D2 a horkovzdušné webasto - kam s ním????
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
D2 a horkovzdušné webasto - kam s ním????
Tak jsem dnes konečně rozebral půlku auta, aby zjistil, že se mi nikam rozumně webasto nevejde.
Pro úvod do děje to podstatné - Discovery2, 7 místné, s ACE.
První idea byla nasvislo u zadního sloupku v kufru - pod tapec by se to krásně vešlo a nikde by nezavazelo. Bohužel mi chybí asi 5cm na výšku - je tam svinovací mechanismus od bezpečnostního pásu a nejde posunout nahoru, protože tam už se nevleze pod tapecírunk. A tím je také dané, že je jedno, na kterou stranu - jestli vlevo nebo vpravo.
Druhá idea bylo pod sedačku spolujezdce - tam by se pěkně vešlo, ale pokud bych provrtal podlahu, tak mi výfuk vyjde přímo do kostky ACE, zase o cca 5cm.
Třetí možnost je opět od sedačku, ale otočit ho vývodama vodorovně a ohebnýma trubkama je nadstavit a posunout kousek od ACE kostky. Což znamená udělat na to držák, kterej bude i krytovatelnej, jednak kvůli horké trubce od výfuku a jednak jako ochrana, kdyby nějaká z trubek chtěla prasknout. Tohle už se aspoň vleze.
Zatím jsem viděl do D2 instalace do bočního kastlíku v kufru - ten já tam ale nemám a nechci ho tam dávat. Sice mám ty dvě sedačky co do kufru patří většinou uložené v regále, ale dost často využívám větší šířku kufru, která mi bez nich vznikla.
Pro úvod do děje to podstatné - Discovery2, 7 místné, s ACE.
První idea byla nasvislo u zadního sloupku v kufru - pod tapec by se to krásně vešlo a nikde by nezavazelo. Bohužel mi chybí asi 5cm na výšku - je tam svinovací mechanismus od bezpečnostního pásu a nejde posunout nahoru, protože tam už se nevleze pod tapecírunk. A tím je také dané, že je jedno, na kterou stranu - jestli vlevo nebo vpravo.
Druhá idea bylo pod sedačku spolujezdce - tam by se pěkně vešlo, ale pokud bych provrtal podlahu, tak mi výfuk vyjde přímo do kostky ACE, zase o cca 5cm.
Třetí možnost je opět od sedačku, ale otočit ho vývodama vodorovně a ohebnýma trubkama je nadstavit a posunout kousek od ACE kostky. Což znamená udělat na to držák, kterej bude i krytovatelnej, jednak kvůli horké trubce od výfuku a jednak jako ochrana, kdyby nějaká z trubek chtěla prasknout. Tohle už se aspoň vleze.
Zatím jsem viděl do D2 instalace do bočního kastlíku v kufru - ten já tam ale nemám a nechci ho tam dávat. Sice mám ty dvě sedačky co do kufru patří většinou uložené v regále, ale dost často využívám větší šířku kufru, která mi bez nich vznikla.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- dodooff
- tel.: +421 915 965 965
- auto: SII, Def, LR4, HZJ76
- Kontaktovat uživatele:
Re: D2 a horkovzdušné webasto - kam s ním????
Tak mi ho predaj, aj tak potrebujem jedno do multivanu, a mas pokoj...

...nezabudaj, ze pri pripadnom brodeni ti do kurenia vojde voda a pri takejto instalacii nebude mat kadial vytiect.MadTom píše:Třetí možnost je opět od sedačku, ale otočit ho vývodama vodorovně
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
Tak topení je v zadním sloupku, schované pod tapecem. Ještě tedy není zapojené, ale všechny hadice se vešly, ale těsně. Zbývá připojit palivo a vzřešit průchodky pro horkej vzduch skrz tapecírunk a může se topit.
Musím doporučit p. Skulínka z Brna - dělají servis Webasta - velice ochotnej najít i to co neměli a poradit. Měli toho skladem hodně, vlastně skoro všechno co jsem potřeboval, a ceny více než super.
Jediné co budu řešit, je posunutí navijáku bezpečnostního pásu nahoru.
A pod sedadlo spolujezdce půjde kompresor, ten se tam vejde.
Musím doporučit p. Skulínka z Brna - dělají servis Webasta - velice ochotnej najít i to co neměli a poradit. Měli toho skladem hodně, vlastně skoro všechno co jsem potřeboval, a ceny více než super.
Jediné co budu řešit, je posunutí navijáku bezpečnostního pásu nahoru.
A pod sedadlo spolujezdce půjde kompresor, ten se tam vejde.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
MadTom píše: Musím doporučit p. Skulínka z Brna - dělají servis Webasta - velice ochotnej najít i to co neměli a poradit.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
Tak Webasto už i topilo. Ale je to pěknej opruz, celé to zakomponovat, by to pořádně fungovalo.
Zítra dodrátovat kabely a celé to složit s rozvodama teplýho vzduchu, a hlavně vyfotit.
Zítra dodrátovat kabely a celé to složit s rozvodama teplýho vzduchu, a hlavně vyfotit.
-
http://ok2mtm.rajce.idnes.cz/Discovery_ ... irtop2000/
Tak tady jsou fotky instalace i s komentářem.
Ve zkratce - Webasto Aitrop 2000 se nasvislo vešlo pod tapecírunk zadního sloupku v kufru 7mi místného auta. Topí dobře a to tak, že přes noc kdy venku bylo 5°C, tak uvnitř bylo příjemně na trenky a ve střešním stanu připojeném hadicí do jednoho z výdechů bylo příjemně ve slabém spacáku.
Ve zkratce - Webasto Aitrop 2000 se nasvislo vešlo pod tapecírunk zadního sloupku v kufru 7mi místného auta. Topí dobře a to tak, že přes noc kdy venku bylo 5°C, tak uvnitř bylo příjemně na trenky a ve střešním stanu připojeném hadicí do jednoho z výdechů bylo příjemně ve slabém spacáku.
Tome, nádherná práce 

Nutně potřebuju "novou" Diskárnu!
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Bylo by zajímavé ho nacpat do motorového prostoru kde je normálně vodnní webasto a výdech teplého vzduchu napojit do rozvodu topení co je v autě.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Ale zabudas ze tym by ti islo to topenie skoro stale lebo by to stale nasavalo studeny vzduch zvonku kym v interiery ohrievas vzduch dookola ten isty.
Odoslané z môjho HTC One S pomocou Tapatalk 4 Beta
LR DEFENDER 110 SW
-
No, to jsem taky zvažoval a zavrhl z několika důvodů:
1. i když tam nemám vodní webasto, mám tam druhou baterku
2. teplovzdušné webasto je nejlepší zakrytovat proti vodě - to zase zabere dost místa
3. hadice na vzduch - dostat tam okolo řídících jednotek co jsou nad nohama spolujezdce dve hadice o průměru přes 60mm je podle mě nereálné, stejně tak je potom rozvést někam po autě - aspoň dva výdechy teplého vzduchu, abych to z jednoho mohl pustit hadicí do stanu, a sání vzduchu z kabiny odstatečné vzdálené od výdechu, aby to nenasávalo rovnou teplej vzduch.
Procházel jsem celé auto, a kromě už zmíněné možnosti montáže na dno odkládacího prostoru na kraji kufru už jsem na nic jiného nedošel. Pod sedadlo spolujezdce se nevešlo, kvůli trubkám co jsou pod autem.
1. i když tam nemám vodní webasto, mám tam druhou baterku
2. teplovzdušné webasto je nejlepší zakrytovat proti vodě - to zase zabere dost místa
3. hadice na vzduch - dostat tam okolo řídících jednotek co jsou nad nohama spolujezdce dve hadice o průměru přes 60mm je podle mě nereálné, stejně tak je potom rozvést někam po autě - aspoň dva výdechy teplého vzduchu, abych to z jednoho mohl pustit hadicí do stanu, a sání vzduchu z kabiny odstatečné vzdálené od výdechu, aby to nenasávalo rovnou teplej vzduch.
Procházel jsem celé auto, a kromě už zmíněné možnosti montáže na dno odkládacího prostoru na kraji kufru už jsem na nic jiného nedošel. Pod sedadlo spolujezdce se nevešlo, kvůli trubkám co jsou pod autem.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
No já myslel to napíchnout na rozvod topení co je už v autě.Aby se právě nemuseli tahat ty hadice.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Todle se mě právě zdá,jako horší varianta . Lepší by bylo nasávat venkovní vzduch,už kvůli jeho výměně ( i když já mám sání taky v kabině a nechávám pootevřené okno ). Hold kyslík je třeba k životu a topení má takový výkon,že by vytopilo v pohodě i o hodně větší prostor .....komin píše:Ale zabudas ze tym by ti islo to topenie skoro stale lebo by to stale nasavalo studeny vzduch zvonku kym v interiery ohrievas vzduch dookola ten isty.
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
-
Ad sání vzduchu z kabiny - od toho má topení regulaci a hlavně jak píše Ruda, já taky nechávám pootevřené jedno okno.
Ad připojení do stávajícího rozvodu - no nevím, ale nejsem si jistej, že by to teplotně ustál. Přece jenom je ten vzduch o dost teplejší když jede topení na začátku naplno, než když se topí za jízdy normálně od motoru.
Ad připojení do stávajícího rozvodu - no nevím, ale nejsem si jistej, že by to teplotně ustál. Přece jenom je ten vzduch o dost teplejší když jede topení na začátku naplno, než když se topí za jízdy normálně od motoru.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze je to predimenzovane co sa tyka topneho vykonu ale to co spominas je len vetranie a keby to nasavalo dajme tomu 5st. vzduch cely cas tak by asi slo vkuse naplnoRudaK píše:Todle se mě právě zdá,jako horší varianta . Lepší by bylo nasávat venkovní vzduch,už kvůli jeho výměně ( i když já mám sání taky v kabině a nechávám pootevřené okno ). Hold kyslík je třeba k životu a topení má takový výkon,že by vytopilo v pohodě i o hodně větší prostor .....komin píše:Ale zabudas ze tym by ti islo to topenie skoro stale lebo by to stale nasavalo studeny vzduch zvonku kym v interiery ohrievas vzduch dookola ten isty.

LR DEFENDER 110 SW
Hola, teď trochu řeším velmi podobné a nebojím se říci stejné Webasto, do velmi podobného -vlastně ano, stejného - auta a mám to vymyšlené - jak jinak - stejně jako ty. Mám k tomu pdf manuál a z toho mi to vychází tak, že máš Webasto namontované vzhůru nohama. Řešil jsi to s nějakým zkušeným Webastařem či je to takto tebou promyšlené?MadTom píše:http://ok2mtm.rajce.idnes.cz/Discovery_ ... irtop2000/
Díky, za re, B.
-
Hlavně jsem se podíval do manuálu (teď jsem to kontroloval) a tam je to jednoznačně namalované. Buďto vodorovně, nebo se dá pootočit až o 90° a to tak, že výfukem teplého vzduchu dolů. Taky se mi to nelíbilo, ale je to tak. A člověk co se tím živí mi to potvrdil. A potvrdil mi i domněnku, že je to proto, aby sání topného vzduchu bylo nad výfukem - sání mi jde ze zadního sloupku zhruba od koncového světla, výfuk dolů skrz podlahu. Takhle se nekříží.
Kdyby to bylo opačně, bylo by to jednodušší.
A aby to bylo úplně správně, neměly by hadice od výfuku a sání vůbec jít prostorem vozidla, ale vně. To se mi ale nepodařilo. Jedině na to udělat něco jako "bednu", která to schová.
Kdyby to bylo opačně, bylo by to jednodušší.
A aby to bylo úplně správně, neměly by hadice od výfuku a sání vůbec jít prostorem vozidla, ale vně. To se mi ale nepodařilo. Jedině na to udělat něco jako "bednu", která to schová.
Jsem z toho Janek neb udělal jsem totéž - rozuměj - informace od technika a manuál. Třeba tady : http://www.sales.butlertechnik.com/tech ... uction.pdf na straně 48 je to výfukem teplého vzduchu vzhůru. Mám sice model AT 2000 D a doma k němu manuál ale je to tam taky tak. Rovněž technik mi říkal, že teplem nahoru a uvedl důvody, které jsou logické. Můžeš sem prosím hodit scan, fotku či odkaz na manuál ze kterého čerpáš? Díky, B.
-
Tak mám hodné staré - čerpám z instalačního manuálu. Zbytek viz obrázek, šipky naznačují, jak je to možné otočit, a jak fouká vzduch. Schválně jsem se ptal p. Skulínka co tady v Brně dělá Webasta, jestli je to tak možné a potvrdil mi to. Taky by se mi hodil výdech teplého vzduchu nahoru - nemusel bych tahat tlustou hadici s horkým vzduchem kolem webasta nahoru, kde nemám místo.
Ono když se zamyslím nad hadicemi pro sání a výfuk topného vzduchu, tak pokud je dám tak jak to píšou, tak mám sání vzduchu někde nahoře - v mém případě u zadního světla, hadice směrem dolů, vstup webasta, pod ním výfuk webasta a směrem dolů kovová hadice výfuku. Takže to jde celé směrem dolů a případnej kondenzát se nemá kde hromadit. A o tom to celé je.
Ono když se zamyslím nad hadicemi pro sání a výfuk topného vzduchu, tak pokud je dám tak jak to píšou, tak mám sání vzduchu někde nahoře - v mém případě u zadního světla, hadice směrem dolů, vstup webasta, pod ním výfuk webasta a směrem dolů kovová hadice výfuku. Takže to jde celé směrem dolů a případnej kondenzát se nemá kde hromadit. A o tom to celé je.
No tak to máme stejné schema. Ale já to chápu tak, že vyobrazené je topení v poloze 0 st. a pojedu-li výdechem po čtvrt kružnici naznačenou šipkou , jsem na 90 st. výdechem vzhůru. Navíc argument kondenzátu je sice pravda ale týká se to pouze rozvodu vzduchu, nikoli spalovacího prostotu. Neboť ze spalovacího prostoru v případě orientace topení výdechem dolů je výfuk vůči komoře nahoře a kondenzát naopak nevyteče. Nejlépe je to patrné na schematu viz. odkaz
http://www.jpcdirect.com/category/webas ... sto-works/
Každopádně argumenty pro výdech nahoru od pána co montuje Webasta a já ho trápil svými dotazy jsou následující:
1. Plamen v komoře hoří od trysky, nikoli do
2. Je přirozené, že je sání níž než výfuk
3. V případě výpadku proudu se topení samo ochladí a odvětrá (komínový efekt)
4. Případný kondenzát odteče jak ze spalovací komory, tak z rozvodu skrz nádech.
5. Vždyť je to jasný - tenhle argument mě vždycky zlomí
Vím, že pan Skulínek je ve svém oboru uznávaný tak tápu dál.
http://www.jpcdirect.com/category/webas ... sto-works/
Každopádně argumenty pro výdech nahoru od pána co montuje Webasta a já ho trápil svými dotazy jsou následující:
1. Plamen v komoře hoří od trysky, nikoli do
2. Je přirozené, že je sání níž než výfuk
3. V případě výpadku proudu se topení samo ochladí a odvětrá (komínový efekt)
4. Případný kondenzát odteče jak ze spalovací komory, tak z rozvodu skrz nádech.
5. Vždyť je to jasný - tenhle argument mě vždycky zlomí
Vím, že pan Skulínek je ve svém oboru uznávaný tak tápu dál.