Disco 2 tapecírunk

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
sivok
tel.: 724290591
auto: LR Discovery 2
Kontaktovat uživatele:

Disco 2 tapecírunk

#1 Příspěvek od sivok » 20 zář 2011 18:42

Zdar všichni, budu se pouštět do sundavání tapecírnku ze stropu, tak jsem chtěl poradit jestli si mám na něco dát pozor a co bych měl vše odstrojit. Dík.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Disco 2 tapecírunk

#2 Příspěvek od MadTom » 20 zář 2011 19:15

Koukni se do RAVE (servisní příručka, dá se stáhnout stačí hledat), je to sice anglicky, ale je tam popsané, jak se to má dělat. Dělal jsem to několikrát (bohužel), lépe je to ve dvou, ale jde i v jednom - už jsem si to nacvičil.
Nevím proč ho budeš sundávat, ale projdi si tady na fóru informace o zatékání a rovnou to minimálně zkontroluj, když už to budeš mít dole.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

sivok
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sivok » 20 zář 2011 19:18

MadTom píše:Koukni se do RAVE (servisní příručka, dá se stáhnout stačí hledat), je to sice anglicky, ale je tam popsané, jak se to má dělat. Dělal jsem to několikrát (bohužel), lépe je to ve dvou, ale jde i v jednom - už jsem si to nacvičil.
Nevím proč ho budeš sundávat, ale projdi si tady na fóru informace o zatékání a rovnou to minimálně zkontroluj, když už to budeš mít dole.
Zatejká mi tam, už jsem měnil gumy a teče tam pořád.

MadTom

#4 Příspěvek od MadTom » 20 zář 2011 20:11

Tak to jsi na to stejně jako já, akorát já jsem nejdří opravil odtokové hadičky, potom jsem je opravil znovu s vyvložkováním kusem plastovné trubičky (z propisky) a přetmelením polyuretanovým tmelem. A do třetice jsem obě okna demontoval, odstranil staré demo na těsnění (mechová páska), kterým to bylo utěsněné ve střeše a dal tam tmel. A od té doby mám pokoj.
Akorát jsem zjistil, že mi nedoléhají dveře od kufru a v jenom místěm tam skrz těsnění zatéká, tak to budu muset vyřešit.
Když už jsem to měl dole, tak jsem si vedle stávajícího kabelového svazku co jde po obou stranách auta nad oknama natahal další dráty - pro couvací kameru a pořádné couvací světlo, pro radiostanici (mám trošku výkonější schovanou v kufru a ovádací panel vetředu na stropě) a pro pár dalších plánovanejch věcí (webasto). Abych to nemusel tahat někde po podlaze, nebo znovu rozdělávat strop.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

sivok
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sivok » 20 zář 2011 20:31

MadTom píše:Tak to jsi na to stejně jako já, akorát já jsem nejdří opravil odtokové hadičky, potom jsem je opravil znovu s vyvložkováním kusem plastovné trubičky (z propisky) a přetmelením polyuretanovým tmelem. A do třetice jsem obě okna demontoval, odstranil staré demo na těsnění (mechová páska), kterým to bylo utěsněné ve střeše a dal tam tmel. A od té doby mám pokoj.
Akorát jsem zjistil, že mi nedoléhají dveře od kufru a v jenom místěm tam skrz těsnění zatéká, tak to budu muset vyřešit.
Když už jsem to měl dole, tak jsem si vedle stávajícího kabelového svazku co jde po obou stranách auta nad oknama natahal další dráty - pro couvací kameru a pořádné couvací světlo, pro radiostanici (mám trošku výkonější schovanou v kufru a ovádací panel vetředu na stropě) a pro pár dalších plánovanejch věcí (webasto). Abych to nemusel tahat někde po podlaze, nebo znovu rozdělávat strop.
Už jsem z toho nešťastnej, sundám to a pak se uvidí kde je chyba. Dík za rady.

MadTom

#6 Příspěvek od MadTom » 20 zář 2011 21:25

To mi něco připomíná, když jsem to sundával potřetí. :twisted:

raven.99
auto: Discovery 2

#7 Příspěvek od raven.99 » 29 zář 2011 08:41

MadTom píše:To mi něco připomíná, když jsem to sundával potřetí. :twisted:
úplne stejná skúsenost, až na to že ma tá 3. rozborka ešte len čaká :evil:

Odpovědět