Nestartuje- nereaguje na kluč
Moderátor: Safraporte
-
- auto: Freelander1,8 benzin
Nestartuje- nereaguje na kluč
Zdravím, otocím klučom a vobec nereaguje ani to necvakne nic proste, startér som menil lebo cvakal ale teraz ani cvak nic proste otocím klucom a nic jak keby spinacia skrinka alebo ne co v tej skrinke neviem prosím pomožte dakujem ... 

Re: Nestartuje- nereaguje na kluč
Ja mel/mam ten samej problem (mam free 1 2,0tcie z roku 1998)
Kdyz jsem to dal do servisu, tak mi udelali repas starteru, privezl jsem to domu a ono to delalo znovu. Jak rikas, otocim klickem a nic. Ale obcas to normalne nastartovalo. Kdyz byly velky vedra, tak to neslo a kdyz se zatahlo, tak jsem bez problemu nastartoval.
Pokud nemas problem v ukostreni starteru, tak to bude nekde v elektrice (rele apod). Ja jsem sebou vozil furt dratek a kdyz se mi to nepodarilo nastartovat, tak jsem otevrel kapotu a propojil starter s baterkou. Do starteru vede budici dratek tak ten jsem od starteru odpojil, pridrzel jeden konec dratku na tom plisku na starteru a druhy konec pak prilozil na plus na baterku. Kdyz to budes delat, tak hlavne mej zarazeny neutral!!!!!!!!Po case, kdyz se na mne lidi blbe divali, ze to jako asi kradu nebo co
tak jsem si natahl dratek z baterky i od starteru pod volant a startuju takhle furt
Ale asi zalezi na typu auta, abys tam takhle neco neodpalil. Ja uz asi nemam co odpalit...
Kdyz jsem to dal do servisu, tak mi udelali repas starteru, privezl jsem to domu a ono to delalo znovu. Jak rikas, otocim klickem a nic. Ale obcas to normalne nastartovalo. Kdyz byly velky vedra, tak to neslo a kdyz se zatahlo, tak jsem bez problemu nastartoval.
Pokud nemas problem v ukostreni starteru, tak to bude nekde v elektrice (rele apod). Ja jsem sebou vozil furt dratek a kdyz se mi to nepodarilo nastartovat, tak jsem otevrel kapotu a propojil starter s baterkou. Do starteru vede budici dratek tak ten jsem od starteru odpojil, pridrzel jeden konec dratku na tom plisku na starteru a druhy konec pak prilozil na plus na baterku. Kdyz to budes delat, tak hlavne mej zarazeny neutral!!!!!!!!Po case, kdyz se na mne lidi blbe divali, ze to jako asi kradu nebo co

Ale asi zalezi na typu auta, abys tam takhle neco neodpalil. Ja uz asi nemam co odpalit...

Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
Tak toto sa mi stalo prave pred tyzdnom,doviezol som kolegu pred krcmu,a potom ze nastartujem, a nic. Ani necvaklo , ani nebliklo, nic. Tak trapas najvacsi. Pozriem pod kapotu,len tak nahodou zavadim rukou o svorku na baterke , a ona uplne uvolnena. Sa divim,ze to pol roka takto chodilo,lebo na baterku sa sahalo tak pred pol rokom,ked sa robila oprava motoru. Tak doporucujem kuknut na svorku,ci neni uz prasknuta alebo opotrebovana a ci je pritiahnuta dostatocne.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Mne kontrolky normalne fungovaly, svetla svitily, jen proste v poloze, kde se ma rozbehnout starter se nic nedelo...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
-
Tak dneska ráno som prešmirgloval baterku svorky , prestriekal som s kontoxom poriadne dotiahol na startéri taktiež prešmirgloval prestriekal a skusal som nastartovat a nic deto to isté tak som sa hrajkal a zrazu to chytilo okamzite som volal autoelektrikárovi. pozrel sa nato premeral prud a ze vsetko ok zapol som kluc na start a on tukols konbinačkami do startéra a vtedy mi to chytilo skusali sme to asi styry krát a pekne to chytili styry razy a že startér je chybní hovoril. skoro ma porazilo lebo asi predtýzdnom som menil startér aj ked použitý . tak doma co mám startér starý to som rozobral komplet (jedine cievku soom nevedel lebo je zasprajcovany zevraj aj tam su kontakty nejaké ) volal som elektrikárovi a ze sa nato pozre ze to mozu byt aj uhlíky tak teraz čakám do pol tretej a potom uvidím 

-
N o tak som spät zo servisu ten stary startér mi zrepasoval a ten co mám v aute co som mal problém tak som si zobral kladivo do ruky pobuchal z každej strany ale poriadne
a teraz startuje bez problémov som zvedavy dokedy 

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Asi bych to neřešil. Vzpomínám si že jsem měl podobný problém. Po koupi startér šlapal jako hodinky,ale jak klesla teplota (tak kolem 0) tak sabotoval činnost. tenkrát jsem vozil v autě kousek ocelový kulatiny a když stávkoval stačilo lehké klepnutí a zase točil. Provedl jsem kontrolu kabelů i svorek,vše v naprostém pořádku. Ani měřením jsem na nic nepřišel. No stejně mě to nedalo a za nějakej čas šel startér na repas. Chlap co dělal repas mě dokonce volal že startéru absolutně nic není a že je zcela v pořádku a že je zcela zbytečné repas provádět. No když už ho měl na stole tak jsem ho to nechal dodělat. Je pravda,že od té doby mám pokoj,ale dodnes nevím kde vlastně byl problém. Nejspíš si ty startéry žijí svým vlastním životem
. Důležitý je,že ti teď šlape 

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- deyva
- auto: Free I 3D 2.0Di,2000
Zdravím,
mě to dělá sem tam taky... Většinou několikrát v jeden den. Otočím klíčkem a buď vůbec nic nebo otočím klíčkem a cvakne a nic... Měl jsem za to, že to je spíš něco s imobilizérem, páč když vytáhnu klíček, dám ho zpátky do zapalování a zkusím start na druhý pokus, tak normálně točí... Stává se mi to tak jeden den v měsíci až dvou :-D, tak to neřeším...
mě to dělá sem tam taky... Většinou několikrát v jeden den. Otočím klíčkem a buď vůbec nic nebo otočím klíčkem a cvakne a nic... Měl jsem za to, že to je spíš něco s imobilizérem, páč když vytáhnu klíček, dám ho zpátky do zapalování a zkusím start na druhý pokus, tak normálně točí... Stává se mi to tak jeden den v měsíci až dvou :-D, tak to neřeším...
- Mišák z PV
- auto: Freelander 1999
Mě to začlo dělat tento týden. Jen cvaká a asi na 6 pokus chytne 

-
Tak ja som dal zrepasovat startér uhliky boli v prdely chlapi tak mne to uz v pohode startuje len co som si vsimol ked auto stojí dlho napríklad cez den odstavím ráno idem do roboty a startujem tak secko točí krásne ale nenaskočí az na druhy start naskočí ale ked vypnem počas dna a idem startovat znova pekne krásne ide startuje na prvu supu vzdycky ráno a ked idem z roboty pri dlhom státí. Rozmýšlam vymením filter na benzín lenze nevem ci stým pomožem nemali ste podobny problém?
- deyva
No s tím startováním benzínu fakt nevím... Mám DI. Jinak ale teďka mi ten startér cvaká čím dál tím častěji... Asi nejprve zkusím objednat toto - popisují tam přesně ty symptomy, co se mi dějí a dělá to od té doby, co se vcelku ochladilo. Zatím jemný poklepání topůrkem sekyrky vždycky pomohlo... Ale za těch pár korun by to asi stálo za to zkusit... http://www.ebay.co.uk/itm/ROVER-25-45-Z ... 43bc16462e
Pokud jen cvaka a kdyz ho poklepes tak se rozjede tak to nebute ta civka ale uhlikydeyva píše:No s tím startováním benzínu fakt nevím... Mám DI. Jinak ale teďka mi ten startér cvaká čím dál tím častěji... Asi nejprve zkusím objednat toto - popisují tam přesně ty symptomy, co se mi dějí a dělá to od té doby, co se vcelku ochladilo. Zatím jemný poklepání topůrkem sekyrky vždycky pomohlo... Ale za těch pár korun by to asi stálo za to zkusit... http://www.ebay.co.uk/itm/ROVER-25-45-Z ... 43bc16462e
- deyva
Ale to nema byt civkou, ale kontakty, ktery se casem osupaji a vyjiskri... Objednam to, vyzkousim a uvidime 

Pokud se vysune pastorek a netočí,pak to mohou být uhlíky ale většinou kotva pastorku je opálená a má špatný kontakt.Rozebrat startér podívat se na uhlíky,obrousit kontakty kotvy pastorku,nakonec pořádně vymýt benzínem a většinou to šlape.Jen málokdy je spálená cívka,je černá a smrdí.Tuto opravu zvládne každý za 2 hod,
- deyva
No a já právě mám na mysli pohyblivý kontakt startéru s těmi přivádějícími kontakty - pěkně je to popsaný tady http://www.repairkitsuk.com/5.html - ta sada z ebaye je od nich přímo. Je to tam i vyfocený a popsaný s instalací. Právě tomuto dílu tam přisuzují ten klikací zvuk ve startéru a náhodný startování/nestartování... Už jsem to objednal - 510Kč i s poštou, tak až to vyměním, dám vědět jestli to bylo tím 
Edit: Díval jsem se na ty obrázky pořádně... Ta cívka je vlastně elmag. spínač dle všeho a když to jen kliká, tak ten elmag spínač sice funguje, ale nepropojí ty dva kontakty po stranách a tím pádem nejde pořádně startovací šťáva do startéru - takže to kliknutí je pohyb toho "pohyblivýho kontaktu" elmag. spínače, ale když tam pak nejde proud, tak to samozřejmě netočí. Tak nějak to laicky chápu já...

Edit: Díval jsem se na ty obrázky pořádně... Ta cívka je vlastně elmag. spínač dle všeho a když to jen kliká, tak ten elmag spínač sice funguje, ale nepropojí ty dva kontakty po stranách a tím pádem nejde pořádně startovací šťáva do startéru - takže to kliknutí je pohyb toho "pohyblivýho kontaktu" elmag. spínače, ale když tam pak nejde proud, tak to samozřejmě netočí. Tak nějak to laicky chápu já...

Ty kontakty sepnou pastorek,vysunou a roztočí.Mají velký odběr proto jsou masívní a často se opálí.Při špatném kontaktu odskakuje nebo nesepne,pak někdy stačí poklepat nebo skratovat svorky-jen v nouzi.
- deyva
No, tak jsem to z te anglie objednal, vcera vymenil... Vypadalo to takhle. Kontakty byly uz ojezdeny na pulku tkoustky a na tom valecku to vypadalo jak povrch na mesici :-D... Starter vytahnout teda bylo umeni (musel jit filtrbox ven, veskery hadice sani) a oak pohybem hodnym vytahovani jezka z klece dat ven
. Zatim necvakl, ale uvidim behem tydne.

Tvoje foto určitě mnohým pomohly,ať ti to jede!
- deyva
Takže po víc jak měsíci od výměny těch věcí nahoře můžu s klidem říct, že to problém řeší 100%. Od té doby jsem neměl sebemenší problém se startem, žádný cvakání, jen pěkně točí