Nedořazuje dvojka

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
lany_czech
auto: Discovery 1 Tdi

Nedořazuje dvojka

#1 Příspěvek od lany_czech » 24 čer 2013 20:14

Ahoj,
mám Discovery Tdi 1995 a při řazení dvojky musím držet páku, dokud úplně nepustím spojku. Když to neudělám, rychlost vyskočí a jdou zuby přes sebe. To stejné u zpátečky. Mám na to kašlat, nebo řešit?
V následujících dnech se chystám vyměnil všechny náplně, protože mám auto chvilku, takže třeba je tam špatný olej nebo je ho málo (koukal jsem, že je převodovka od oleje, ale teče mi převodka řízení, tak to tam třeba lítá ...) Každopádně nevím, jestli taková věc může mít na vyskakování rychlostí vliv.

Dík

forester
tel.: +421 905 979 273
auto: DI300Tdi ARO 240

Re: Nedořazuje dvojka

#2 Příspěvek od forester » 24 čer 2013 20:51

Nedoraďuje rýchlosti do aretovanej polohy,hrozí poškodenie synchrónu a presuvného krúžku možno aj kolesa.Rýchlo to oprav ,nebude to nič strašného možno len ohnutý palec alebo bordel v kulise radenia. :wait
V jednoduchosti je krása.

lany_czech

#3 Příspěvek od lany_czech » 24 čer 2013 21:06

forester píše:Nedoraďuje rýchlosti do aretovanej polohy,hrozí poškodenie synchrónu a presuvného krúžku možno aj kolesa.Rýchlo to oprav ,nebude to nič strašného možno len ohnutý palec alebo bordel v kulise radenia. :wait
Jsem vyděšen, ale díky! Snad to ještě nebude tak zlé, když rychlosti nevypadávají.

Rover CK
auto: Land Rover 88

#4 Příspěvek od Rover CK » 24 čer 2013 22:04

olejem to asi nebude , spíš to vidím na to poškozené ozubení na přesuvném kroužku i na protikusu , A to se se může poškodit jen když tam někdo hluchý násílím rve rychlost . Když budeš vypouštět olej tak magnetem zjisti jesti jsou tam železné úlomky, pokud budou tak je to hodně špatný :!: a zralý na opravu ,pokud ne, tak bude dobrý a bude jen něco ohnutýho na kulise apod.
ten co zde způsobil paniku

lany_czech

#5 Příspěvek od lany_czech » 24 čer 2013 23:09

Rover CK píše:olejem to asi nebude , spíš to vidím na to poškozené ozubení na přesuvném kroužku i na protikusu , A to se se může poškodit jen když tam někdo hluchý násílím rve rychlost . Když budeš vypouštět olej tak magnetem zjisti jesti jsou tam železné úlomky, pokud budou tak je to hodně špatný :!: a zralý na opravu ,pokud ne, tak bude dobrý a bude jen něco ohnutýho na kulise apod.
No já hluchej nejsem a párkrát jsem už vyzkoušel, jestli jsou tam všechny zuby ... stačí, že tu dvojku člověk omylem nepodrží v kulise :|

Odpovědět