IMOBILIZER
Moderátor: Safraporte
- ducek
- tel.: 728899221
- auto: freelander 1.8+LPG
- Kontaktovat uživatele:
IMOBILIZER
AHOJ KLUCI MÁM PROBLÉM DNES JSEM VLEZL DO AUTA STRČÍM KLÍČEK DO ZAPALOVÁNÍ OTOČÍM A MÍSTO ABYCH NASTARTOVAL TAK JEN TAK DIVNĚ CHRČÍ V ELEKTRICE JAKO BY SE TO OZÍVALO NĚKDE Z PROSTORU ZA BUDÍKY PRÝ JE TAM NĚKDE SCHOVANÁ JEDNOTKA IMOBILIZERU.CO TED? MUSÍM KOUPIT NOVEJ KLÍČEK NEBO DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ ,ČI NĚCO JINÉHO?
- ducek
- Kontaktovat uživatele:
Re: IMOBILIZER
Toto auto je k nasrání už to zase funguje jak má.
-
- auto: Freelander 1
A čo si s tým urobil??
Pozri sa na svorky na baterke,ci su dobre pritiahnute a ci nie je nahodou prasknuta svorka.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Toto je problém buď relé - sú nad poistkami /žlté kocky/ - ak má opálené kontakty tak spoľahlivo nezopne a hreje sa /na skúšku stačí vymeniť napr. s hmlovkovým medzi sebou / alebo to môže súvisieť s uvoľnenými kontaktami v spínačke. Táto varianta býva častejšia, tie kontakty sú nitované a spoj kontaktu s nitom je po tých rokoch na h0vno.
No a co ta cervena kontrolka imobilizera na pristrojovke v strede medzi budikmi? Vtedy ked si to nemohol nastartovat, neblikala ti nahodou?
- ducek
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem s tím urobil ? Vytáhl jsem baterku z auta a dobil jsem ji pak jsem vyměnil baterku v ovladači.Pomačkal jsem oba čudlíky na dálkáči, zkusil jsem prostě vše co se dalo než jsem vlezl do auta a zkusil nastartovat otočil jsem klíčkem a auto zase chytlo jak mělo.Jestli mi tam blikala kontrolka imobilizéru to fakt už nevím byl jsem tak vytočenej že jsem ten krám chtěl rozkopat.Ale když jsem předtím startoval tak to prostě chrčelo někde za budíkama jako by to někde zkratovalo takovej blbej zvuk.
Ak máš prídavné diaľkové ovládanie, tak toto ovládanie funguje aj ako imobilizér. Ak auto bolo odomknuté a a chcel si po istej dobe štartovať, musíš stlačiť tlačidlo odomknutia dverí a tým sa aj de aktivuje imobilizér. Skús rozobrať plastový obal a pozrieť sa či všetky tri kontakty sú spojené s doskou. Je tam batéria v puzdre a dosedá na dosku cez tri body. Ak je to zlomené, treba to zacínovať.
Mam ten isty problem dnes auto raz naskocilo raz nie. Naskocilo ked som trosku zatlacil na klucik ktory bol v spinacej skrinke z toho usudzujem ze bude zly kotakt na spinacke. mam RR P38. co vy na to?
astero píše:Toto je problém buď relé - sú nad poistkami /žlté kocky/ - ak má opálené kontakty tak spoľahlivo nezopne a hreje sa /na skúšku stačí vymeniť napr. s hmlovkovým medzi sebou / alebo to môže súvisieť s uvoľnenými kontaktami v spínačke. Táto varianta býva častejšia, tie kontakty sú nitované a spoj kontaktu s nitom je po tých rokoch na h0vno.
to iste mi robilo ked sem mal v aute zlu baterku.uz to nechcelo nastartoval,len to tak chrcalo,tak praskalo.. vymenil sem baterku a ide to 

ale mam an vas prosbu.chcem si spravit prerabku kluca na vystrelovaci ale potrebujem prelozit system elektroniky a imobilizer co je v kluci.neviete nahodou kde ho najdem v tomto klluci v tom co ma ten klb?nechcel bych to pokazit
dik

Tento klic nic nema vse mas v dalce 

ked sem rozebral dalkac tak tam zadny cip neni len elektronika..to znamena ze ked stratim dalkac s klucem nenastartujem ten cip je v tej elektronike v dalkaci ci jak

Ve stare dalce chip neni ,kdyz stratis dalku tak zadas EKA kod prez zamek ve dverich nebo je lepsi mit dve dalky a je po starosti a takova palba to neni
mam tomu rozumnet ze nemam imobilizer??chcem spravit prerabku kluca a nevim co tam mam okrem elekrroniky dalkaca preložit..
imobilizer tam je , 

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
K tomu, aby tam byl imobilizér, tak nemusí být čip - ta elektronika v dálce ho plně nahradí. Je to prostě jenom jiné řešení. A ano bez funkční dálky je z toho potom trošku problém. U Discovery 2 je to řešené stejně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Za mna sa ti musim podakovat. Ten chip v DO som nahladalMadTom píše:K tomu, aby tam byl imobilizér, tak nemusí být čip - ta elektronika v dálce ho plně nahradí. Je to prostě jenom jiné řešení. A ano bez funkční dálky je z toho potom trošku problém. U Discovery 2 je to řešené stejně.

Este k tym klucom, naozaj tam chip nieje tusim do rocnika 2001. Kludne si dat vyrobit nove kluce. Povodne z tym ohynacim klbom ktory rovno bucha pri jazde do kolena su na ......
Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kluci nějak mi začal blbnout imobilizér, auto nezamykám jsem teď na baráku a mám uzavřený dvůr. Když chci někde jet tak musím prvně dálkovým zamknout a zase odemknout, jinak nenastartuji. Čím to může být ,třeba slabá baterka v dálkači?
- fR4Nk
- tel.: 0948028417
- auto: LR Freelander
- Kontaktovat uživatele:
Slaba baterka. Ja som si DO pajkoval, lebo som mal ulomene nozicky co drzia baterku. Teraz mi DO rychlo vystavi baterku. Ked zacne blbnut ako tebe viem ze je zrela na vymenu. Zacal by som tam a hlavne najlacnejsim riesenim 

Biely Freelander "Lord Sníh" a cierna Mazda MX-3 V6 "Black Widow". Dokonaly Jing Jang.