Surna rada - Disco2 - porucha v Norsku
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Surna rada - Disco2 - porucha v Norsku
Zdravim vsetkych,
vcera som po asi 1600km dorazil do Norska a zistil som, ze mi chyba chladiaca zmes (dolial som asi 1,5litra), pod autom mlacka. Doma som si nevsimol ziadnu zavadu v tomto smere (odhliadnuc od toho, ze som dva dni pred odjazdom riesil tecuce gufero v zadnom dife), zrejme sa to uvolnilo pocas dlhej cesty. Kvapka to z oblasti vodnej pumpy intenzitou asi 1kvapka za 15sekund pri beziacom aj stojacom motore (zda sa mi, ze ked je auto nahriate, netecie to az tak). Rozhodil som siete v okoli, ale najblizsi landroverak byva asi 100km od mojho terajsieho bydliska. Momentalne riesim dorucenie pumpy. Da sa v takomto stave jazdit? Samozrejme za stalej kontroly a dolievania kvapaliny. Planovali sme ist na stretnutie norskeho LR klubu, ale tam to je este 1000km.
vcera som po asi 1600km dorazil do Norska a zistil som, ze mi chyba chladiaca zmes (dolial som asi 1,5litra), pod autom mlacka. Doma som si nevsimol ziadnu zavadu v tomto smere (odhliadnuc od toho, ze som dva dni pred odjazdom riesil tecuce gufero v zadnom dife), zrejme sa to uvolnilo pocas dlhej cesty. Kvapka to z oblasti vodnej pumpy intenzitou asi 1kvapka za 15sekund pri beziacom aj stojacom motore (zda sa mi, ze ked je auto nahriate, netecie to az tak). Rozhodil som siete v okoli, ale najblizsi landroverak byva asi 100km od mojho terajsieho bydliska. Momentalne riesim dorucenie pumpy. Da sa v takomto stave jazdit? Samozrejme za stalej kontroly a dolievania kvapaliny. Planovali sme ist na stretnutie norskeho LR klubu, ale tam to je este 1000km.
-= Edgarius =-
Re: Surna rada - Disco2 - porucha v Norsku
podla mna ak ustrazis aby ti z expanzky voda uplne nezmizla (a tym padom sa cela sustava nezavzdusnila) tak sa nemusis bat s tym behat
if it ain't broke, don't fix it
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Před pár lety jsem měl podobný problém a byl jsem líný to opravit, ale já jezdil jen kolem komína.
Nakonec jsem při opravě zjistil, že celá závada byla prasklá páska na hadici.
Pořád seděla přilepená na hadici na svém místě a všechno vypadalo OK. Lehce to občas káplo a když to bylo teplé tak nic, protože se to stihlo odpařit.
Radši to překontroluj.
Přeji ti, aby to byla jen takováhle blbost.
Nakonec jsem při opravě zjistil, že celá závada byla prasklá páska na hadici.
Pořád seděla přilepená na hadici na svém místě a všechno vypadalo OK. Lehce to občas káplo a když to bylo teplé tak nic, protože se to stihlo odpařit.
Radši to překontroluj.
Přeji ti, aby to byla jen takováhle blbost.
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
...a trochu extremu nebo jak dlouho vydrzi motor bez vody...
Mel jsem uthle lanko od kapoty a jine drobnosti, ktere mi Drahosek z Plzne mel opravit po expedici Ladoga. Znamy u neho mel tez Defa a mel si pro nej dojet. Tak si vzal meho Defa, ze udela dopravu Kyjov- Plzen. Vecer jel na chalapu do Chrib a tam meho Defa zakopal az vyvrela voda / on to nezjistil , bo podle jeho slov teplomer ukazoval 120 a pak uz nic neukazal.... / Rano vyrazil z Kyjova do Plzne asi 440 km a teplomer "pokazeny" stale na nule. Pak mu to jaksi spatne tahlo a u Zebraku tj cca 400 km bez vody odesel motor do vecnych lovist...
"Defendr vydrzi hodne. Je to dobry kamarad"...
Mel jsem uthle lanko od kapoty a jine drobnosti, ktere mi Drahosek z Plzne mel opravit po expedici Ladoga. Znamy u neho mel tez Defa a mel si pro nej dojet. Tak si vzal meho Defa, ze udela dopravu Kyjov- Plzen. Vecer jel na chalapu do Chrib a tam meho Defa zakopal az vyvrela voda / on to nezjistil , bo podle jeho slov teplomer ukazoval 120 a pak uz nic neukazal.... / Rano vyrazil z Kyjova do Plzne asi 440 km a teplomer "pokazeny" stale na nule. Pak mu to jaksi spatne tahlo a u Zebraku tj cca 400 km bez vody odesel motor do vecnych lovist...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Co to zkusit bez zátky na expenzní nádobce - snížení tlaku by mohlo pomoci, aby to tolik nekapalo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Ale zkoušet už to radši znova nebudeš viď?erik píše:...a trochu extremu nebo jak dlouho vydrzi motor bez vody...

- hrabe
- tel.: 00421903849869
- auto: LR Discovery Td5
- Kontaktovat uživatele:
No bez zátky úplně ne ale povol ji aby nebyl v chladící soustavě přetlak. Měl jsem na koleně opravovaný chladič a při dotáhlé zátce kapal a při povolené vůbec. Jel bych dál a kontroloval stav v epanzce.....MadTom píše:Co to zkusit bez zátky na expenzní nádobce - snížení tlaku by mohlo pomoci, aby to tolik nekapalo.
-
No momentálně nevíme, jestli Elgarius vůbec zkontroloval základní funkce motoru a nebo viděl pod autem pár kapek vody vzniklých třeba kondenzátem s klimy a řeší po internetu možné závady.
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
kondenz to urcite nie je
tecie to z oblasti, kde je vodna pumpa (tesnenie, hadica, pumpa... naozaj neviem), pomaly odkvapkava aj ked auto stoji 24hodin a je to ruzova nemrzka... dnes som chvilku jazdil po meste (cca 10km) na parkoviskach som nechaval mlacky, teraz som zaparkovany doma a ako zazrakom uz 4hodiny ani kvapka... holt LandRover ma svoj vlastny zivot
som dohodnuty na zajtra u chlapca z norskeho LR klubu, sice byva 330km od mojho momentalneho posobiska... mam uz namiesanych 7litrov zmesi na dolievanie, tak drzte palce, dufam, ze mi to vyjde

som dohodnuty na zajtra u chlapca z norskeho LR klubu, sice byva 330km od mojho momentalneho posobiska... mam uz namiesanych 7litrov zmesi na dolievanie, tak drzte palce, dufam, ze mi to vyjde
-= Edgarius =-