Britpart alebo Shitpart???
Moderátor: Acon
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Britpart alebo Shitpart???
Popisem vam svoju skusenost s mojou Disco 2. Pred dvoma rokmi som vymenil podvozok plus dva palce za Britpart. Pruziny aj tlmice, vsetko OK. Minuli tyzden som zaregistroval buchanie pri nerovnej ceste. Pohlad pod auto objavil uplne vymlateny spodny silenblok laveho predneho tlmica co bol sucastou tlmicov Britpart Super Gas, silenbloky Polybrush - polyuretan, ma to vydrzat naveky... Vytlacil som zbytok polyuretanu von a cuduj sa svete rozlamal som ho prstami ako cokoladu. Ten material zjavne zmenil svoje vlastnosti. Neviem preco. Preto taky nazov tohoto prispevku... Ostatne silenbloky aj tlmice su OK tak neviem co ma caka. Kupil som klasicky silenblok do origo tlmicov a nastastie to tam sedi tak uvidim ako dlho to vydrzi. Prikladam foto.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- nico
- tel.: 00421905390514
- auto: LD Discovery 2
Re: Britpart alebo Shitpart???
Tieto silentbloky presne som menil na origo tlmicoch... Chystám sa tiež dvíhať a tiež Britpartom.. Myslím, že silentbloky teda potom vyberiem späť a vložím do bednicky na ďalšie použitie
. A máš to takto vymlatene na oboch tlmicoch, či...
V každom prípade dík za postreh a info.
Odoslané z ST27i pomocou Tapatalku

V každom prípade dík za postreh a info.
Odoslané z ST27i pomocou Tapatalku
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měnil tenhle silentblok od britpartu na předním horním uložení tlumiče před cca. rokem (rok po instalaci se úplně rozpadl ten horní z dvojice, zůstal tam jenom žlutý povlak) a druhá strana mi odešla minulý týden stejným způsobem ale tentokrát spodní z těch dvou, což znamená zas celý tlumič ven.
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Zo vsetkych styroch tlmicov mi odislo len toto jedno ulozenie, vsetky ostatne su OK. Divne... 

Zdravim Vlado.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
vsetko gumenne je zle od britpartu;-)
aj ked cellulary mi vydrzali fakt dlho...
aj ked cellulary mi vydrzali fakt dlho...
Měnil jsi plus dva palce za co?? Taky bys mohl mít dlouhé nebo krátké tlumiče. Jinak ale jsem tohle už měnil i v OME, dostává to zabrat. Naštěstí jsou všecky kompatibilní, takže v klidu pasují
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
Mám Koni Heavy Track se standardními pružinami 5 let a jsou skoro jak nové.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
On by si člověk měl uvědomit kolik ten tlumič stojí (1000Kč) až potom nadávat. Když chcete kvalitu kupte tlumič za 4000Kč, že se rozpadne uložení beru jako malichernost, za pár peněz se koupí nové a jedeme dál. Uložení tlumičům neprozpívají přefoukané gumy kdy se všechny rázy přenesou do uložení tak na to pozor.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ani tie uz nie su, co byvali;-)Neklan píše:Mám Koni Heavy Track se standardními pružinami 5 let a jsou skoro jak nové.
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Stav u mě včera při vyndání předního tlumiče -

toto je stav 3 silentbloku, ne jednoho - po jednom zůstal jen žlutý prach, po jednom něco vmáčknutého do položky a třetí byl na odchodu. Necelé 2 roky v provozu a 20 tis km najeto - z toho offroad možná 50 km. Další odešel již před rokem. S kvalitou tlumiče jako takového nemám problém - britpart Super Gaz, ale udělat lepší silentbloky bylo asi proti filozofii celého marketingu britpartu. Je to haléřová podložka, teď jsem tam dával nějaké v OEM provedení od Eliotta. Uvidíme, ale čekám, že přežijou tlumič.

toto je stav 3 silentbloku, ne jednoho - po jednom zůstal jen žlutý prach, po jednom něco vmáčknutého do položky a třetí byl na odchodu. Necelé 2 roky v provozu a 20 tis km najeto - z toho offroad možná 50 km. Další odešel již před rokem. S kvalitou tlumiče jako takového nemám problém - britpart Super Gaz, ale udělat lepší silentbloky bylo asi proti filozofii celého marketingu britpartu. Je to haléřová podložka, teď jsem tam dával nějaké v OEM provedení od Eliotta. Uvidíme, ale čekám, že přežijou tlumič.