Vyhřívání sedaček - opět jsem si to představil jako Hurvínek válku: Demontáž šesti šroubů, sundání několika pér a následně potahu, oprava zlomených drátů nově pořízenými krimpovacími kleštěmi a refitting is the reverse of removing, nebo jak to píšou v manuálech....
Skutečnost :
- odvrtat 3 ze šesti šroubů v leže před zadní sedačkou.
- hrozně moc sprostých slov při sundávání potahů - hlavně ty kroužky držící podélné švy sedačky jsou opravdu výmysl!
- další sprostý slova o Indech po objevení dvou šorubů skrytých pod nalepenou koženkou na bocích zadního krytu!
- nález, že už se ty sedačky někdo pokoušel - zřejmě marně - opravit a že obecně je tam všude debilní přístup a všechno steřelé ošoupané, sešlé....
- Plán B: rozhodnutí koupit vyhřívané vložky
- zjištění, že jsem koupil nevhodné vyhřívání vložky
- koupě dalších vyhřívaných vložek, nyní už trochu vhodnějších, nicméně sedačky Range prostě na to nejsou moc vhodné obecně.
- pak úprava vložek a vnitřku sedaček tak, aby to bylo nějak kompatibilní
- zjištění, že přes tu bůvolí kůži to asi nikdy nebude jako radiátor...
- refitting is the reverse of removal - takže opět hromada sprostých slov
Ve fotkách:
Propálená oprava drátů:

Zde již napasované vložky lepené na tělo sedáku. Navrchu je vidět jedna upravená příčka (ustřižený rožek černého plastu). Musel jsem bohužel střihnout látku, která ji drží, abych ty příčky provlékl přes vyhřívanou vložku, což se projevilo na výsledném vzhledu.

A výsledek, on to už předtím nebyl žádný štramák po 22 letech a 170 tis. km, ale ty zkrácené příčky mu nepřidali. Čalouník by to dokázal určitě udělat lépe. Chtělo by to vyměnit tu trhající se růžovou látku a obšit ji kolem těch příček.

Celé to vyhřívání budu napojovat na stávající elektriku. Zjistil jsem že dva stupně na vypínači nové vložky mají následující funkci: Jednou tam pustí plný proud 12V do opěráku a sedáku a jednou to pustí 0,6V do sedáku a do druhého dílu nic! Takže když to napojím na můj originální jednopolohový spínač, tak tam prostě půjde 12V "co to dá" a ono to zas takové terno není. Když už je na kůži teplo, tak už tam zůstává, takže nějaký trvalý minimální proud je dle mého a názoru devíti z deseti sexuologu zbytečný.