Hucanie freeka pri rychlosti okolo70

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
pauloo23
auto: freelander 1,8 16v

Hucanie freeka pri rychlosti okolo70

#1 Příspěvek od pauloo23 » 15 říj 2011 20:34

Ahojte, som novacik na fore a novy majitel freeka. Asi sa to tu uz niekde preberalo no nenasiel som konkretnu odpoved. Jedna sa o to ze pri rychlosti od 60 do 80 km sa spod auta zda sa mi ze skor zozadu resp zo stredu ozyva dost silne hucanie akoby valive. Menili mi lozisko zadneho kolesa vraj to bude ono ale nie. Mam dojem ze to moze byt lozisko kardanu no niesom si isty. V servise to mali na dvihaku a roztocili to so zaradenou rychlostou a pocuvali a vraj tam nic nepocuju. Potom isli auto vyskusat na cestu a poculi to aj oni a podla toho usudili ze to budu asi gumy. Mozu gumy tak silno hucat? Dakujem vam za reakcie. Som z toho frustrovany lebo neviem ako v skutocnosti to auto ma ist a ake zvuky su prirodzene. No viem ze toto hucanie normalne nieje. Poradte pls kde mam zacat.
Dakujem
Land Rover Freelander 1.8 16V - nový prírastok v rodine

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

Re: Hucanie freeka pri rychlosti okolo70

#2 Příspěvek od Safraporte » 16 říj 2011 00:01

pauloo23 píše:Ahojte, som novacik na fore a novy majitel freeka. Asi sa to tu uz niekde preberalo no nenasiel som konkretnu odpoved. Jedna sa o to ze pri rychlosti od 60 do 80 km sa spod auta zda sa mi ze skor zozadu resp zo stredu ozyva dost silne hucanie akoby valive. Menili mi lozisko zadneho kolesa vraj to bude ono ale nie. Mam dojem ze to moze byt lozisko kardanu no niesom si isty. V servise to mali na dvihaku a roztocili to so zaradenou rychlostou a pocuvali a vraj tam nic nepocuju. Potom isli auto vyskusat na cestu a poculi to aj oni a podla toho usudili ze to budu asi gumy. Mozu gumy tak silno hucat? Dakujem vam za reakcie. Som z toho frustrovany lebo neviem ako v skutocnosti to auto ma ist a ake zvuky su prirodzene. No viem ze toto hucanie normalne nieje. Poradte pls kde mam zacat.
Dakujem
Ano, mohou to dělat gumy, viz http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 43#p122643" onclick="window.open(this.href);return false; (kde píšu Nikdy bych nevěřil, že takový kravál dokáží dělat ojeté pneu (přední vzorek cca 4 mm a zadní 3 mm - Good Year)
Pročti si to a pouvažuj :wink:

dzordzi
auto: LR3

#3 Příspěvek od dzordzi » 16 říj 2011 10:50

Možu to robit aj gumy, k tomu trochu kardanové ložisko a poprípade trochu aj zadný diferencial...
:wait Z každého trošku a kravál jako vyšitý!! :chuckle
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,

pauloo23
auto: freelander 1,8 16v

#4 Příspěvek od pauloo23 » 16 říj 2011 17:45

Dakujem chlapi, vyskusam teda nove gumy a pozriem pre istotu aj tie loziska.
Land Rover Freelander 1.8 16V - nový prírastok v rodine

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#5 Příspěvek od Safraporte » 16 říj 2011 21:45

pauloo23 píše:Dakujem chlapi, vyskusam teda nove gumy a pozriem pre istotu aj tie loziska.
Osobně bych jako první krok oddělal víčko na diferenciálu, vypustil olej a podíval se co ten olej obsahuje.
Nový olej do difu je nejlevnější varianta :wink:
Ale pokud máš jiné gumy na obutí, tak tím líp ...
Další možností je demontáž viskospojky i s oběma kardany a zkouška jízdy. Jezdí tak dost Freeček běžně, tak se toho bát nemusíš. Při troše zručnosti a možnosti, kde to demontovat, to taky nic nestojí.
Radím ti z vlastní zkušenosti, protože já to dělal přesně naopak - repas viscospojky, generálka diferenciálu, repas IRD a nakonec to v mém případu opravdu dělaly pneu.
Ale zase mám komplet udělaný spodek
:D

sas
auto: free. 2td r.v.98 5dv

#6 Příspěvek od sas » 17 říj 2011 12:04

zdar
me to huci taky pri 4 zejmena pri 5 rychl. stupni pri rychlosti 60 az 70km zejmena mam dojem kdyz je motor v zaberu, :( ,kardany a visco mam demontovany,pripada mi to ze auto rezonuje .jeste sem nemebil olej v prevodech,ale bojim se ze to bude ird v prd...

animagus
auto: freelander

#7 Příspěvek od animagus » 18 říj 2011 17:40

ja mam nieco podobne ale mne to zacalo robit asi po roku co som mala uz auto len mne to huci na kazdom stupni pri otackach okolo 2200-2500 a potom vyssie to je fajn niekto vravel ze klukovka a iny ze vyfuk tak nevim ze co ale tipujem na ten vyfuk je to take rezonovanie skor,
a tak som vymenila pruzinu v strede vyfuku vyzerala biedne a robi to furt he :) a tak

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od macejky1 » 18 říj 2011 18:25

Jestli to rezonuje i když auto stojí a vytočíš motor tak bych jako první zkusil vlnovec na výfuku. Stačí aby na něj někdo položil ruku ( v rukavici ) a zvuk se změní nebo to úplně ztichne. Pak s ním stačí trochu pohnout a je po problému.

Jastli to vybruje, hučí, rachotí jen za jízdy tak bych se jako první kouknul na kříže kardanu.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

animagus
auto: freelander

#9 Příspěvek od animagus » 19 říj 2011 10:16

to ze mne ten vlnovec uz vymenili cely a huci he tak vymenim cely vyfuk a bude klud :)

Odpovědět