Druhé auto v rodině /pro manželku/
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Druhé auto v rodině /pro manželku/
Hledal, jsem tohle téma, ale nenašel.
Potřebuji poměrně naléhavě koupit jeté auto pro manželku. Donedávna jsem měl Opel astra 1,7 TD, Celých téměř 20let jsem jen doléval naftu a provozní kapaliny. S ohledem na to, že časem se vyvíjely i ostatní automobilky, neumíme si vybrat. Mám Disko II / 2000, paní s tím nikdy nejela, proto řeším nákupem. Zhlédla se v menších autech, z důvodu bezpečnosti jí to vyvracím, zásadní problém v rozhodování to však není. Benzín nebo nafta, kolik by mělo auto stát a kolik mít najeto není rozhodující, záměrně nestavím limit, jistěže ho mám. Mám představu o stáří 1-4 roky. Poraďte, prosím, z vlastních zkušeností. Třeba i čemu se vyhnout, na co si dát pozor apod. Děkuju a budu rád za připomínky i poznámky. St
Potřebuji poměrně naléhavě koupit jeté auto pro manželku. Donedávna jsem měl Opel astra 1,7 TD, Celých téměř 20let jsem jen doléval naftu a provozní kapaliny. S ohledem na to, že časem se vyvíjely i ostatní automobilky, neumíme si vybrat. Mám Disko II / 2000, paní s tím nikdy nejela, proto řeším nákupem. Zhlédla se v menších autech, z důvodu bezpečnosti jí to vyvracím, zásadní problém v rozhodování to však není. Benzín nebo nafta, kolik by mělo auto stát a kolik mít najeto není rozhodující, záměrně nestavím limit, jistěže ho mám. Mám představu o stáří 1-4 roky. Poraďte, prosím, z vlastních zkušeností. Třeba i čemu se vyhnout, na co si dát pozor apod. Děkuju a budu rád za připomínky i poznámky. St
Naposledy upravil(a) discover dne 14 kvě 2014 19:06, celkem upraveno 4 x.
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
Re: Druhé auto v rodině /pro manželku/
nepovedal si to najdôležitejšie a to za koľko, no a potom napr. veľké,malé,benzín,nafta ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Balú - dík za pozn., zapracoval jsem to do textu 

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
My máme na vožení dílů pro landrovery pežota 206sw, to znamená pidikombík. Je v tom motor 1,4HDi, všichni řikali, že se to posere a bude to drahé, ale zatim to jezdí a je to (velmi) levné (4-5 litru nafty).
Koupili jsme jeté, udělali rovody a olej a od té doby to jenom jezdí. Na poskakování po Praze pro ženu s děckem ideální, bych řekl. Je to po kroupech takže sem tam odřeniny už vůbec neřešíme, tak aspoň o starost méně. Pro mne je to auto bez jakékoliv emoce, ale zas teda odvádí dobrou službu.
Pro představu https://www.google.cz/search?q=peugeot+ ... 52&bih=582
Koupili jsme jeté, udělali rovody a olej a od té doby to jenom jezdí. Na poskakování po Praze pro ženu s děckem ideální, bych řekl. Je to po kroupech takže sem tam odřeniny už vůbec neřešíme, tak aspoň o starost méně. Pro mne je to auto bez jakékoliv emoce, ale zas teda odvádí dobrou službu.
Pro představu https://www.google.cz/search?q=peugeot+ ... 52&bih=582
- Trewor - ségra
- auto: D2
Tak jestli se jí zalíbily menší auta tak ty buď japonský (Honda, Toyota, Mazda) nebo Francouzský (Citroen/Peugeot, Renault). Japonce spíš benzínovýho, žabožrouti zase uměj nafty. Ale to je jen obecná teorie.
Máš aspoň nějakej limit na stáří auta? Ono je rozdíl mezi max 3 roky starý a klidně 10 let starý. Respektive rozsah korunek.
Ale než nejnižší třídu a novější bych bral radši aspoň střední a o něco starší.
Ono třeba elektrický okna bez automatiky když si na ní člověk zvykne je
Máš aspoň nějakej limit na stáří auta? Ono je rozdíl mezi max 3 roky starý a klidně 10 let starý. Respektive rozsah korunek.
Ale než nejnižší třídu a novější bych bral radši aspoň střední a o něco starší.
Ono třeba elektrický okna bez automatiky když si na ní člověk zvykne je

- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
20 ročnú astru už nechceš,teda predpokladám,že by to malo byť niečo novšie t.j. 3-5 ročné ?
u týchto novších aut pokiať ho nemáš od kamaráta po lízingu,alebo zo zaručenou servisnou históriou je to o náhode,snažil by som sa zohnať auto od niekoho,komu dôverujem a ten ho mal od nova,alebo aspoň fakt zaručená 100% servisná historia.
značky to asi je na vkuse každého soudruha ja som mal nejaké nemecké autá,aj švédske (to zostalo žene) ,teraz keby som mal kupovať druhé auto asi by to bolo zase BMW 3jkové.
Z japoncov možno Hondu,francúzov vôbec-mizerné podvozky na naše cesty,kórejci sú na jedno kopyto...ale to je len môj osobný názor
u týchto novších aut pokiať ho nemáš od kamaráta po lízingu,alebo zo zaručenou servisnou históriou je to o náhode,snažil by som sa zohnať auto od niekoho,komu dôverujem a ten ho mal od nova,alebo aspoň fakt zaručená 100% servisná historia.
značky to asi je na vkuse každého soudruha ja som mal nejaké nemecké autá,aj švédske (to zostalo žene) ,teraz keby som mal kupovať druhé auto asi by to bolo zase BMW 3jkové.
Z japoncov možno Hondu,francúzov vôbec-mizerné podvozky na naše cesty,kórejci sú na jedno kopyto...ale to je len môj osobný názor
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Začal bych od toho kolik se počítá že najezdí - jako druhé auto předpokládám že spíše málo a po městě - takže nebrat diesel, v případě problému se vstřikováním se to šeredně prodraží. A zbytek je o velikosti auta - měli jsem Ford Focus kombi první generace a byl super i super prostornej. A od toho bych začal co se týče velikosti auta - pro nás bylo podstatné, že se tam vešel kočárek. Ono to tedy bylo jinak - D2 jezdila žena a moc se jí to líbilo - dobrej rozhled a nehrozilo, že by se na auto někdo moc tlačil.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Nás doma nikdy nezklamaly (zatracované) Fordy. Ať už Fiesta, nebo nyní Focus. Vždy v benzínu, protože pojížďky většinou do max 20 km.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Je fakt, že když jsme měli pežotka si tejden, tak Káču na křižovatce nabourala dodávka a odjela. Káča přišla trochu smutná domu a říkala: kdybych jela defem, tak by se mi to nestalo. S tim ale člověk nic nenadělá, blatník jsme ani neopravovali, když člověku na nějakém plechu nesejde, je to jednodušší, jináč by se z toho v Praze pos...
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Moje žena je kabrioletová, měla R19 kabro (to je pro čtyři lidi trochu malý) a teď má Chrysler Stratus kabro. To je zase ale do města docela nepraktický kvůli délce (to nám ale na maloměstě nevadí).
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
-
- Kontaktovat uživatele:
Stáří jetého cca 1 - 4 roky, rád něco pěkného a čistého. Ježdění spíš málo, sem tam Prahu. Taky abych s tím mohl jet i já, když Disco stoná nebo je v servise. 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Tak jí vem Hondu a máš vystaránodiscover píše:Stáří jetého cca 1 - 4 roky, rád něco pěkného a čistého. Ježdění spíš málo, sem tam Prahu. Taky abych s tím mohl jet i já, když Disco stoná nebo je v servise.

- Přílohy
-
- civic.jpg (63.08 KiB) Zobrazeno 8361 x
Kvalita z Nosovic - Hyundai bo Kia. Kdyz vezmes evropskou produkci tak prekvapive sikovne auta. i30/Cee'D sezenes za dobrou cenu a pokud to neni zniceny kus tak jsou fajn... Vetsina kusu ma i v zakladu rozumnou vybavu a ma to i velky kufr. Nebo jestli jste off rodina tak Dacia Duster - kralovstvi plastiku, image znacky zabranujici kradezi, ale doveze te to z bodu A do bodu B s bezpecim a rozhledem SUV.
Pokud muzes nenech se ovlivnit downsizingem, takova fobie s dvoulitrem benalem neni az tak tragicka jak ostatni fobie a je za par korun. Obdodbne i pro francouzske a dalsi znacky.
Pokud muzes nenech se ovlivnit downsizingem, takova fobie s dvoulitrem benalem neni az tak tragicka jak ostatni fobie a je za par korun. Obdodbne i pro francouzske a dalsi znacky.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Safraporte: Přesně takovou Hondu (i v tý barvě) teď chce Jiřka a já jí toho mimozemšťana ošklivýho nemůžu vymluvit
Je ale fakt, že jsme s Hondou neměli vážnější problém. Jen takový ty čepy, brzdy - klasika. Jezdí to oproti LR za pár korun, je to pohodlný, svižný, jen je potřeba se o to trošku starat aby to nehnilo. Má to za sebou už 250 tisíc kilometrů a motor šlape jak hodinky...
Kia C'eed by taky nebyla špatná volba, jezdí to slušně, nestojí moc a těší se mezi lidmi slušné pověsti... Kdybych ale měl říci za sebe, co bych si koupil, tak nějaké Volvo...

Kia C'eed by taky nebyla špatná volba, jezdí to slušně, nestojí moc a těší se mezi lidmi slušné pověsti... Kdybych ale měl říci za sebe, co bych si koupil, tak nějaké Volvo...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Defender 90 

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontaktovat uživatele:

- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
No kdyz ne defik, tak me velmi prekvapil Duster. Jezdil sem s nim 14 dni a za ty prachy pekne. Segrama ve firme maleho dodavkoveho logana, nabehano skoro pul mega a v pohode.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Musím plně souhlasit nedávno jsme k Land Roverům přidali jednoho Dustera pro ženu. No uvidíme co vydržíGobey píše:No kdyz ne defik, tak me velmi prekvapil Duster. Jezdil sem s nim 14 dni a za ty prachy pekne. Segrama ve firme maleho dodavkoveho logana, nabehano skoro pul mega a v pohode.

-
- Kontaktovat uživatele:
Nějak to usnulo, zatím koukáme po Oplu Mokka a teď přítelkyně manželky ji táhne k Suzuki 4x4 Cross. Co třeba Freelander nemáte doma k Disco nikdo?

-
- Kontaktovat uživatele:
Nově padl manželce do oka Ford Kuga 4X4 2.0L Duratorq-TDCi výr. 2009 necelých 100 tis.km. Víte někdo o tomhle autě něco? Dobrá nebo horší volba? Poraďte, prosím. Děkuji