Únik oleje převodovka manuál Td5

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mrky DII
tel.: 605517364
auto: Už jen Free I 3x

Únik oleje převodovka manuál Td5

#1 Příspěvek od Mrky DII » 29 lis 2014 09:54

Oproti dřívějším kapkám se mi nyní zvětšil únik oleje z převodovky. Teče mi to ve spoji s motorem a s přídavnou převodovkou. Také začala klouzat spojka a jde hůře řadit. Nemám to ještě vyndané a potřeboval bych poradit, co objednat za díly, pokud měl někdo podobný problém.

Díky Mrky.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...

dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: Únik oleje převodovka manuál Td5

#2 Příspěvek od dava » 29 lis 2014 11:30

:mrgreen: No, na jaře mě to taky potká, udělat spojku a přitom rozpůlit a přetěsnit převody, možná rozhodit a dát ložiska, když bude čas. Já bych to asi vyhodil a díly na převodovku objednal podle stavu, PavelU (Litep 4x4 ) mi všecko zatím dodal do druhýho dne, z těchto spotřebních dílů.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

kupec18
auto: D1 300tdi

#3 Příspěvek od kupec18 » 29 lis 2014 13:03

Přidavná převodovka, je ta zadní, hlavni převodovka je mezi přidavnou a motorem.

Asi to poteče z te diry kde je uložena spojka mezi motorem a hlavni převodovkou.

Teče mě to taky, a stejně jako Dava to mám v plánu rozhodit někdy na jaře.

Tect ti to muže bud přes gufero co kryje převodovku nebo motor, asi bych preventivně udělal obě.

Davo pls převody u td5 a 300 maji stejne poměry, nebo to máš taky vic do sily jak def?

dava

#4 Příspěvek od dava » 29 lis 2014 13:47

kupec18 píše:Přidavná převodovka, je ta zadní, hlavni převodovka je mezi přidavnou a motorem.

Asi to poteče z te diry kde je uložena spojka mezi motorem a hlavni převodovkou.

Teče mě to taky, a stejně jako Dava to mám v plánu rozhodit někdy na jaře.

Tect ti to muže bud přes gufero co kryje převodovku nebo motor, asi bych preventivně udělal obě.

Davo pls převody u td5 a 300 maji stejne poměry, nebo to máš taky vic do sily jak def?

Nee, taky to mám rychlý, na velkejch kolech nic moc. Redučka OK. Přídavku z Defa mi rozmluvili, že je to až moc pomalý, asi nechám načipovat, prej to stačí. Nebo pak tady: http://www.litep4x4.cz/kategorie/discov ... 6&strana=3
Ale úplně nejspíš dám jiný gumy a kašlu na to , 245/75/16 jsou prej v poho.l
Převody by to chtělo pohledat, podle mě jsou stejný u Disco, Def, RRC, jen přídavka se liší, ale nevím to jistě.
To tečení je u mě ve spoji mezi přídavkou a hlavní, tam to rosí skoro u každýho auta, asi to bude chtít rozpůlit a poléčit, pak mi teče do brzdy z přídavky, vrch je taky takovej hnusně zalepenej šmírem, tak pokud budu dávat spojku a špajska půjde ven, je to hřích neudělat.
Naposledy upravil(a) dava dne 29 lis 2014 13:54, celkem upraveno 1 x.
No road? No problem...

Mrky DII

#5 Příspěvek od Mrky DII » 29 lis 2014 13:53

No více odkapává spoj motor-převodovka. Mám trochu podezření, že nebude třeba spojka pryč, ale bude jen mastná. A teče určitě převoďák, je to čistý olej, žádná černota. Chtěl jsem si zjistiit info a být nachystaný. Ale asi to holt vycuknu a dily objednám až po prohlídce. Teď ale potřebuji ještě aspoň týden jezdit, tak doplním mazivo :).

dava

#6 Příspěvek od dava » 29 lis 2014 13:58

No, já furt kontroluju a nikdy nechybí, nechápu... Už jsem očmuchával jestli to není nafta nebo co, ale není, smrdí to typicky převoďákem...
No road? No problem...

kupec18

#7 Příspěvek od kupec18 » 29 lis 2014 14:07

Sakra ja už byl rozhodnuty že dam skoro 32" a zas jsi mě zviklal, je pravda že už s origo koly když jsem měl naloženo kolem 1,5tuny tak se tomu do kopečka moc rozjiždět nechtělo.

Jinak ten spoj mezi přidavkou a převodovkou se mi něják sám utěsnil a přestal tect, a olej tam bude pravidelně koukam pod auto a že by mi někde vytekl litr převodáku to pochybuju.
Ale přes tu spojku to teče pořád, takže to stejně pujde vyhodit.
Se někde musim podivat na ty přev. poměry o kolik to ten def zpomali, protože delši převody mi rozhodně vyhovujou

dava

#8 Příspěvek od dava » 29 lis 2014 14:27

kupec18 píše:Sakra ja už byl rozhodnuty že dam skoro 32" a zas jsi mě zviklal, je pravda že už s origo koly když jsem měl naloženo kolem 1,5tuny tak se tomu do kopečka moc rozjiždět nechtělo.

Jinak ten spoj mezi přidavkou a převodovkou se mi něják sám utěsnil a přestal tect, a olej tam bude pravidelně koukam pod auto a že by mi někde vytekl litr převodáku to pochybuju.
Ale přes tu spojku to teče pořád, takže to stejně pujde vyhodit.
Se někde musim podivat na ty přev. poměry o kolik to ten def zpomali, protože delši převody mi rozhodně vyhovujou
Jak pravíš, člověk jezdí i po silnici a tam dlouhý převody jsou OK. Jen ty rozjezdy s velkým vlekem do kopce sou hnus, jak se škůdkou 120L... Nesmí se spěchat, ona si to přebere, ale chvilku než se rozhoupe. Na origoších to letí jak z praku
No road? No problem...

kupec18

#9 Příspěvek od kupec18 » 29 lis 2014 15:44

nj ale pak podle toho vypada ta spojka,, A navic když je to o 2" hore tak ty origo kola vypadji fakt blbě

Mrky DII

#10 Příspěvek od Mrky DII » 29 lis 2014 15:51

Já mám 245/75, chip od Kokeška a velká spokojenost. To jen tak ...

Mrky DII

#11 Příspěvek od Mrky DII » 30 lis 2014 15:04

Tak, hned v úvodu se omlouvám za založením tohoto vlákna, jelikož to bylo zbytečné a způsobené mojí špatnou diagnózou. Pokud to bude chtít administrátor smazat, nechť to udělá.

Na vysvětlení. Únik oleje je po dnešním prozkoumání u mne stále stejný, občas kapka, nic nelandroveráckýho. Ale to co mi teď teče poněkud více je nafta. Teče to od regulátoru tlaku paliva a je úplně nasáklý ten přiblblý kryt nad převodovkou. No a po převodovce to stéká dolů. Jenže, jak je to vše už zdřívějška nakonzervováno různými druhy olejů a maziv, šmíru atd., tak se mi stopy na zemi zdály být olejové.
Předpokládám také, že je teoreticky možné, aby se nafta dostala i na spojku, jelikož klouže, jde hůře řadit a pedál jde úplně neuvěřitelně lehce.

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#12 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 30 lis 2014 16:00

Souhlasim s tim, že z toho auta muže chcát kde co, i nafta a všechno to na zemi vypadá podobně, ale reaguju na tvoji poznámku o to, že ti jde lehce spojka a nepracuje dobře! Chápu, že by klouzala, kdyby byla v naftě, dá se olejovat (často) taky netěsností od víka ventilů (zadní strana), ale ten lehký chod pedálu by pro mne byl vykřičník ! Tam bude trik s těsností válce nebo vzduch - resp. oboje ?
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Mira 101
tel.: 777667094
auto: D1 300Tdi

#13 Příspěvek od Mira 101 » 30 lis 2014 16:42

Neteče Ti tam krom všeho běžného brzdovka z pomocného spojkového válečku,je v nádobce vše ok?

dava

#14 Příspěvek od dava » 30 lis 2014 16:49

Lehko jdoucí pedál bývá talířovka prasklá, čili přítlačák KO...
Ale s tou naftou jsi mě motivoval, abych to ještě jednou pořádně prohlíd... zejtra tam posvítím. Dva roky kontroluju olej v převodech a nikdy jsem nemusel dolejvat
No road? No problem...

Mrky DII

#15 Příspěvek od Mrky DII » 30 lis 2014 17:15

Asi takhle. Spoj trubička a spojkový válec na převodovce je vlhký, ale úbytek brzdovky v nádobce není. Už půl roku stále na maximu. Na druhou stranu je na výfuku vidět, že si občas ten spoj i odkápne. A samozřejmě, že je ten dekl i od víka ventilů impregnován olejem.

A ještě pro doplnění. Spojkový pedál jde opravdu podezřele lehce. Nicméně spojka funguje normálně, jen po chipnutí a přidání během jízdy na podlahu na 2-3 sekundy klouzne, ale většinou s více zatíženým autem. Nedělám si iluze, mám najeto 223 tisíc. Jen si myslím, že ta mastnota by mohla mít také svůj podíl. Jinak s tím normálně jezdím. A teď teda trochu kapu :D. A při řazení je cítit, že to nejde úplně čistě, jako by si to vždy trochu škrtlo o zuby, decentně.

Odpovědět