Gong D2

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
eveUSO
tel.: mám
auto: Discovery II Td5

Gong D2

#1 Příspěvek od eveUSO » 10 kvě 2013 20:21

Pěkný večer.

Občas mi Discovera (r.v.2000) začne z ničeho nic za jízdy gongat pravidelně a nekonečně, až po vypnutí motoru a znovu nastartování dá na nějakou dobu pokoj. Žádná kontrolka nesvítí (krom 3 Amigos, který svítí furt a když gongaj, tak gongaj v rychlejším tempu.) Nevíte co by to mohlo být ( brzdovky, oleje v motoru, a kapaliny pro ACE a PAS i chladící mám dost)?

Díky za případné rady a nápady.

PS: hledal jsem a našel jsem tu téma na gongání u D2, ale tam se jedná o jiné gongání.

Filip
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.
-,,Audaces fortuna iuvat''

eveUSO

Re: Gong D2

#2 Příspěvek od eveUSO » 11 kvě 2013 20:34

Nikdo nemá zkušenost s pozdravem D II ? :O
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.

Wojto
auto: D II

#3 Příspěvek od Wojto » 11 kvě 2013 20:45

Budeš musieť začať diagnostikou a pravdepodobne odstrániť tých amigos. Kontrolky ACE sú funkčné? Mne také bimbanie išlo spolu so žltou kontrolkou ACE
Nie každý kto blúdi, je stratený...

eveUSO

#4 Příspěvek od eveUSO » 11 kvě 2013 21:29

ACE funguje, ale kontrolky (ani jedna) nikdy nesvítila, ani při kontrole funkčnosti kontrolek. Zaráží mě to, že to začně z ničeho nic gongat během jízdy a nepřestává to, až po vypnutí motoru a znovu nahození to stichne...

Samozřejmě, že když naskočí 3 amigos, tak to také 3x zagongá, ale taky to přestane .... nemuže to mít něco společneho s převodovkou (mám automat), že by to třeba značilo nedostatek oleje ? pouze spekuluju....

BTW: ani diagnostikou se nepodařilo rozsvítit kontrolky ACE

Wojto
auto: D II

#5 Příspěvek od Wojto » 11 kvě 2013 21:39

Pri štarte sa majú kontrolky na chvíľu rozsvietiť žltá aj červená. Presne tak sa to chovalo, niekedy to len zabimbalo a rozsvietila sa žltá kontrolka (upozorňuje že systém nepracuje správne) a inokedy sa rozsvietila červená a bimbanie trvalo až do vypnutia klúčika (systém upozorňuje že nepracuje). V mojom prípade bola vadná riadiaca jednotka.
Nie každý kto blúdi, je stratený...

eveUSO

#6 Příspěvek od eveUSO » 11 kvě 2013 23:11

no mně to právě nikdy nesvítilo ( i když vím, že by mělo při startě) a ani při chtěným rozsvícením přes Nanocom to nešlo

Ok, zkusím dát do kupy 3 Amigos (už potřetí) a vlitnout na diagnostiku.

Geo
auto: Discovery 3 3.6 tdv8

#7 Příspěvek od Geo » 12 kvě 2013 19:58

Nevim jestli ti to pomuze, ale me se na Diskosce vypinalo radio a gongalo to zrejme jako tobe. Ciste nahodou jsem pri jinem "babrani se" v aute zjistil, ze nemam poradne ukostrenou baterku. Po ukostreni veskere gongani a vypinani radia prestalo. Tot ma zkusenost.
Land Rover Discovery 3 tdv8 3.6

Odpovědět