D1 vypadava elektrika
Moderátor: Miky_CZ
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
D1 vypadava elektrika
nazdar pani tak po dlhsej odmlke sa opet auto rozhodlo dat o sebe vediet
Prvy priznak je kolisanie otackomera. Alternator som skontroloval pred zimou mi to robilo, cez zimu nie a teraz ked je teplo tak opat strajkuje.
napadlo ma ci to nema nieco spolocne s kostrou lebo ked je v zime kabel tuhy tak je v pohode a v teple zmekne a pri otrasoch sa hybe.
Druhy priznak je ze po rychlom prejdeni velkej jamy mi zacnu blikat vystrazne a vypnut sa daju az po vypnuti motora a novom nastartovani. Nasladne nefunguje central. Central naskoci to niekolko minutovom skusani centralu.
Dakujem
Prvy priznak je kolisanie otackomera. Alternator som skontroloval pred zimou mi to robilo, cez zimu nie a teraz ked je teplo tak opat strajkuje.
napadlo ma ci to nema nieco spolocne s kostrou lebo ked je v zime kabel tuhy tak je v pohode a v teple zmekne a pri otrasoch sa hybe.
Druhy priznak je ze po rychlom prejdeni velkej jamy mi zacnu blikat vystrazne a vypnut sa daju az po vypnuti motora a novom nastartovani. Nasladne nefunguje central. Central naskoci to niekolko minutovom skusani centralu.
Dakujem
Real Land Rover is built, not bought
- WebGardener
- auto: Discovery 300TDi
Re: D1 vypadava elektrika
Nemoze to byt snimac havarie? Ten by mal fungovat tak, ze pri naraze sa central odomkne a neda sa zamknut, zapnu sa vystrazne a malo by aj odpojit privod paliva. Ten snimac moze byt poskodeny a zapinat sa aj po prejazde jamou alebo pri mensom skoku. Tusim funguje na zaklade pretazenia (starsie auta mali kovovu gulicku novsie maju akcelerometer) a neviem ci vobec daco take v D1 je. Ale ked su airbagy malo by to tam byt.
EDIT: teraz ma napadlo, ze privod paliva odstavi asi len pri benzinovych motoroch nafta nie je tak nebezpecna na vzplanutie a docital som aj, ze v D1 to uz je a ten central sa znova aktivuje do 5 minut
EDIT: teraz ma napadlo, ze privod paliva odstavi asi len pri benzinovych motoroch nafta nie je tak nebezpecna na vzplanutie a docital som aj, ze v D1 to uz je a ten central sa znova aktivuje do 5 minut
- Forsttimber
coooooooooo no logiku to dava co hovoris ale ci to ma aj D1 to neviem
- WebGardener
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... or#p206553 tu sa to spomina a je to aj v D1
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nárazové a překlápěcí čidlo má každé auto, u kterého je elektrické čerpadlo paliva - to aby při případné havárii neteklo palivo proudem do té doby, než někdo vypne klíček. U D2 jde například nastavit, že při aktivaci začnou blikat všech 4 blinkry. A docela logické by bylo i to vypnutí centrálu a případně odemčení dveří. Hodně aut se při rozjetí na určitou rychlost samo zamkne.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Má taky se mě to už stalo. ale musí to bejt velká rána.Forsttimber píše:coooooooooo no logiku to dava co hovoris ale ci to ma aj D1 to neviem
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- WebGardener
to odomknutie centralu je aj kvoli tomu, ze prii velkom naraze moze sila zamknut zamok len pretazenim
- Forsttimber
tak a teraz co s tym
nechat to alebo to vyradit (ked zistim kde to je)
nechat to alebo to vyradit (ked zistim kde to je)
- WebGardener
podla mna to nie je az taky velky problem ja by som sa s tym zbytocne netrapil