Identifikace závady
Moderátor: Miky_CZ
Identifikace závady
Zdarec, dneska při táhnutí plata s autem za LR D1 smrad jako z brzdový obložení z náklaďáku vycházející nikoliv od brzd, ale někde od mezinápravového difu, nebo tipuju hardy spojku. Řadit jde normálně ale auto nejde moc do otáček za plynem. Můžete někdo poradit co by to mohlo být?
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Identifikace závady
hardy je guma spájajúca zadný kardan miesto krížu. Tá by nesmrdela, tá by sa roztrhla. Máš automat?
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Zeby sa smykala spojka? To jedine moze smdet ako brzdy, zvlast ked si tahal.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Mám manuál, začalo to smrdět už při tažení prázdnýho plaťáku do kopce, taky myslím že to bude spojka, v mezinápravovým diferáku asi není nic co by se mohlo škvařit, co? Jde mi o to, že když budu objednávat díly, abych vzal najednou co bude potřeba.
- Honza_offroad
- tel.: 724 007 163
- auto: D2,D3,Def portal
- Kontaktovat uživatele:
pokud to nejde do otacek, tak bych kouknul na rucni brzdu....
H.
H.
Prodej doplňků pro 4x4, profi Diagnostika LR, individuální úpravy výkonu, immo, omezovačů, EGR a pod...
www.toomich.cz www.adventure-land.cz
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Jo jo taky mě napadla ruční brzda.
Na tu ručku se kouknu, ale zápach pronikal do kabiny za jízdy, to by asi od zadních brzd nebylo . . . Teď jezdím jen solo auto a občas to zasmrdí taky, hlavně při jízdě do kopce když třeba pětce dochází dech, než podřadím na 4.
- Honza_offroad
- tel.: 724 007 163
- auto: D2,D3,Def portal
- Kontaktovat uživatele:
1, rucni brzda je na zadnim vystupu z prevodovky...
2, kdyby klouzala spojka, slysel by jsi, ze se najednou vzednou otacky motoru, jak to klouzne...
H.
2, kdyby klouzala spojka, slysel by jsi, ze se najednou vzednou otacky motoru, jak to klouzne...
H.
Prodej doplňků pro 4x4, profi Diagnostika LR, individuální úpravy výkonu, immo, omezovačů, EGR a pod...
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
To znamená, že na nej skoro sedíšHonza_offroad píše:1, rucni brzda je na zadnim vystupu z prevodovky...
H.

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tak to se omlouvám za neznalost . . . právě že proklouznutí spojky a tím zvýšení otáček jsem nezaregistroval, ale je fakt že asi před 2 měsíci se mi prodloužil chod páky ruční brzdy a musím ji teď vytáhnout až nadoraz aby to vůbec jakž takž brzdilo . . .
Ja mel pro zmenu praskle gufero od prevodovky hned pred brzdou a brzdu mi to dokonale promazalo. Brzdove oblozeni bylo nasakle olejemstragy píše:Tak to se omlouvám za neznalost . . . právě že proklouznutí spojky a tím zvýšení otáček jsem nezaregistroval, ale je fakt že asi před 2 měsíci se mi prodloužil chod páky ruční brzdy a musím ji teď vytáhnout až nadoraz aby to vůbec jakž takž brzdilo . . .

Díky všem zúčastněným za rady