Rekonstrukce auta(skeletu)
Moderátor: Acon
Rekonstrukce auta(skeletu)
Mám takové dilema.Postupně opravovat prorezlé díry ve skeletu ,konkrétně mé DI tam kde se oběvý,nebo investovat do koupi jiného skeletu a ten nechat kompletně vyvařit,nečím pořádně ošetřit a pak to na něj přeházet.Pokud jít cestou jiného skeletu,tak to ošetření proti korozy jak udělat,aby to něco vydrželo a jak to dlouho vydrží?Pokud si to někdo někde nechal dělat,protože já na to namám prostor ani zkušenost se do něčeho takového pustit,tak jak fimančně je to náročný? 

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
Re: Rekonstrukce auta(skeletu)
sorry za ot, ale skelet myslis ako sasy??
ak ano tak to mam za sebou

DI 300Tdi - pojazdne
mini 1300 98' - zhnity bruchoplaz ultimate!
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
http://www.gibsonsg.rajce.idnes.cz http://www.fedorsecurity.sk
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Skelet asi myslí kastli .....gibson píše:sorry za ot, ale skelet myslis ako sasy??

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Tak ja mam za sebou renovaci kastle i ramu, ale dělal jsem si vše doma. Takže ohledně ceny vím hovno.
POkud bych to dával někomu a ta puvodní kastle nebyla moc pohnitá tak bych se ji snažil zachranit.
U mě to nemělo cenu, moje byla na kaši a novou jsem sehnal krasnou za super cenu.
Ja mam ram opiskovany a nastříkany x vrstvama polyuretanu. U kastle jsem očistil všechny stare natěry, vše několikrat přetřel suříkem a pak vše zastříkal bitumenem, sám jsem zvědavy jak dlouho to vydrží.
Ceny těžko řict radši jsem to přestal počitat, ono tam nejvic naskakuji blbosti jako tamhle plechovka, semhle štetce semhle ředidlo, trocha tmelu.
Material bych tipl tak něco přes 10t bez celolaku.
Tady máš par foto. http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=21142
Ale popravně pokud bych měl sundávat kastli asi bych udělal i rám napravy atd.
POkud bych to dával někomu a ta puvodní kastle nebyla moc pohnitá tak bych se ji snažil zachranit.
U mě to nemělo cenu, moje byla na kaši a novou jsem sehnal krasnou za super cenu.
Ja mam ram opiskovany a nastříkany x vrstvama polyuretanu. U kastle jsem očistil všechny stare natěry, vše několikrat přetřel suříkem a pak vše zastříkal bitumenem, sám jsem zvědavy jak dlouho to vydrží.
Ceny těžko řict radši jsem to přestal počitat, ono tam nejvic naskakuji blbosti jako tamhle plechovka, semhle štetce semhle ředidlo, trocha tmelu.
Material bych tipl tak něco přes 10t bez celolaku.
Tady máš par foto. http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=21142
Ale popravně pokud bych měl sundávat kastli asi bych udělal i rám napravy atd.
NE ne mám na mysli kastly.gibson píše:sorry za ot, ale skelet myslis ako sasy??
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
Asi uplně na sráč nebude.Ale řekl bych že by se to mohlo udělat kvalitnejc,když na tom skeletu nic nebude a nebude ležet na podvozku
_Ptám se hlavně proto,jestli investovat do opravy,nebo to prodat a koupit něco jinýho.Tak by mě zajímalo jak to dlouho vydrží a na tu cenu(ta bude stěejně +-,to mě nikdo přesně neřekne)

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- RudaK
No podle mě může být v háji jen podběhy,prahy a podlaha
, tz. celej spodek kastle . Nejprve zkus sehnat druhý skelet a uvidíš,jestli je lepší koupit či opravit . Ono i na tom druhým skeletu to nebude tip top , když to nebude nové ....
Taky záleží na čase,co chceš na případnou opravu obětovat
a taky jak seš šikovné . Ono rozdělat to umím i já,ale opravit a dát do kupy,to je věc jiná .

Vzhleem k tomu že jsem byl fakt urputný tak mám zbožné přani aby to 10 let jezdilo bez nějake větši koroze.
Za mě je životnost hlavně o te udržbě během provozu.
Tzn, jednou týdně to umyt, nenechat tam hromadu bahna co drži vlhkost.
Když vidím puchyře radši do nich zajedu a znova přelakovat.
Nedělat z auta ponorku v bahnité lázni.
Za mě je životnost hlavně o te udržbě během provozu.
Tzn, jednou týdně to umyt, nenechat tam hromadu bahna co drži vlhkost.
Když vidím puchyře radši do nich zajedu a znova přelakovat.
Nedělat z auta ponorku v bahnité lázni.
Ja bych tu korozi nepodcenoval, svině umí i celkem šplhatRudaK píše:No podle mě může být v háji jen podběhy,prahy a podlaha, tz. celej spodek kastle . Nejprve zkus sehnat druhý skelet a uvidíš,jestli je lepší koupit či opravit . Ono i na tom druhým skeletu to nebude tip top , když to nebude nové ....
a taky jak seš šikovné . Ono rozdělat to umím i já,ale opravit a dát do kupy,to je věc jiná .

- RudaK
Tam muselo někudy téct z vrchu ... todle nenastoupalo ze spoda 

RudaK píše:No podle mě může být v háji jen podběhy,prahy a podlaha, tz. celej spodek kastle . Nejprve zkus sehnat druhý skelet a uvidíš,jestli je lepší koupit či opravit . Ono i na tom druhým skeletu to nebude tip top , když to nebude nové ....
NOto je jasný že ten druhej skelet nebude jak novej.A časově abych mohl jezdit tobude taky lepší.
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
Za novou kastli jsem daval 300e nějáka dirka se našla, ale bylo to opravdu o vyvaření direk a ne tvoření podběhu, podlahy kufru atd.
U vyměny kastle bych asi počítal i s novým sklem.
kupec18 píše:Za novou kastli jsem daval 300e nějáka dirka se našla, ale bylo to opravdu o vyvaření direk a ne tvoření podběhu, podlahy kufru atd.
Bych měnil jenom ten skelet.Ty venkovní plechy jsou hliníkový ne?Vypadají zdravě

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
Nevim co je u tebe skelet ale těch 300e jsem dával za holou kastli bez dveří oken, blatniku atd vše co šlo odmontot se odmotnovalobrudr píše:kupec18 píše:Za novou kastli jsem daval 300e nějáka dirka se našla, ale bylo to opravdu o vyvaření direk a ne tvoření podběhu, podlahy kufru atd.
Bych měnil jenom ten skelet.Ty venkovní plechy jsou hliníkový ne?Vypadají zdravě
-
- tel.: 777667094
- auto: D1 300Tdi
Plechy jsou hliníkový,až na střechu,všechny sloupky,všechny podběhy,zadní,přední,podlahu,prahy,rám,držáky kastle,všechny spoje hliníku a železabrudr píše:kupec18 píše:Za novou kastli jsem daval 300e nějáka dirka se našla, ale bylo to opravdu o vyvaření direk a ne tvoření podběhu, podlahy kufru atd.

Nevim co je u tebe skelet ale těch 300e jsem dával za holou kastli bez dveří oken, blatniku atd vše co šlo odmontot se odmotnovalo[/quote]
Jj komplet vočesaný
Jj komplet vočesaný

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- gibson
- tel.: +421907201052
- auto: DI 300, mini, vw t2
este pred tyzdnom som ti chcel napisat ze je to v pohode vyvarit ale cim dalej postupujem v tejto bohu nemilej cinnosti, tym viac sa stale utvrdzujem v tom ze by bolo lahsie menit celu kastnu
a k tym hlinikovym skinom - niektore su prilepene a tiez nieje rychlovka ich sundat

a k tym hlinikovym skinom - niektore su prilepene a tiez nieje rychlovka ich sundat

DI 300Tdi - pojazdne
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
D90 300Tdi - EX
VW T2 77' - Rusty
Se dívám jak s tím bouješ,je to na
.Mě byla opravena podlaha u řidiče a spolujezdce a přední podběhy,bez nějakýho složitýho rozdělávání,tak jsem zvědavej jak to dlouho vydrží a kde se to rozpadne dál 

p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Když to budeš chtít pořádně vyvařit, tak budeš mít až na palubovku stejně holý skelet, takže co se týká pracnosti navíc oproti koupi holé kastle je to - skoro - jedno, akorát budeš řešit tisíc věcí, které na autě, které nemusíš rozebírat ani nevíš, že más.
Ať to budeš počítat jakkoliv, tak ti finančně a časově nejlépe vyjde se tvé stávající zbavit a koupit si něco, co nemá (aspoň skoro) korozi, zejména pokud to nebudeš dělat sám.
Ať to budeš počítat jakkoliv, tak ti finančně a časově nejlépe vyjde se tvé stávající zbavit a koupit si něco, co nemá (aspoň skoro) korozi, zejména pokud to nebudeš dělat sám.