Dlho som si cital toto forum iba pasivne a vela krat som nasiel rady, ktore mi pomohli pri snahe starat sa o moj Range Rover L322 2003 V8 4.4 prerobeny na LPG. Doteraz vzdy som nasiel riesenie bez toho, aby som sa musel pytat, ale tento raz som uz strateny. Mam problem s chladiacim systemom. Zacalo to tym, ze mi praskla (uz naozaj stara) expanzna nadoba. Praskla presne v rohu a povedal som si, ze to bolo uz unavou materialu a podla internetovych for to vyzerala byt bezna zavada, takze som si objednal novu expanzku a namontoval som si ju. Cakal ma prave repas alternatoru, tak mi v ramci toho vymenili aj vodnu pumpu (lozisko uz malo volu) a system znovu naplnili. A po dvoch dnoch mi praskla aj ta nova expanzka. Nepraskla ale v rohu ako ta stara, ale kvapalina a para unikala cez spoj hornej a spodnej casti nadoby. Povedal som si, ze to bol asi zly kus, expanzku mi vymenili za novu (od toho isteho vyrobcu) a vymenil som aj uzaver, ktory by mal fungovat ako poistny ventil. System som znovu naplnil, odvzdusnil a kazdych par kilometrov som pozeral, ci sa nieco nedeje. Presiel som po dialnici cca 200km a vsetko bolo ok, po vychladnuti nebol v expanzke ziaden podozrivo vysoky tlak, ani som nikde nevidel nejaky naznak uniku kvapaliny. Dalsi den rano som opat skontroloval expanzku a hladinu kvapaliny a ked bolo vsetko ok, spravil som asi 20km jazdu. Pri parkovani som zrazu zacul stary znamy zvuk a aj tato tretia expanzka tiekla cez spoj. Mam pocit, ze s novymi nadobami sa mi to vzdy stalo pri parkovani pred domom, pretoze som na ceste nevidel vytecenu kvapalinu. Pri parkovani sa auto nakloni na stranu expanzky a cumakom nadol.
Nemate niekto skusenosti s tymto problemom? Je asi malo pravdepodobne, ze som trafil dve zle expanzne nadoby, ale nechapem, preco sa tlak neuvolnil cez viecko, ktore je na to robene. Tiez neviem prist na to, ako moze byt tlak aj teplota ok pri niekolko hodinovej jazde a potom zrazu to buchne po 20 minutach. Ani jeden krat som nevidel rucicku teplomera ist za stred, vzdy sa hybe od "studeneho" po stred. Budem velmi vdacny za akykolvek napad ci nazor

.