dodatečné vyhřívání zadního okna?
Moderátor: Acon
dodatečné vyhřívání zadního okna?
Lidi, na Defu mi nejde zadní vyhřívání - ani jeden drátek. Do kontaktů proud jde dráty jsou ve špatným stavu. Opravovat vodičkama je naprd. Kupoval někdo dodatečný vyhřívání. Za komárů se to dalo normálně sehnat a teď nic nemůžu najít. Díky
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Re: dodatečné vyhřívání zadního okna?
a co vymenit cely zadni okno, kolik tak muze stat...?
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Kupoval jsem ted jedno na svyho defa. Cena 2.600,-Frana píše:a co vymenit cely zadni okno, kolik tak muze stat...?
To je řešení, ale kdyby šlo dodělat vyhřívání za pětičento, bylo by to lepší:-)
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Pokud je problém ve vyhřívání ten, že jsou vodivé topné spoje přeškrábané, tak oprava vodivým lakem funguje. Akorát to musí být lak, kterej je na to určenej. Dělal jsem to na několika autech. Při více škrábancích je to ale docela pakárna, a hlavně to chce teplo na práci.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No oni jsou černé, jakoby spálené. Nevím, co s tím kdo dělal. Každopádně je to v délce několika cm a u všech. Asi by to byla pěkná pakárna s nějistým výsledkem.Proto mě napadlo dokoupit drátky a těsně pod původní nalepit aby to nevypadalo blbě. Určo někde něco k sehnání bude, ale já nic nenašel.
Ještě mě napadlo, nějak tam na zimu přibastlit takový to malý topeníčko na 12 V. Někde se mi válí v garáži. Je to větráček s keramickou vložkou a spirálkou. Nic moc výkon, ale asi by to stačilo. Ufiknout zástrčku do zapalovače a napojit na konektory vyhřívání skla. Pak by se to dalo zapínat spínačem vyhřívání skla. Co si o tom myslí místní elektrikáři? Hlavně mě moc nekamenujte, nový okno koupím a dám ho tam třeba v létě, ale slíbil jsem manželce, že se zeptám - nevidí dozadu a je z toho špatná
( A já jsem rád, že mi řídí Defa a namusíme mít dvě auta
)

-
Drátky položené na sklo ti nepomohou - budou hřát do vzduchu, místo do skla. Pásky se zkouší normální žárovkovou zkoušečkou - jede se kontaktem opatrně po drátku na skle a zjišťuje, kdy to přestane svítit, jinak je to ale většinou vidět okem.
Topení s ventilátorem fungovat bude, záleží akorát, kam ho dáš, aby na to okno foukalo. Pomohl by i ventilátor bez topení.
Jinak co jsem to topení s ventilátoremm viděl, tak bralo 100W, což je kolem 8A proudu, to není málo, takže bacha na nějaké provizorní dráty a pořádné pojistky.
Topení s ventilátorem fungovat bude, záleží akorát, kam ho dáš, aby na to okno foukalo. Pomohl by i ventilátor bez topení.
Jinak co jsem to topení s ventilátoremm viděl, tak bralo 100W, což je kolem 8A proudu, to není málo, takže bacha na nějaké provizorní dráty a pořádné pojistky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Díky za radu. Podívám se na odběr toho ventilátoru.....Jinak vyhřívání zadního skla má svojí pojistku, takže další dávat asi nemusím, když to zapojím to stávaícího okruhu? 

-
Né nemusíš, klidně to můžeš zapojit místo toho, akorá je třeba zkontrolovat, jestli je ta pojistka dost silná, pokud je, tak je to OK. Pokud není, tak nemusí být ani dost silné dráty.
A druhá věc - nevím jak u Defa, ale většina normálních aut má časovač, co to po chvilce vypne. To se u ventilátoru moc nehodí.
A až tam budeš ten ventilátor páchat, tak pokud je s ohříváním tak musí foukat směrem zdola nahoru.
A druhá věc - nevím jak u Defa, ale většina normálních aut má časovač, co to po chvilce vypne. To se u ventilátoru moc nehodí.
A až tam budeš ten ventilátor páchat, tak pokud je s ohříváním tak musí foukat směrem zdola nahoru.