Sněhové řetězy

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Elizabeth

Sněhové řetězy

#1 Příspěvek od Elizabeth » 29 lis 2012 10:13

Ahoj všem,
vybírám sněhové řetězy a vůbec si nevím rady. V čem jsou dobré textilní a v čem řetězové. Pokud by se někdo našel a poradil by mi nějaké z téhle nabídky nebo z téhle, budu ráda. Osobní zkušenosti a názory si také ráda pročtu. Rozměry 195/80 R15.

Děkuji :)

McPet

Re: Sněhové řetězy

#2 Příspěvek od McPet » 29 lis 2012 10:52

Elizabeth píše:Ahoj všem,
vybírám sněhové řetězy a vůbec si nevím rady. V čem jsou dobré textilní a v čem řetězové. Pokud by se někdo našel a poradil by mi nějaké z téhle nabídky nebo z téhle, budu ráda. Osobní zkušenosti a názory si také ráda pročtu. Rozměry 195/80 R15.

Děkuji :)
Něco málo k tvému tématu je na odkazu: http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/Test ... ove-retezy" onclick="window.open(this.href);return false;

nebo http://www.auto.cz/auto-zima-snehove-re ... elne-63332" onclick="window.open(this.href);return false;

Možná i tady na fóru bys něco našla. Je to asi takhle: Textilní jsou možnou alternativou na osobák, pro ženu (klidně i muže), která bude mít usnadněné nasazování. Jízda s nimi je možná na menší vzdálenosti a na asfaltu by se měly hned sundat. Kolik toho vydrží je asi loterie, zkušenost s nimi nemám. Klasické řetězy můžeš obout na cokoliv, pokud nekoupíš ty nejlevnější, vydrží poměrně hodně. Pewag je dobrá značka a jistá záruka kvality. Chybu jejich koupením neuděláš. Nasazování je o něco málo složitější a pracnější než u textilních návleků. Nicméně dnes už se i řetězy dají snadno navléknout (v závislosti na značce a typu). Každopádně pokud si jejich nazutí vyzkoušíš dopředu na suchu venku před barákem nebo v garáži, tak potom v praxi už by problém být s nazouváním nemusel. :)

snusmumrik
auto: Discovery II

Re: Sněhové řetězy

#3 Příspěvek od snusmumrik » 05 pro 2012 10:40

Já síce súkromne používam upravené z V3S, ale vo firme, kde pracujem používame zásadne Pevagy - suv.

Odpovědět