Elektrika v Defu
Elektrika v Defu
Potřeboval bych poradit, kterým směrem se vydat...trochu mi začíná vadit, že když rozsvítím světla, tak zpomalí ventilátor topení nebo stěrače, a to že intenzita světel souvisí s otáčkami motoru... a to nemluvím o tom, že včera nesvítila pravá půlka auta, ráno bez jakéhokoliv zásahu to zase svítí normálně...jasně je to Def a má svoje vrtochy, ale už je zima a je potřeba svítit, topit, stírat. Nejsem žádněj trikář, ale myslím, že to nebude nic fatálního, oxidace,, kostry, altik? potřeboval bych spíš nápady kudy se vydat 

Re: Elektrika v Defu
Asi bych zkusil změřit ten altik, na volnoběh by měl davat určo 13-14voltu. Změříš to rovnou na baterce multimetrem.
A zkusil podotahovat kontakty kostry atd,, i na tom altiku
A zkusil podotahovat kontakty kostry atd,, i na tom altiku
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
kostry, kostry, kostry...
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Určitě kostra.
Stačí vzít startovací kabel a propojit motor z karosérií. A budeš vědět hned.
K
Stačí vzít startovací kabel a propojit motor z karosérií. A budeš vědět hned.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
to mne taky napadlo, kde všude jsou kostry?
Bulkhead, převodovka?
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Hlavní body cca takhle
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
jo tohle jsem myslel, díky
Je normální, že hlavní kabel kostry od baterky k převodovce je v místě uchycení k rámu bez izolace?
... no ved tam mas nalisovane ocko ktore je prisrubovane k ramu a kabel pokracuje k red prevodovke. Tak pod tym ockom musi byt odizolovanyLochy píše:Je normální, že hlavní kabel kostry od baterky k převodovce je v místě uchycení k rámu bez izolace?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Je, zkus jak psal slama vem startovaci kabel a připoj motor nebo - pol baterie ke kastli a uvidíš.Lochy píše:Je normální, že hlavní kabel kostry od baterky k převodovce je v místě uchycení k rámu bez izolace?
jasne, vyzkouším, jde o to že ten kabel je bez izolace minimálně dva centimetry na obe strany od ocka a je to tam dost zelené...
mužeš sundat a očistit, ale ja to mam taky tak. Teda myslim odizolovane
Zkouška startovacím kabelem proběhla bez jakéhokoliv výsledku, ale při nastartovaném motoru je napětí na baterce přes 18V, takže to vypadá na relé, nebo alternátor...asi
Kontrolka baterky při nastarovaném motoru na volnoběh svítí, musím prošlápnout plyn, aby zhasla...
Kontrolka baterky při nastarovaném motoru na volnoběh svítí, musím prošlápnout plyn, aby zhasla...
ak je tam 18V tak to je zlý regulátor napätia, nie je to drahá záležitosť, zisti aký máš typ alternátora a podľa toho kúpiť a vymeniť čím skôr, lebo prídeš o baterku...
Dopracoval jsem se ke stejnemu zaveru. Dekuju
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A pokud máš baterku, která není dolévací, tak je nebo v krátké době bude po ní. Hermetické baterky nesmí začít plynovat, protože se trhne pojistná membrána a ztrácí se voda, kterou není jak dolýt.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tak jsem vyoperoval altik a chci se zeptat, zda je v pořádku, když je zapojený jen jeden odrušovací kondenzátor, druhý není k ničemu připojen viz šipka
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
U altíku bývá jeden. Možná následek nadměrného pití whisky 

Sloužim lidu! :-)
O ne...prostudoval jsen asi tisic fotek na netu a ten druhy byva zapojeny na kolik oznaceny w...je jich nejak moc podtypu