vymena baterky D2 - rychla otazka
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
vymena baterky D2 - rychla otazka
stara baterka dosluzila, pred zimou som kupil novu 77Ah/680A
je potrebne kvoli alarmu urobit nejaku proceduru pred vymenou, ci staci obycajne odpojit staru a pripojit novu (D2 2000 Td5)?
dakujem
je potrebne kvoli alarmu urobit nejaku proceduru pred vymenou, ci staci obycajne odpojit staru a pripojit novu (D2 2000 Td5)?
dakujem
-= Edgarius =-
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
Re: vymena baterky D2 - rychla otazka
edgarius píše:stara baterka dosluzila, pred zimou som kupil novu 77Ah/680A
dakujem
Není to málo 77Ah/680A na naftu.

Moc do toho nedělám ale ta baterie by se spíš hodila na benzin. Já tam mám 110 Ah.
77Ah mi tiez pride dost malo. Ja som kupoval baterku podla rozmerov (a ceny), mam tam varta silverline 100Ah myslim.
pri vymene staci odpojit staru a pripojit novu. pokial mas origo radio moze od teba pytat kod, tak si ho zisti pred tym ako odpojis tu staru baterku.
pri vymene staci odpojit staru a pripojit novu. pokial mas origo radio moze od teba pytat kod, tak si ho zisti pred tym ako odpojis tu staru baterku.
if it ain't broke, don't fix it
-
- Kontaktovat uživatele:
original tam ma byt vraj 68/70Ah... nemam na aute navijak ani nic podobne, tak by hadam mala stacit na startovanie (tiez to je varta silverline)
-= Edgarius =-
a nebude rozmerovo trochu mala?edgarius píše:original tam ma byt vraj 68/70Ah... nemam na aute navijak ani nic podobne, tak by hadam mala stacit na startovanie (tiez to je varta silverline)
inak podla RAVE tam ma byt 110Ah
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Když jsem auto koupil, byla tam nějaká 75Ah Varta, po montáži navijáku a výměně za 95Ah Banner mám pocit, že se startér při startování rozskočí, jak tím motorem točí.
Ona kapacita není všechno - podstatný je startovací proud. Tam ale pozor při srovnávání, aby byl měřenej podle stejných podmínek, jinak se srovnávají janka s hruškama.
A jinak taky kupuju 12V baterie podle toho, jak velká se tam vejde - tedy s metrem v ruce.
Ona kapacita není všechno - podstatný je startovací proud. Tam ale pozor při srovnávání, aby byl měřenej podle stejných podmínek, jinak se srovnávají janka s hruškama.
A jinak taky kupuju 12V baterie podle toho, jak velká se tam vejde - tedy s metrem v ruce.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- Kontaktovat uživatele:
original by mal byt dlhy 34cm, tato ma 28cm... na sirku su rovnakepetmic píše:a nebude rozmerovo trochu mala?edgarius píše:original tam ma byt vraj 68/70Ah... nemam na aute navijak ani nic podobne, tak by hadam mala stacit na startovanie (tiez to je varta silverline)
inak podla RAVE tam ma byt 110Ah
-= Edgarius =-
no, ona ta TD5 chytá jako nic, toho bych se nebál, pokud nemá bufíka v provozu bez motoru, musí mu to stačit.
Když jsem dovezl svoji DII, baterka byla nulová, použil jsem přechodně 65 Ah nějakou starou mrchu půjčenou od souseda, než mi poslali Vartu, bylo to v zimě a kolem -10 to normálně startovalo v klidu a hned. Patrola bych na to ráno nenatočil, to vím stopro, ale tohle auto je v poho na starty.
Když jsem dovezl svoji DII, baterka byla nulová, použil jsem přechodně 65 Ah nějakou starou mrchu půjčenou od souseda, než mi poslali Vartu, bylo to v zimě a kolem -10 to normálně startovalo v klidu a hned. Patrola bych na to ráno nenatočil, to vím stopro, ale tohle auto je v poho na starty.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
-
- Kontaktovat uživatele:
tu staru este nahodim na nabijacku pre pripad potreby, hadam ta nova 77/780 bude startovat lepsie ako stara 86/??? 
diky za rady chlapi

diky za rady chlapi
-= Edgarius =-
- PETER SK
- tel.: 00421905614201
- auto: D 90
No neviem, od vyroby original je v td5 110Ah a je jedno ci disco2 alebo def, takze to nie je kvoli vybave ale kvoli motoru. Ked cez den viac krat nastartujes a prejdes len kratke trasy, baterka sa nestihne dobit a ta kapacita moze chybat, hlavne v zime ked motor rychlo chladne a stale svietis. Ja by som slabsiu nedaval. Ale problem pri vymene nehrozi ziadny, teda okrem radia.
D90 td5
-
Tomanus píše:edgarius píše:stara baterka dosluzila, pred zimou som kupil novu 77Ah/680A
dakujem
Není to málo 77Ah/680A na naftu.
Moc do toho nedělám ale ta baterie by se spíš hodila na benzin. Já tam mám 110 Ah.
Tak dnes jsem také ne nastartoval.

- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Kód je ke každému rádiu jiný. Buď jej máš na takové LR samolepce strčenej v servisce, nebo kdo má rozum, napíše si ten 4 místný kód přímo na návod, na rádio, nebo někam do přihrádky. Kdo by takový rádio dnes kradl....
Baterku vyměníš v pohodě, alarm nic neudělá.

Baterku vyměníš v pohodě, alarm nic neudělá.
Mě se při výměně ani to rádio nezakodovalo, tak je to asi individuální. Baterka byla venku cca 10min.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
- faisceau
- tel.: +421918707701
- auto: LR Discovery Td5
Nazdar,
mal som bateriu niekoľkokrát vybratú, ani raz rádio nepýtalo kód.
A tiež mam 100Ah Vartu, ešte tam chcem niekde zmestiť druhú....
mal som bateriu niekoľkokrát vybratú, ani raz rádio nepýtalo kód.
A tiež mam 100Ah Vartu, ešte tam chcem niekde zmestiť druhú....
LR Discovery II Td5
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já mám druhou baterku v motorovém prostoru, tam kde jinak bývá originál vodní webasto - před spolujezdcem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Baterie nabitá dal jsem ji zpátky a vše v poho. Kód jsem zkoušel asi hoďku. Povedla se varianta 1111
tak to jsem mel fakt štěstí
už jsem vyděl jak to vyndavám a nesu na od kódování k šéfovi do práce.
Děkuji za informace tomanus

Děkuji za informace tomanus

-
Ještě jedna otázka.
Dnes jsem si všiml ( vše vypnuté ) že když zastčím klíček do zapalování a otočím do první polohy tak se v palubní desce v levé časti za vzduchovým výdechem roztočí motorek kde trochu asi hučí ložisko.
Aspoň mi to tak připadá. Vubec netuším co by to mohlo být. Máte také tento zvuk slyšitelný va vlašich vozech. Topení je vypnuté žhavení se vypne čerpadlo je v nádrži tak ten zvuk je záhadný. Světla nesvítí ostřikováče nestříkají a stěrače nestírají.
Poradí někdo co by to mohlo byt.
Pri jízdě to neslyším.
Dnes jsem si všiml ( vše vypnuté ) že když zastčím klíček do zapalování a otočím do první polohy tak se v palubní desce v levé časti za vzduchovým výdechem roztočí motorek kde trochu asi hučí ložisko.

Pri jízdě to neslyším.

Na levé straně u nastavení sklonu světel je vtrák pro čidlo teploty interiéru. Když je špinavý tak píská.Tomanus píše:Ještě jedna otázka.
Dnes jsem si všiml ( vše vypnuté ) že když zastčím klíček do zapalování a otočím do první polohy tak se v palubní desce v levé časti za vzduchovým výdechem roztočí motorek kde trochu asi hučí ložisko.Aspoň mi to tak připadá. Vubec netuším co by to mohlo být. Máte také tento zvuk slyšitelný va vlašich vozech. Topení je vypnuté žhavení se vypne čerpadlo je v nádrži tak ten zvuk je záhadný. Světla nesvítí ostřikováče nestříkají a stěrače nestírají.
Pri jízdě to neslyším.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
je to ventilator co fuka na snimac vnutornej teploty pouzivany klimou
-
Re: vymena baterky D:-) 2 - rychla otazka