Rada
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 731 908 263
- auto: Discovery TDi200
Rada
Je možné aby 3 dveřévý Discovery I byl s 2 litrovým motorem o výkonu 100 Kw moc se mi to nezdá proto se dotazuji presněji udavají objem motoru 1994 ccm s emisní normou euro 2?
Nejlépe pro představu zde je odkaz co jsem našel a nezdá se mi rád bych nějaké vyjádření od skušenějších děkuji Ondra
Nejlépe pro představu zde je odkaz co jsem našel a nezdá se mi rád bych nějaké vyjádření od skušenějších děkuji Ondra
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Rada
2.0 MPI nebo něco podobného se do D1 dávalo snad v Itálii, kvůli jejich předpisům. Ale řekl bych že to bude spíš unikát a že to není ideální motor - spotřebou to snad mělo být jako V8 s podstatně horším výkonem. Holt jsou to velmi těžká auta.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jestli ruce pryč to si netroufnu radit, ale pravděpodobně by jsi byl jedinej, kdo takové auto v ČR má. S dílama to nebude také žádná hitparáda a se servisem tuplem. Ale motor není všechno.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Na SK vo Zvolene to chalan mal a možno aj má. A jazdí na CNG. Len dojazd asi 100km. Motor slabý a spotřeba určite nižšia jako V8 no ten výkon by možno stačil na jazdu redukciou po lese.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Koudy
- tel.: 608984224
- auto: D3 TDV6
- Kontaktovat uživatele:
Nejvíce používaný tento motor byl v Rover 800 a to s turbem i bez. Kromě úniků oleje moc problémů neměl, ale jako vhodný agregát do Discovery určitě není...
Už v R800 byl "rozežraný", takže v Disco. to bude ještě o dost horší.
Už v R800 byl "rozežraný", takže v Disco. to bude ještě o dost horší.
-
- tel.: 731 908 263
- auto: Discovery TDi200
Všem moc děkuji za reakci a názor kdyby někdo věděl o něčem lepším byl bych jedině rád ale nemohu si dovolit nic dráhého jen aby to mělo tp a po motorový stránce to jezdilo a byl to dieslik nejlepe 200 td ale i 300 td by nebolo marný vím že je to stejný jen 300 je novější ale nevím táhne mě to k 200 víc
Pročpak?Pacholda píše:Všem moc děkuji za reakci a názor kdyby někdo věděl o něčem lepším byl bych jedině rád ale nemohu si dovolit nic dráhého jen aby to mělo tp a po motorový stránce to jezdilo a byl to dieslik nejlepe 200 td ale i 300 td by nebolo marný vím že je to stejný jen 300 je novější ale nevím táhne mě to k 200 víc
Dvoustovek je daleko míň než třístovek, ND jsou méně dostupné, je to holt starší model, auta jsou starší než s třístovkou (= shnilejší

Třístovka je spolehlivá a jednoduchá, dvoustovka taky, ale asi do ní dáš víc peněz (které nemáš). I tak jich bude relativně dost. Ale opravy nejsou náročné, bez elektriky je to ještě pořád lépe opravitelné.
Lanďák je sice pomalý a s vyšší spotřebou, ale zato je poruchový

Pokud koupíš něco z období Dvoustovky (okolo r.1995) a budeš na něm jezdit, tak věř, že se o jeho konstrukci dozvíš víc než bys chtěl

Ale přesto mám tu krabici rád

Discovery je životní styl.
Vono těch lidí co projeli Svět s Discovery moc nebude páč na takové cestování je to auto prostorově méně vhodné než Def.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
Psal jsem "Lanďák" - to se týká obecně LR, nejen "třístovky".Mira 101 píše:![]()
![]()
je sice pomalý a z vyšší spotřebou ale za to poruchový...............,Tak chlapi co jste s 300tdi projeli celej svět,řekněte něco.........
Ta je poruchová víceméně stejně jako jiné verze, jen je jednodušší a opravitelnější. Údajně stačí jen kladivo

Je jednodušší a závady jsou obvykle zřetelnější. U elektroniky se to hledá daleko hůř a čím je jí víc, tím víc závad se může objevit.
Discovery je životní styl.