Štartovací prúd 300TDi
Moderátor: Miky_CZ
- WebGardener
- auto: Discovery 300TDi
Štartovací prúd 300TDi
Aký je štartovací prúd pre 300TDi? Uvažujem nad kúpou štartovacích káblov a neviem či budú stačiť 200A.
Re: Štartovací prúd 300TDi
Měly by stačit, ale spíš záleží na kleštích a celkovém zpracování.
Kdysi jsem koupil 200A v Baumaxu a když jsem v zimě připojil externí baterku, nedělo se zhola nic. Už jsem ale nezkoumal, co upadlo.
Kdysi někdo někde psal, že si půjčil kabely a když je nesl k autu, upadl kabel, dotyčný nesl jen koncovky a kabel ležel smutně ve sněhu jako had....
kamarád mi doporučil koupit kus slušného kabelu (mám 16mm2) a koncovky koupit v obchodě se svářecími potřebami. Asi to tak udělám.
Kdysi jsem koupil 200A v Baumaxu a když jsem v zimě připojil externí baterku, nedělo se zhola nic. Už jsem ale nezkoumal, co upadlo.
Kdysi někdo někde psal, že si půjčil kabely a když je nesl k autu, upadl kabel, dotyčný nesl jen koncovky a kabel ležel smutně ve sněhu jako had....
kamarád mi doporučil koupit kus slušného kabelu (mám 16mm2) a koncovky koupit v obchodě se svářecími potřebami. Asi to tak udělám.
Discovery je životní styl.
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
200 A stačí, pokud ty kabely jsou krátké a auto dobře startuje. Při delším zatížení můžou slušně hřát. Já jsem si udělal kabely 7 m dlouhé a průměr vodiče je 9 mm na koncích svářecí kleště a absolutní pohoda, až na pořizovací cenu. Materiál vyšel přes 2000,- Kč. Díky délce jde startovat i z baterie auta, které stojí za, nebo před startovaným autem.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky premyslim ze si je vyrobim sam jako to popsal ssang. Loni v zime mne v diskosce zustalo svitit svetylko v kufru a zrovna bylo minus ctrnact, potreboval sem rychle odjet tak jsem bezel do kramu a koupil sem nejdrazsi kabely asi za petikilo ze prej na 300A. Pak jsem na parkovisti ukecal nejakyho dzipare jestli by mne to pres ne nenatocil no a ani tuk a to mi to chytalo na poprvy. Takze sem musel bezet koupit novou baterii
To co prodavaj v krame je dobry tak mozna na vybitou felicii 

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny