nesvítící kontrolka ABS,TC, asistent sjezdu
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 603360044
- auto: discoveryII
nesvítící kontrolka ABS,TC, asistent sjezdu
Ahoj, jsem novým majitelem freelandera 2.0Di, r.v. 1998. ˇProsím o radu. Při otočení klíčku v zapalování do polohy žhavení mi nesvítí kontrolka ABS, TC a oranžová kontrl. asistentu sjezdu( na chvíli se rozsvítí pouze zelená ) Zkoušel jsem na zařazenou 1 zapnout asistent, ale bohužel ani zelená kontrolka se nerozsvítila. Nemáte s tím někdo zkušenosti??? Četl jsem zde o obrácených problémech, kdy to vše naopak svítí... co s tím? díky Filip
Re: nesvítící kontrolka ABS,TC, asistent sjezdu
a funguji? Pokud ano a nesviti kontrolky, tak je bordel v elektrice...pojistky, zarovicky na pristrojovce, ... . Jinak fakt nevim (neco s cidlama by asi zapricinilo, ze by to nefungovalo, ale to by pak ty kontrolky mely svitit)
Ale jako prvni bych zkontroloval, zda ty tri veci funguji a pokud ano, tak bych sel po pojistkach a pak na pristrojovku... pokud nefunguji a ani kontrolky nesviti, tak to bude asi vice veci najednou...
Ale jako prvni bych zkontroloval, zda ty tri veci funguji a pokud ano, tak bych sel po pojistkach a pak na pristrojovku... pokud nefunguji a ani kontrolky nesviti, tak to bude asi vice veci najednou...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
-
Jestli to funguje nevím...na silnici abs ani při sebesilnějším seslapnutí na brzdu nefunguje( suchá silnice)., budu to muset zkusit na travě... zelená kontrolka asistence sjíždění by se měla rosvítit hned po aktivaci na řadičce, Nebo je tam nějaké čidlo náklonu a aktivuje se až při nějakém sjezdu? i tak moc díky za předešlou odpověd
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Čidlo náklonu tam není, samo si to reguluje plyn a dokonce se na to dá jezdit i do kopce. Zkus to jednoduše. Zapni HDC, rozjeď se a opatrně šlápni na brzdu. Když tě začne pedál kopat proti noze, tak funguje
No a když ne, tak na diagnostiku....

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Ja som trochu pesimista myslim si že pri predaji panovi predajcovi svietili tri kontrolky všeobece zname ako tri amigos a kedže pri predaji by to zle vyzeralo tak manik vybral tie neprijemne svietiace oranžove kontrolky a hned bolo o zavadu menej
. Takže ti tieto tri veci asi nefunguju a preto sa ti pri zapnuti asistenta zjazdu ani nerosvieti zelena kontrolka. Byvali majitel ma o starost menej
a ty naopak o starost viac. Ak sa samozrejme nezachovaš ako ja a nevyprdneš sa na to a budeš jazdit aj bez toho
.

pokud je to tak, tak bych navstivil diagnostiku. Muze to byt jen blokle, kvuli nejake prkotine a za par stovek ti to odblokuji. Pokud je treba cidlo abs v haji, pak to odblokuji a ono to zahlasi znovu...to pak koupit nove cidlo.
Uvidis...vsechno se da nejak opravit...
Uvidis...vsechno se da nejak opravit...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
-
moc diky za rady a nazory,pristi tyden jedu na diagnostiku a pak dam vedet...diky
-
jeste jednu radu bych potreboval,jak se dostat na ty zarovky v kaplicce na palubce- abych zjistil,jestli tam vubec ma co svitit/podsviceni HDC,ABS,TC/ dik F.
- Tim
No, tak tu kapličku já osobně bych rozebíral až jako poslední
Zkus nejprv jak jsem psal, jestli to funguje a pak bych šel na diagnostiku...

Žárofky v budíkoch sú len tri, a to na podsvetlenie ručičiek. Kontrolky sú ledky, takže tam chyba nebude. Cez víkend som to mal rozhodene, bo mi blbnu budíky. Občas po naštartovaní nenabehnu ručičkove budíky a polovica kontroliek. Kontrolky oleja, dobijania, smeroviek a ešte pár sú na ECU budíkov nezávislé, tie idú vždy.
-
Tak jsem se vrátil z diagnostiky, abs mu to vůbec nenašlo...zkoušel jsem abs na mokré trávě a nic- nefunguje... HDS z prudkého kopce, také nic- pouze jsem brzdil motorem( zkouška se" zapnutým "HDS a bez něj- žádná změna ) Odkryl jsem harmoniku na řadičce a zjistil, že oba drátky jsou odpojené a pečlivě smotané. Když jsem je podržel na kontaktech spínače HDC tak se nic nedělo- nerozsvítila se zel. kontr.HDC---jsem bezradný...co by to mohlo ještě být? Zkontroloval jsem pojistky a všechny jsou OK- ledky ABS,TC A HDS nesvítí...diky za jakoukoliv radu nebo názor
- Tim
To vypadá, že to někdo krásně vykuchal
Tomu prodejci bych hever z toho auta omlátil o hlavu.... HDC vem čert, ABS už by mi docela vadilo a TC? Bez toho bych to auto nechtěl...

98 Di neni to auto bez klimy? Pokud jo tak se koukni pod kapotu a pokud tam chybi i cely modul ABS tak si narazil na social edition
Takove holatko (tusim ze s oknama na svihadla, netonovane okna a podobne "tuningy") jsem videl na nemeckem webu (mobile.de). Byl to byvaly sluzebak snad nemeckych drah bo posty nebo podobny spolek. Takze to mozna neni ani vykuchane, ale taky je to neskutecny ojeb, protoze tyhle sluzebaky mely nalitane nesmysly... Jestli to melo jinou manzetu radicky bo stejnou snezapojenym spinacem nevim, muzes zkusit hledat. Pokud mas v dokladech ABS a v aute nemas modul ABS tak bych se bal o pravost VINu.
Pokud najdes modul ABS, tak jdi po dratech a uvidis co je vytrhane. Jestli jednotka, tak mozna ani nebudou svtit kontrolky.

Pokud najdes modul ABS, tak jdi po dratech a uvidis co je vytrhane. Jestli jednotka, tak mozna ani nebudou svtit kontrolky.
aj mne svieti HDC na oranž...stále..či je zapnuté alebo nie...a ani nefunguje (len HDC)...na páke je konektor ok..čo to môže byť ??
Tak pokiaľ tam neni ABS zistíš jednoducho - na pravej strane vedľa motora chýba ten vehement s brzdovými trubičkami čo spôsobuje prerušovanie brzd pri zábere ABS.
Astero ja som nepisal,že su tie tri kontrolky vypalené žiarovky,ale že ich niekto vybral aby nesvietili. Zatial to vyzera,že to tak aj bude. Mne tiež nefunguje abs atd. ale kontrolky mi svietia a už mi to trochu začína vadit to oranžove "prisvietenie" pristrojovky.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
No a nebo vzal někdo černou lepící pásku a prostě je v té palubovce přelepil. Na Disco2 mi to dalo docela zabrat, než jsem na to přišel.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
díky za rady, modul abs tam je, má to zelený skla a vepředu stahovačky- mám k tomu servisku( koupeno v D a od 5000km servisováno ve Vrchlabí). pujdu teda po kabelech a uvidím. Kde bych našel říd.jednotku ABS?
Pod sedadlem spolujezdce .
filip.mlynar píše:díky za rady, modul abs tam je, má to zelený skla a vepředu stahovačky- mám k tomu servisku( koupeno v D a od 5000km servisováno ve Vrchlabí). pujdu teda po kabelech a uvidím. Kde bych našel říd.jednotku ABS?