D3 - nepříjemný zvuk ze zadu
Moderátor: Miky_CZ
- forest
- tel.: 608887484
- auto: def 300 tdi
D3 - nepříjemný zvuk ze zadu
zdarec všem,
dnes se mi z ničeho nic začalo od zadní části vozu při rozjezdu i jízde ozývat drnčení, hučení a občas i vybrace. bylo z ničeho nic. při rovné jízdě dá se říct nic, v zatáčkách výraznější. co to může být, diferák?
dík marek
dnes se mi z ničeho nic začalo od zadní části vozu při rozjezdu i jízde ozývat drnčení, hučení a občas i vybrace. bylo z ničeho nic. při rovné jízdě dá se říct nic, v zatáčkách výraznější. co to může být, diferák?
dík marek
byla D1 V8, je D3 HSE 2007 - taky ex, defender tdi
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: D3 - nepříjemný zvuk ze zadu
Diferák, kardan, poloosa., možná něco dalšího.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- forest
a že z ničeho nic, ráno jsem zaparkoval a večer nastartuju a ...........
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
a co známá ruční brzda?
- forest
ta v pohodě funguje, zkoušel jsem ji
Zjisti, jestli ti náhodou nezůstala viset uzávěrka.
Musíš ale na diagnostiku. Občas motorek zatuhne. 

- forest
tak to vypada na tu ruční brzdu, dnes už to bylo ok. jak předejít dalšímu zatuhnutí? mrazy se blíží 
m.

m.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Od doby,co ji nepoužívám ( v kombinaci s automatem ) ,tak nevím,že ji mám ..... natož aby nějak zlobilaforest píše:tak to vypada na tu ruční brzdu, dnes už to bylo ok. jak předejít dalšímu zatuhnutí? mrazy se blíží
m.

Pohledej tady o ručce v historii . Myslím,že Papavel ( když měl ještě Neklanovu bejvalku D3 ) tak psal,že to bývá jen lanovodama - nestejná délka natažení a nutnost seřídit nebo vyměnit . Motorek byl vevnitř čistý a funkční - je prý zapouzdřený dostatečně ! Asi tak . Nechal bych ji seřídit,nepoužíval a je to.
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Třeba ti to pomůže:
http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/ ... 0Brake.pdf
http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/ ... report.doc
http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/ ... 0Brake.pdf
http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/ ... report.doc
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Také se mi občas ozve na vteřinku,dvě lehké zadrhnutí a hledám čím to je.Rudo nepoužíváš ručku?U automatu pokud chci vyndat klíček musím do polohy P,vyndám klíček a auto si samo zatáhne ručku.V jiné poloze klíček nevyndám.
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
...je to sice na Rudu,ale já než vyndám klíček, tak zmáčknu ručku dolú a tím eliminuju ty strašné zvuky od ručky / rada od mechanika z autor. dílny /.favore píše:Také se mi občas ozve na vteřinku,dvě lehké zadrhnutí a hledám čím to je.Rudo nepoužíváš ručku?U automatu pokud chci vyndat klíček musím do polohy P,vyndám klíček a auto si samo zatáhne ručku.V jiné poloze klíček nevyndám.
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Jo,dělám to většinou taky tak.Pro ten pocit že to šetřím,ale myslím že je to fuk.Tu ručku stejně utahuje motorek tak i tak.
Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
- erik
- Kontaktovat uživatele:
mně to při vytáhnutí klíčku rachotilo furt. A dokonce jsem měl 2x ručku zablokovanou a musel jsem tahat lanko / u páky automatu/. Od té doby, co používám tento trik, tak ani náznak problému...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
to automaticke zatahovanie EPB sa da cez diagnostiku deaktivovat. Myslim ze som to tu uz niekde spominal.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
- erik
- Kontaktovat uživatele:
áno, je to tu popísané, ale ak si dodre pamatám, tak až od 2007... já mám 2005.evo828 píše:to automaticke zatahovanie EPB sa da cez diagnostiku deaktivovat. Myslim ze som to tu uz niekde spominal.
Zdravím,
...jak již Ruda psal, měl jsem Neklanovu DIII r 2005, manuál...nechci nic tvrdit, ale u automatu bude systém parkovací brzdy možná stejný....přes diagnostiku se dalo automatické zatažení parkovací brzdy při vytažení klíčku vyřadit, ale spolu s tím se vyřadilo i automatické odbrždění při rozjezdu, což je zase docela šikovná věc...ten opičí trojhmat na nesepnutí při vytažení klíčku jsem používal taky, je i v návodu pro zbabělce...ty příšerný zvuky od ručky mně svého času stály dvacet litrů + jednu uznanou reklamaci, než jsme rozebrali vlastně bezvadný modul a zjistili, že jsou akorát vytahaný lanka (dnes už se dají koupit samotná a vyměnit, tenkrát jedině s modulem
) za ta leta používání, nakonec spolu s mechaniky z Jihlavy i dali dohromady celý postup....v čase minulém ještě nebyly tak dobrý obrázky, které zde uvedl Hubert výše, nikdo to neměl rozebraný a nikomu se v tom nechtělo vrtat...
...jinak několikrát výrazně pomohlo jenom vyčistit bubny, jak se do nich dostane bordel, led tak to řve taky, někdy stačí samočistící efekt jízdy
...po výměně a správném seřízení lanek byl klid i když jsem brzdil jak bylo třeba 
...jak již Ruda psal, měl jsem Neklanovu DIII r 2005, manuál...nechci nic tvrdit, ale u automatu bude systém parkovací brzdy možná stejný....přes diagnostiku se dalo automatické zatažení parkovací brzdy při vytažení klíčku vyřadit, ale spolu s tím se vyřadilo i automatické odbrždění při rozjezdu, což je zase docela šikovná věc...ten opičí trojhmat na nesepnutí při vytažení klíčku jsem používal taky, je i v návodu pro zbabělce...ty příšerný zvuky od ručky mně svého času stály dvacet litrů + jednu uznanou reklamaci, než jsme rozebrali vlastně bezvadný modul a zjistili, že jsou akorát vytahaný lanka (dnes už se dají koupit samotná a vyměnit, tenkrát jedině s modulem

...jinak několikrát výrazně pomohlo jenom vyčistit bubny, jak se do nich dostane bordel, led tak to řve taky, někdy stačí samočistící efekt jízdy

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
favore píše: Rudo nepoužíváš ručku?U automatu pokud chci vyndat klíček musím do polohy P,vyndám klíček a auto si samo zatáhne ručku.V jiné poloze klíček nevyndám.[/i]
Mě to na mojí D III datum 1 registrace ( dříve rok výroby ) 12/2005 el.ručka už při vytažení klíčku automaticky nebrzdila ....a rozjezd do kopce je u automatu legraceevo828 píše:to automaticke zatahovanie EPB sa da cez diagnostiku deaktivovat. Myslim ze som to tu uz niekde spominal.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
já teda nevím, ale mě to na D3 funguje tak, že při vytažení klíčku se ručka automaticky nezatáhne a pokud ji zapnu já, tak se mi rozjezdu sama odbrzdípapavel.k píše:Zdravím,
...jak již Ruda psal, měl jsem Neklanovu DIII r 2005, manuál...nechci nic tvrdit, ale u automatu bude systém parkovací brzdy možná stejný....přes diagnostiku se dalo automatické zatažení parkovací brzdy při vytažení klíčku vyřadit, ale spolu s tím se vyřadilo i automatické odbrždění při rozjezdu, což je zase docela šikovná věc...

EPB auto release pri rozbehu je jeden setting
EPB auto engagement pri vytiahnuti kluca je iny setting
Daju sa nastavit nezavisle na sebe a nemam vedomost o tom ze by to na 2005 nemalo ist
Treba vyskusat.
EPB auto engagement pri vytiahnuti kluca je iny setting
Daju sa nastavit nezavisle na sebe a nemam vedomost o tom ze by to na 2005 nemalo ist

Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
xxx píše:já teda nevím, ale mě to na D3 funguje tak, že při vytažení klíčku se ručka automaticky nezatáhne a pokud ji zapnu já, tak se mi rozjezdu sama odbrzdípapavel.k píše:Zdravím,
...jak již Ruda psal, měl jsem Neklanovu DIII r 2005, manuál...nechci nic tvrdit, ale u automatu bude systém parkovací brzdy možná stejný....přes diagnostiku se dalo automatické zatažení parkovací brzdy při vytažení klíčku vyřadit, ale spolu s tím se vyřadilo i automatické odbrždění při rozjezdu, což je zase docela šikovná věc...Takže ideální stav.

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky