pred tyzdnom som si spravil radost a kupil D2, 2003, dovoz ITA, kupil som ju z bazaru v Brne. Po fore som sa trochu rozkoukal, ale stale som tu celkom strateny a nejake dotazy mam.
riadenie - zda sa mi, ze v riadeni to ma priliz velku volu, nic nebucha ani netaha do strany, nezda sa mi, ze by nieco hucali, ale po tyzdni este nemam ucho naladene v tonine land rover, takze to, ze nieco nepocujem neznamena, ze to nehuci

prevodovka - mam to v manuale, podla mojho neskuseneho odhadu vymlatene synchrony - ked radim opatrne, podradujem s medziplnynom, tak vcelku v pohode, pokial radim prudsie, alebo si nedam pozor, divne chrcanie a chrastenie pri pustani spojky
co moze byt s tym riadenim a kolko mam ratat, ze v oprave utopim penez? co s tou prevodovkou - riesit, alebo sa na to vykaslat a dat si pozor pri preradovani? celkovo by to chcelo po kupe vymenit prevadzkove kvapaliny a pozret sa na to, tak mozno doporucit nejaky servis niekde pri brne, ktory by sa pozrel aj na toto by nebolo zle. Ja o moznostiach vybavenej dielne mozem iba snivat, takze to budem musiet niekomu zverit.
Dalsia vec, co mi trochu vadi - daju sa zapisat do technicaku ine gumy, nez tie 215/75R16? kupil som to na zimnych 255/65R16 a nechcel by som mat problemy, keby sa nieco stalo a poistovna by sa z toho chcela vyvliect. Tiez zohnat nejake AT v rozmere co je v technicaku je nadludsky vykon, tak by to chcelo mat povoleny nejaky rozmer, v ktorom sa aj nieco da zohnat. Alebo taketo veci neriesite? Povodne som sa celkom bal na tych zimnych, lebo ma strasili, ze na evidencke sa kontroluje aj rozmer pneu, ale tu to preslo nastastie v pohode.
Snad toho nie je na zaciatok priliz, ale mozem slubit, ze urcite narazim na dalsie problemy, ktorymi vas tu budem zatazovat v buducnosti

edit: jo, spomenul som si na dalsiu vec. Po zhruba polhodke jazdy (zatial sa mi to stalo trikrat - raz po polhodke, raz zhruba po hodine a kusok a raz nejak 40 minutach) ma to vyplasi, trikrat to pipne a rozvietia sa zlte kontrolky TC, ABS a zjazdu, takze tri zlte kontrolky a ostanu svietit aj po zhasnuti a znova nastartovani, zmiznu po vychladnuti auta (nemam odhad kolko, vacsinou som to ten den uz neskusal a na druhy den pohoda). Je to vazne? Cim to moze byt?