi každej.
V krajním případě můžete odstoupit od kupní smlouvy a žádat vrácení zaplacené částky. Případně ji opravit (repasovat) a dohodnout se na kompenzaci kupní ceny. J.

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Chápu, že to pro řadu majitelů je problém, obzvlášť takového rozsahu, brzy po koupi auta důvodem domáhat se náhrady od prodávajíciho. Je ovšem nutné si uvědomit, že auta jsou ojetá a mnoho takových problémů je způsobeno přirozeným opotřebením, které prostě k ojetým autům patří. Můj RR má najeto 280 000 km a je mi jasné, že můžu čekat kdykoli cokoli.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Jasně i já se nechci pouštět do debaty co bylo nebo nebylo.Jsou lidi,kteří jsou schopni auto zničit za jeden den.Auto mohlo být koupeno i se slevou na případnou opravu.Nicméně taková závada měsíc po koupi je na mě moc náhod najdnou.Ale i kdyby...prodávající by se k tomu měl nějak postavit.Dokonce s tím musí počítat,je to jeho povinnost ze zákona.Já to alespoň takto vnímám... a to ať prodávám nebo kupuji. J.
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Povinost ze zákona se netýká běžného opotřebení, pouze skrytých závad. Načatá převodovka měsíc nevydrží, automat odchází velmi rychle a většinou bez varování. Rozhodně nechci nikoho obhajovat, jen se snažím ukázat i jiný úhel pohledu.JirkaVa píše:Jasně i já se nechci pouštět do debaty co bylo nebo nebylo.Jsou lidi,kteří jsou schopni auto zničit za jeden den.Auto mohlo být koupeno i se slevou na případnou opravu.Nicméně taková závada měsíc po koupi je na mě moc náhod najdnou.Ale i kdyby...prodávající by se k tomu měl nějak postavit.Dokonce s tím musí počítat,je to jeho povinnost ze zákona.Já to alespoň takto vnímám... a to ať prodávám nebo kupuji. J.
V pohodě... je zbytečné to rozebírat,když nevíme jestli bylo najeto 10 km nebo 10000 km a samo i další podrobnosti.Nevím kolik takové převodovky obvykle u těchto aut vydrží... J.
Můj dotaz asi zapadl, tedy ještě jednou :)
Týká se ten problém i automatů u benzínu 4.4, případně lze preventivně vyměnit měnič?
Týká se ten problém i automatů u benzínu 4.4, případně lze preventivně vyměnit měnič?
- libovka
Týká se to všech automatů.U některých to přijde dříve u některých později.Vše se odvíjí od stylu jízdy řidiče,jestli auto něco tahalo,atd.hanzz píše:Můj dotaz asi zapadl, tedy ještě jednou
Nicméně u naftové L322 s BMW motorem a převodovkou GM je to běžný problém.Měnič je postaven na malý krouták takže vydrží cca 100000-150000 km.Samozdřejmě záleží na výše uvedených okolnostech.
L322 s motorem 4.4i není tak náchylný na tenhle problém jelikož je osazen převodovkou ZF která je bytelnější.
-
Jo,jo je to pravda.Je fakt ,že co se týče nafty,tak tu převodovku dělali všichni koho znám s tímto vozem. Nevím ,jestli pomůžou častější výměny olejů,možná to jen oddálí.Holt je stavěná na americký roviny.