DII pojistka č.11 pořád vypadává

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ajk

DII pojistka č.11 pořád vypadává

#1 Příspěvek od Ajk » 31 črc 2014 21:29

Udělal sem si radost a koupil po Samurai trošičku větší hračku. Disco II TD5 2003. Ale aby té radosti nebylo moc tak mě začala hořet pojistka č.11.
Už když sem se na to auto byl kouknout tak sem si všimnul že nesvítí levé zadní světlo. Původní majitel vyměnil pojistku, prošel technickou, já to dovezl domů a po dvou dnech zase odešla. Kouknul sem do zadního světla na konektor a na napojení zásuvky tažného - kabely jsou nacvakané takovýma "potvorama" přímo na kabely kousíček pod konektorem světla. Nic divného tam nebylo. Tak sem zkusil novou pojistku (desítku nemaje vrazil sem tam pětku) a voalá, zase pár dní v pohodě jezdil. Teď zařvala znovu. Už jsem zkoušel zadní světlo odpojit, kabely co vedou k zásuvce na tažném odpojit, dole pod světlem je na svazku nějaký konektor (asi na origo tažné) tak ten sem taky rozebral a vyčistil, obě přední lampy sem odpojil, konektor z ovladače naklápění světel a teď už fakt nevím co dalšího mám zkusit nebo kudy se dostat ke kabelům abych je mohl změřit. Pořád mě to ukazuje při vyplých světlech a vytažené pojistce proti kostře odpor jenom cca 1,1ohm . Podle mě by to nemělo být vodivě spojené s kostrou bez pojistky, s vyplým vypínačem a odpojenýma světlama. (nebo při 13,5V a když to udržela 5A pojistka tak odpor přes vlákna žárovek a jiné sračky minimálně! 3ohm)
Fakt už nevím kde a jaký konektor změřit ať zjistím kde a co to může být a taky kudy jsou vlastně tažené kabely kdyby byl některý prodřený či co.
Disco II TD5 2003 zatím bez úprav

Tazik1992
tel.: 602875958
auto: Defík

Re: DII pojistka č.11 pořád vypadává

#2 Příspěvek od Tazik1992 » 01 srp 2014 00:10

No třeba se mohlo hodit todle:
http://discoii.files.wordpress.com/2012 ... ibrary.pdf

Na straně 141 a 146 je napsáno, co všechno je napájeno přes pojistku č.11 - vypadá to, že i motorek naklápění světla, osvětlení SPZ...
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008

Ajk

#3 Příspěvek od Ajk » 01 srp 2014 20:13

Díky za odkaz. Spolu s nákresama elektrozapojení které sem našel na webu mě to dost pomohlo.
Takže nejnovější zjištění:
Po projítí cesty od pojistky přez konektory jsem zjistil že to ovlivňuje vypínač který má odpojovat ovládání zadních oken ze zadních dveří. Když byl zapnutý tak vždycky po zapnutí světel shořela ta pojistka. Když byl vypnutý tak všechno O.K. Zatím sem ho vypojil aby to náhodou někdo zase nezapnul.
A tady někde je ten problémek. Pokud sem to ze schémat dobře pochopil tak to funguje tak že ten vypínač připíná kostru a pokud je vypnutý tak by okna na vypínače v zadních dveřích vůbec neměly reagovat. Ale i když ho mám teď odeplý z konektoru tak jdou okna trochu stáhnout dolů. Ale jede to jakoby docházela šťáva v baterce. Rozjede se ale ztrácí rychlost a tak po 10ti cm se zastaví. A nahoru jenom sotva znatelně cukne. Na ovládání mezi předníma sedačkama funguje 100% otevření i zavření.
Do dveří sem se dneska nestihl podívat jestli tam není nějaký kiks u motorků nebo konektorů tak jestli někdo máte nějaký nápad který by mě pomohl nasměrovat tak sem s ním.
Disco II TD5 2003 zatím bez úprav

Tazik1992
tel.: 602875958
auto: Defík

#4 Příspěvek od Tazik1992 » 01 srp 2014 21:37

Rozluštils to dobře. Ten vypínač izoluje ovládací tlačítka na zadních dveřích. A zárověň by měl odpojovat i jejich podsvícení. Ten chod motoru jak popisuješ totiž připomíná napájení přes žárovku, jejíž vlákno se postupně prohřeje, vytvoří se na něm úbytek napětí a motorku už to pak nestačía zahaltuje. Jestli třeba nedošlo k nějakému vypálení kontaktů(objímky žároky) a následně nechtěnému propojení obvodů v tom ovládacím bloku na dveřích. I podsvícení je napájený z tý F11.
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008

Odpovědět