teplota motoru
Moderátor: Safraporte
teplota motoru
Ahoj mam fricko 2,0nafta 72kw .koupil sem nove cidlo teploty motoru a nefunguje mito prosim oradu dekuji tel 732323028 staci prozvonit volam hned spatky
Re: teplota motoru
ja mam ten samej problem. Nove cidlo a stejne mi nefunguje budik, takze predpokladam, ze bude nejaka zavada na trase respektive u budiku....ale kdyz mne se do rozebirani palubovky nechce 

Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
-
- auto: Freelander1,8 benzin
Mne vyvre voda a ručička je v polovici ja som stoho mimo už ja zas rozmýšľam že kúpim potom napíšem
jo me taky ne, palubku nechci nechci
mám taky problém furt vaří free 1,8 benuzín 88kw 93r.v
Fungující termostat namontuji ale vyvvaří motor přes tu expanzní nádobku na nalejvání, těsnění pod hlavou sem ted dělal byla křivá, vodní pumpa taky funguje tak kde muže byt problém má na to vliv čidlo ventilátoru??? nebo je tam ještě někde neco ??teď jezdím bez termostatu a nevařím. Děkuji o radu případně tel-776267349
Fungující termostat namontuji ale vyvvaří motor přes tu expanzní nádobku na nalejvání, těsnění pod hlavou sem ted dělal byla křivá, vodní pumpa taky funguje tak kde muže byt problém má na to vliv čidlo ventilátoru??? nebo je tam ještě někde neco ??teď jezdím bez termostatu a nevařím. Děkuji o radu případně tel-776267349
-
- auto: Freelander1,8 benzin
Nazdar chlapi mne takisto uz som to inak písal ,dal som termostat novy furt mi to robí vyvuiera .Písali ze može byt zaneseny chladič nedávno som cistil cely systém aj chladič so špeciálnou kvapalinou ale stále mi to vyviera tam asi kupím novy chladič a bude a až potom sa dozviem pravdy. Inak nad tým termostatom som rozmýšlal že ho vymuntujem len sa bojím nečmože to niečo ohrozit prosím napíšte .Hlavne v lete aby nebola šarapata ,dá sa tam jazdit bez termostatu?
Covece nejsem teda odbornik, ale jezdit bez termostatu? Mozna v zime, mozna ne ve meste, ale ten termostat ma urcitou funkci.
mozna se poohlidnout po nejakem termostatu, co otevira pri nizsi teplote. Vzdykcy byva na vyber (nebo se teda da sehnat) vice variant. Nevim jak je to u free.
mozna se poohlidnout po nejakem termostatu, co otevira pri nizsi teplote. Vzdykcy byva na vyber (nebo se teda da sehnat) vice variant. Nevim jak je to u free.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Termostat udržuje optimálny teplotný režim motoru, tj.teplota okolo 80°C. Jazda bez neho vedie na odťah do servisu. 1,8l motor bez turba sa musí bezpečne uchladiť s tým čo tam máte, na to ale musí byť priechodný malý aj veľký okruh, dostatok vody, funkčná vodná pumpa a motor musí spaľovať to čo má. Akékoľvek prehrievanie alebo nedohrievanie vyplýva z jednej z týchto 4 vecí. Pri hľadaní poruchy je potrebné sledovať, čo s čím súvisí, čo je ako zapojené. Preto je pre laika ťažké určiť v čom je presne problém a mal by to ponechať niekomu skúsenému, čím zďaleka nemyslím servis Ojeb a syn. Ak v okolí dôveryhodná osoba neexistuje, doporučujem hľadať na webe ale v anglickom jazyku a hlavne myslieť.