Td5 a zimní start
Moderátor: Miky_CZ
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Td5 a zimní start
Vlastním Disko ll Td5 krátce,asi půl roku,a nepřestává mě překvapovat.Jak od podzimu začaly klesat teploty,poněkud hůř disko chytala.Špatně žhaví,říkal jsem si.Tady na fóru jsem se dozvěděl,že do -10 chytá v pohodě.Tudíž jsem to neřešil.Na to je čas.Včera ráno -8, 4x pokus a nic.Baterka nezvládala.Zapnul jsem nabíječku a asi po 4 hodinách
odjel koupit nový žhavičky a plnou nádrž.Dnes ráno -11 a disko chytla jak v létě.Nový žhavičky na stole.No a pro změnu-3 měsíce starý podávací čerpadlo je slyšet i přes nastartovanej motor.Já to auto miluju.
odjel koupit nový žhavičky a plnou nádrž.Dnes ráno -11 a disko chytla jak v létě.Nový žhavičky na stole.No a pro změnu-3 měsíce starý podávací čerpadlo je slyšet i přes nastartovanej motor.Já to auto miluju.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
Re: Td5 a zimní start
... hlavna je kvalita nafty.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Tankuju stále stejnou a prověřenou.I když člověk nikdy neví.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
Pro jistotu bys mohl teď v zimě přidat aditivum, třeba VIF 

Land Rover Discovery 2 Td5
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Na to že mi to po generálce motoru když je kolem nuly špatně chytá jsem tu poslední dobou naříkal i já a dumal jsem nad tím proč. Po tom co jsem v Grobu nabral plnou nádrž slovenské nafty a Drobka protáhl cestou domů pořádně po dálnici, chytá na jedno zatočení motorem i v tom hnusu co je teď. Řekl bych že je to tím sajrajtem co nám tu prodávaj jako naftu. Bral jsem většinou Shell, OMW - tu dražší z nabídky, na Slovensku jsem to nabral u jakési malé pumpy...
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
td5ka zhavice nepotrebuje, potrebuje dobru nafticku;-)
...v tychto mrazoch aj zhavice su uz potrebne a hlavne ak ma motor za sebou uz nejakych par stotisic kmvisby píše:td5ka zhavice nepotrebuje, potrebuje dobru nafticku;-)
Prece clovek nemuze delat pri kazdym tankovani rozbor. To auto by to melo vychlastat vsechno bez zavahani. Co nekde v africe, rusku atd. tam je ta nafta uplne strasna a taky to auto to musi vydrzet.
Doprava zboží a doplňků z a do Evropy - http://www.complexcargo.cz
tel:603145905
complexcargo@razdva.cz
complexcargo@razdva.cz
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
V rusku? Tam si Drobek chrochtal blahem! To byla nafta a ne řepkovej olej!Stavros píše:Prece clovek nemuze delat pri kazdym tankovani rozbor. To auto by to melo vychlastat vsechno bez zavahani. Co nekde v africe, rusku atd. tam je ta nafta uplne strasna a taky to auto to musi vydrzet.

to byl priklad, proste v tech prdelich
complexcargo@razdva.cz
complexcargo@razdva.cz
- visby
- Kontaktovat uživatele:
to akoze ked do motora nalejes vodu, tak cakas ze bude jazdit ako na normalnu naftu?;-)Stavros píše:Prece clovek nemuze delat pri kazdym tankovani rozbor. To auto by to melo vychlastat vsechno bez zavahani. Co nekde v africe, rusku atd. tam je ta nafta uplne strasna a taky to auto to musi vydrzet.
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Dyť jo - to byl taky příklad. V těch prdelích jim ta nafta netuhne kvůli tomu že je to rostlinnej tuk ale ropa. To je podle mě důvod problémů se zimníma startama. Zasraný šizení nafty tou řepkovou lukanou aby se udělala radost ekologům. A u nás se navíc ředí víc než jinde, protože ti naši pitomci jsou papežtější než papež sám.Stavros píše:to byl priklad, proste v tech prdelich

No proste by to auto melo byt rekneme odolnejsi proti kvalite nafty. Pokud je Td5-ka narocnejsi, tak tam pridat nejakej filtr treba.visby píše:to akoze ked do motora nalejes vodu, tak cakas ze bude jazdit ako na normalnu naftu?;-)Stavros píše:Prece clovek nemuze delat pri kazdym tankovani rozbor. To auto by to melo vychlastat vsechno bez zavahani. Co nekde v africe, rusku atd. tam je ta nafta uplne strasna a taky to auto to musi vydrzet.
complexcargo@razdva.cz
complexcargo@razdva.cz
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Stavros"
No proste by to auto melo byt rekneme odolnejsi proti kvalite nafty. Pokud je Td5-ka narocnejsi, tak tam pridat nejakej filtr treba.[/quote]
Jojo, a nebo prostě nějakou tu srajdu do nafty. Aditivum. Ale vzhledem k tomu že je nafta u nás jedna z najdražších v evropě, tak by tomu mohla odpovídat kvalita...
No proste by to auto melo byt rekneme odolnejsi proti kvalite nafty. Pokud je Td5-ka narocnejsi, tak tam pridat nejakej filtr treba.[/quote]
Jojo, a nebo prostě nějakou tu srajdu do nafty. Aditivum. Ale vzhledem k tomu že je nafta u nás jedna z najdražších v evropě, tak by tomu mohla odpovídat kvalita...

Nechci dělat reklamu, ale od doby, co v mrazech leju Vervu + trochu aditiva, není problém.
V létě je to jedno.

To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- visby
- Kontaktovat uživatele:
filter ti nepomoze, ked ma nafta nizke cetanove cislo. filter ti pomoze na bordel a vodu, ale ten filter treba aj menit a vypustat;-) dost pomozu aj aditiva, pretoze viazu vodu, ktora sa lepsie zachyti vo filtroch...Stavros píše:No proste by to auto melo byt rekneme odolnejsi proti kvalite nafty. Pokud je Td5-ka narocnejsi, tak tam pridat nejakej filtr treba.
oco (common-rail) mal tento rok v rusku dost problem s naftou, tankovali kadeco, kazdy den vypustal vodu a napriek tomu siel motor citelne slabsie. hzj co bolo s nim sice vodu nevypustalo ale tahalo rovnako slabsie. proste to neoklames...
... pridavanie benzinu u common-railu podstatne znizuje vykon (cca 10% benzinu znizi vykon az o 25%)
- visby
- Kontaktovat uživatele:
a podstatne znizuje zivotnost celej palivovej sustavyDanoDEF píše:... pridavanie benzinu u common-railu podstatne znizuje vykon (cca 10% benzinu znizi vykon az o 25%)
to je jasny, ze, kdyz je nafta nekvalitni, tak na to pojede auto hur. nema to takovou vyhrevnost atd.
complexcargo@razdva.cz
complexcargo@razdva.cz
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, Verva je asi to nejlepší u nás.pablo.gs píše:Nechci dělat reklamu, ale od doby, co v mrazech leju Vervu + trochu aditiva, není problém.V létě je to jedno.