utopená discovery
Moderátor: Miky_CZ
utopená discovery
Zdravím, chtel by se zeptat jestli nemate nekdo zkusenot s vytopenim diska I 83 kw...? v aute bylo 30 cisel vody
a zacal blbnout central a imobilizer... auto nejde nastartovat a ani netoci starter... Tak jestli staci nechat vyschnout nebo co stim...? Diky za kazdy info...

- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
Re: utopená discovery
no vyschnout rozhodně... 

-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
tech 30cm vody bylo na podlaze ???????kapote???????nebo strese?????,pokud to bylo jenom na podlaze tak se to na pojistkovou skrin ani na relatka nemohlo dostat
Naposledy upravil(a) omar dne 24 pro 2012 14:22, celkem upraveno 2 x.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Auto - D1 jsem jednou podobně utopil v Jihlavě, ale jelo, jako kdyby se nic nestalo. Měl jsem automat, rok 96´. Tak to asi nech vyschnout a uvidíš. Jinak pod tapecem v nohách u spolujezdce jsou schovaný nějaký relátka. Myslím na centrál, imobilizér a alarm. Kamarádovi to blblo skoro tak, jak to popisuješ ty, když s D1 hodně hodně skočil a povolily se mu kontakty na svorkách relátek. Možná máš relé pod vodou, rezatý, zkratovaný. Určitě bych to zkontroloval. Moc času ti to nezabere...zeli.. píše:Zdravím, chtel by se zeptat jestli nemate nekdo zkusenot s vytopenim diska I 83 kw...? v aute bylo 30 cisel vodya zacal blbnout central a imobilizer... auto nejde nastartovat a ani netoci starter... Tak jestli staci nechat vyschnout nebo co stim...? Diky za kazdy info...
tech 30 cisel bylo na podlaze...
zatim diky za info.. nechame vyschnout a zkouknem ty kontakty...

- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
No pokiaľ mi vedomosti siahajú,tak máš navlhnutú riadiaci jednotku imobilizéru,tá ti blokuje štartér a vypinaciu cievku na vstrekovaciom čerpadle.Je umiestnená pred nohami spolujazdca,je tam dobrý prístup,tak ju výber a poriadne presuš.Me do toho milovaného črepu
tečie pri silnom daždi tak,že v poistkovej skrinke je stále voda a zámky a ani imo. neblbne,zato blbne všetko ostatné. 

V jednoduchosti je krása.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Doporučuju odpojit baterku a elektriku pořádně vysušit. Ono stejnosměrný proud a voda je schopné vývody na plošných spojích, konektory nebo i dráty. A to se potom blbě opravuje i hledá.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Nejlepší je ten immobilizér poslat do
Dělá víc škody než užitku.

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
No na vstrekovacom cerpadle je to o odstránení krabičky nad vypínaciou cievkou,ale ako je to zo štartrom a jeho ovládaním som sa ešte nedozvedel.Ako sa bude chovať po odpojení celej jednotky. 

V jednoduchosti je krása.
- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
Nebude fungovat vůbec nic. Více do SZ.forester píše:No na vstrekovacom cerpadle je to o odstránení krabičky nad vypínaciou cievkou,ale ako je to zo štartrom a jeho ovládaním som sa ešte nedozvedel.Ako sa bude chovať po odpojení celej jednotky.
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Já mám ponechanou krabičku imobilizeru a alarmu jen kvůli centrálu, z přístrojového panelu vyndané obě žárovičky, proud k ventilu na vstřikovacím čerpadle přivedený od přívodu ovládacího proudu k relé žhavení a kabel ke startéru přímo od spínací skříňky a odpojenou houkačku alarmu. Tak jsem už vehikl koupil, kdybych to dělal sám, asi bych propojil kabely přímo u řídící jednotky imobilizéru (akorát bude chvíli trvat, než zjistíš které, nebo ještě lépe sehnat schéma připojení k té krabičce a pak propojit startér a čerpadlo).
děkuji všem vyřeseno... krabicka z cerpadla odstranena a oboji pripojeno na primo...