Ikdyž vím, že to není dobrá volba a je lepší auto zvednout pružinami a tlumiči, potřebuji poradit s podložkami pod pružiny. Dostal jsem je do ruky zadarmo, tak jsem se je rozhodl nainstalovat. Zadek jsem předělával z měchů a podložky jsem dal pod spodní misky, síla 30 mm. Tlumiče origo bez úprav. Jezdím s tím cca měsíc a vše bez problému. Na předek mám taky sílu 30 mm i s osazením na pružinu na spodek. Jen si nějak nejsem jist, zda dopředu podložku o takové síle vůbec dostanu. A jestli to bude s origo předními tlumiči nějak fungovat. Máte někdo radu?
Díky Mrky.
Podložky pod pružiny DII
Moderátor: Miky_CZ
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Podložky pod pružiny DII
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...
- eveUSO
- tel.: mám
- auto: Discovery II Td5
Re: Podložky pod pružiny DII
Já jsem s touto myšlenkou také koketoval, jelikož vyrobit si podložku je asi nejlevnější lift auta. Tady na fóru sjem se dočetl, že zadní tlumič má dostatečný chod a zvládne to i bez prodloužení, takže podložit pouze péra a u předního jsem uvažoval nad tím, že podložka by podložila i silentblok tlumiče, respektive celý tlumič i s pružinou...
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.
-,,Audaces fortuna iuvat''
-,,Audaces fortuna iuvat''
Asi to víš, ale dopředu je třeba trochu jiný podložky než dozadu, viz. tady: http://landroverforum.klape.cz/forum/do ... p?id=23718" onclick="window.open(this.href);return false;
Navíc, ale nevím určitě jestli je to zrovna podložkama, se oko tlumiče posunulu po silentbloku, což není asi úplně nejlíp
Navíc, ale nevím určitě jestli je to zrovna podložkama, se oko tlumiče posunulu po silentbloku, což není asi úplně nejlíp

Land Rover Discovery 2 Td5
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Já to napsal blbě. Po důkladném prohlédnutí mám ocelové podložky na přední pružiny, ale nahoru. Mají i osazení na vnitřní průměr pružiny. Jen si myslím, že bude problém je tam se sílou 30 mm vůbec dostat. A pak si taky nejsem jist, jestli to bude úplně dobře taky zvládat tlumič.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...