ako nastriekat disky
Moderátor: Acon
ako nastriekat disky
chystam prezut diskosku,disky mam opieskovane ale neviem ako ich strieknut a cim.farbu dam asi ciernu.nejaky postup by bodol 

D1,death metal,rieka Morava a ryby
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Re: ako nastriekat disky
Někdo sází na kolech na komaxit.
Já jsem na svých třipaprskových dal základ na lehké kovy, pak tmel, protože jsem tam měl pár míst vyžraných, pak plnič, pak stříbrnou, pak oblepil okraje, aby mi zůstal zachovaný stříbrný okraj, pak černou, pak čirý lak....a pak jsem si nadával, že jsem to nedal profíkům, jelikož by to vyšlo prakticky stejně a nemusel bych se s tím dva dny drbat
V Brně mi teď spravovali kola - pískování, vyvaření okousaných okrajů, rovnání kopnutého disku a mokrý lak...stálo to 1500 za kolo, výsledek byl koukatelný, akorát jednání bylo jak u veksláku...

Já jsem na svých třipaprskových dal základ na lehké kovy, pak tmel, protože jsem tam měl pár míst vyžraných, pak plnič, pak stříbrnou, pak oblepil okraje, aby mi zůstal zachovaný stříbrný okraj, pak černou, pak čirý lak....a pak jsem si nadával, že jsem to nedal profíkům, jelikož by to vyšlo prakticky stejně a nemusel bych se s tím dva dny drbat

V Brně mi teď spravovali kola - pískování, vyvaření okousaných okrajů, rovnání kopnutého disku a mokrý lak...stálo to 1500 za kolo, výsledek byl koukatelný, akorát jednání bylo jak u veksláku...

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Když jsem dělali hliníkové antény, dávali jsme na to Komaxit a po mnoha letech venku, bez problémů. Spíš byt problém to dostat dolů v místě připojení na stožár, kde to muselo mít elektrický kontakt. Na pozinku nebo železe to tak dobře nedrželo. Takže já bych začal tady. A jak píše Mirko - o profi lakýrníků, jinak je to fuška aby to vypadalo perfektně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
mirko,pacili by sa mi take ake mas ty v nicku.detailnejsie foto nemas?ze sa s tym budem drbat dva dni mi nevadi,pomalicky s
v ruke to nejak zvladnem.
auto mam na jazdenie a nie na ukazovanie 

- Mirko
- Kontaktovat uživatele:
Ty co mám v nicku jsou z netu a byli původně modré, ale přesně takové jsem si chtěl sám lakovat...Akorát, že to dopadlo mnohem hůř (i protože jsem jaksi neměl bezprašné prostředí a ke konci už ani nervy na to oblepování) jsou poměrně matné a ty stříbrné okraje lehce zubaté, ze vzdálenosti několika set metrů to ale není poznat 

Ale raději zubaté stříbrné hrany, než tyhle kola v jednobarevné tmavé verzi, kde se mi opravdu moc nelíbí. Já tam tehdy měl 15" ráfky a chtěl jsem původní vzhled. Ale jak jsem psal, dneska bych vzal z kufru původní rezervu, ukázal ji profíkovi a řekl "Takhle chci ty ostatní 4".

Ale raději zubaté stříbrné hrany, než tyhle kola v jednobarevné tmavé verzi, kde se mi opravdu moc nelíbí. Já tam tehdy měl 15" ráfky a chtěl jsem původní vzhled. Ale jak jsem psal, dneska bych vzal z kufru původní rezervu, ukázal ji profíkovi a řekl "Takhle chci ty ostatní 4".
to mas strieborny iba pas po obvode? ja asi skusim striebornu z vnutra celeho disku,a ciernu iba na ten trojuholnik.neviem ako to bude vyzerat z blizka,kek na pifu budem na to pozerat zo sto metrov 

Přesně tak, barva dovnitř, okraj stříbrný, tak to původně bylo. Mám to dělané stejně - opískované, stříbrný komaxit, oblepit okraje, barva uprostřed a bezbarvý lak nakonec.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- Mirko
- Kontaktovat uživatele:
Originál to ale stejně bylo jen na Rangovi. Disco1 tuším tyhle disky neměla a už vůbec ne v barvě vozu nebo černé. Kde to bylo na Disco podobě řešené, bylo u jedněch pěticipých kol, kde byl taky stříbrný okraj a antracitový střed.
Jenom hvězdu nalakovat je obtížné, protože tam nikde nemáš ostrý přechod.
Jenom hvězdu nalakovat je obtížné, protože tam nikde nemáš ostrý přechod.
Tyhle disky byly určitě jenom na RRC a původně byly pouze stříbrné, později byly standardně v kombinaci stříbrné okraje a středy v šedé "gun-metal grey" a myslím, že jenom tmavě modré, tmavě zelené a černé RRC měly ještě později středy v barvě karoserie.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250