Přední rám Discovery 3
Moderátor: Miky_CZ
- Robí
- tel.: 775300195
- auto: Discovery 3
Přední rám Discovery 3
Zdravím Vás všechny, chtěl bych se Vás zeptat jelikoš jsem hledal a nic nenašel, možná jsem blbě napsal. Tak to se případně omlouvám.
Chtěl bych se zeptat jak to teď je se zákonem o předním rámu ? Mám Discovery 3 a chtěl bych si na ní dát ochranný rám, vím že jeden čas to bylo zakázané, ale prý to nějak jde. Tak bych se chtěl zeptat jak ? Případně kdo s tím máte zkušenost a jestli se to musí montovat třeba jen v Land Roveru servisu ? Nebo jak to je ? Za všechny rady budu rád. Případně jestli někdo nemáte na prodej ?
Děkuji moc
Chtěl bych se zeptat jak to teď je se zákonem o předním rámu ? Mám Discovery 3 a chtěl bych si na ní dát ochranný rám, vím že jeden čas to bylo zakázané, ale prý to nějak jde. Tak bych se chtěl zeptat jak ? Případně kdo s tím máte zkušenost a jestli se to musí montovat třeba jen v Land Roveru servisu ? Nebo jak to je ? Za všechny rady budu rád. Případně jestli někdo nemáte na prodej ?
Děkuji moc
Re: Přední rám Discovery 3
Nevím přesně co si mám představit pod pojmem rám, ale obecně. Pokud to je originální dobové příslušenství Land Roveru které se do technického průkazu zapisovalo tak ho tam dostaneš. Ostatní pokud nemá homologaci tak nikoliv.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Homologaci má jen originál přední rám . Třeba zde : http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... hranny-ram .... to je homologováno .
Montáž ve značkovém servisu není podmínka .
Paradoxně ARB nárazník s rámem homologovaný u nás není ....
viz obrázek ( i když mě se líbí víc
)
Montáž ve značkovém servisu není podmínka .
Paradoxně ARB nárazník s rámem homologovaný u nás není ....

- Přílohy
-
- ARB na D3.jpg (43.17 KiB) Zobrazeno 6166 x
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Pokud mám dobré info, tak ARB bez bull baru je pro Disoco homologavný, ale třebo bude mít někdo lepší informace.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
ARB je mozne zapisat v SR ale iba ako montazna sada na montaz navijaku. Ja som to zistoval priamo u dovozcu ARB
Real Land Rover is built, not bought
- RudaK
Jestli je to v ČR to stejný , tak je to fajn,akorát mě už to přešlo .....
p.s. Abych řekl pravdu , tak mě ta homologace nikdy moc nezajímala

p.s. Abych řekl pravdu , tak mě ta homologace nikdy moc nezajímala

- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
no ja ked som auto kupoval z holandska tak to slo samozrejme najskor na KO a tam urobili okrem inych ukonov aj niekolko fotiek a potom som siel na okresny urad dopravy na vydanie slovenskeho TP a tam bolo mozne zapisat do noveho SK TP vsetko co bolo na aute (+ schvalene alternativne rozmery rafkov a pneu). samozrejme kedze som to robil prvykrat v zivote tak som sa z toho tlaciva nevyznal a kopu veci som si tam nenapisal a nebyt naozaj ustretoveho pristupu pracovnicky, ktora si pozrela aj cez internet priebeh KO tak mi tam take veci ako predny ochranny ram (gumovy original,stresne okna a tazne na 3,5t) dopisala sama.
takze neviem ako v CZ a tiez ako by to bolo v realy na SK ked to nie je zapisane v TP ako dalsia vybava tak pruser. ale samozrejme to ide dopisat dodatocne. napriklad pridavne svetla ktore sa do tohoto ramu original daju montovat nemam zapisane lebo na foto KO neboli.
takze neviem ako v CZ a tiez ako by to bolo v realy na SK ked to nie je zapisane v TP ako dalsia vybava tak pruser. ale samozrejme to ide dopisat dodatocne. napriklad pridavne svetla ktore sa do tohoto ramu original daju montovat nemam zapisane lebo na foto KO neboli.
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
zapíšeš tam jen ten origo LR.
ARB nemá homologaci, nikde. Ptal jsem se na to p.Stehlíka, jestli je nějaká možnost ho zapsat, ale není. Tak ho tam mám
, protože na D3 být musí 
ARB nemá homologaci, nikde. Ptal jsem se na to p.Stehlíka, jestli je nějaká možnost ho zapsat, ale není. Tak ho tam mám

- Robí
RudaK také se mě líbí více
Ale asi tam dám ten originál černej. Musim ještě projednat. Když jsem to tam nedal když to bylo nové tak jestli to dát teď.
Ale každopádně děkuji všem za info. Jestli tedy je pravda že originál je homologován a jde dodatečně dopsat. Protože mě bylo opravdu řečeno něco jiného. Ale tak děkuji

Ale každopádně děkuji všem za info. Jestli tedy je pravda že originál je homologován a jde dodatečně dopsat. Protože mě bylo opravdu řečeno něco jiného. Ale tak děkuji

- RudaK
Jen k tomu zapsání v TP . Přídavné dálkové světla se podle mě nezapisují , ale mají předpis co a jak se může na auto namontovat . Já mám teda dálkové v základu 3 páry - tz. jeden pár orig + druhý pár taky orig přídavné ve světlometech + třetí pár originál přídavné na nárazníku ( takle jsem to kupoval nové ). Podle mě by to být nemělo ....ale zatím sem s tím neměl problém nikdy i se součtem svítivosti všech světel . Rozměr kol taky nemám zapsané v TP - páč to prý taky nejde . Nakonec mám auto čtyřmístné , tak by to taky nemělo projít na STK ( taky to považuju za ptákovinu ) a zatím jsem nikdy problém neměl
..... proto homologaci neřeším
.
To že vše co máš při přihlášení namontované a nafocené na autě ti zapíšou do TP je podle mě taky blbost ..... jednou jsem neprošel na evidenční prohlídce kvůli nestandartnímu rozměru pneumatik
jasně že na jiném autě . D3 je tak nové auto,že todle neřeší,pokud to nebije do očí . No a abych tomu dal korunu,tak jsem namontoval dva páry ( 4 ks ) přídavných dálkových na zahrádku a taky to nikomu nevadí
- i když to mám namontované jako montážní světla , což obnáší zvláštní vypínač a kontrolka a to mám, akorát se dají zapnout jen s dáklovýma světlama .

To že vše co máš při přihlášení namontované a nafocené na autě ti zapíšou do TP je podle mě taky blbost ..... jednou jsem neprošel na evidenční prohlídce kvůli nestandartnímu rozměru pneumatik

- Robí
Tak ono to asi není přesně upřesněno ne ? Já vim že jsme měly problémy se zapsáním pneu do techničáku, když jsme kupovali auto nové a k tomu zimáky a oni nebyly v TP. Tak se to řešilo přes Prahu a Anglii v roce 2007 aby nám to tam vůbec zapsali. Nakonec to zapsali a bylo to v pohodě, ale měsíc jsme jezdili bez toho.
je to přesně určeno - schváleno pro daný typ auta, co můžeš mít za disky a pneuRobí píše:Tak ono to asi není přesně upřesněno ne ? Já vim že jsme měly problémy se zapsáním pneu do techničáku, když jsme kupovali auto nové a k tomu zimáky a oni nebyly v TP. Tak se to řešilo přes Prahu a Anglii v roce 2007 aby nám to tam vůbec zapsali. Nakonec to zapsali a bylo to v pohodě, ale měsíc jsme jezdili bez toho.
např. 32" není schválených na D3
- RudaK
Já měl při koupi všechny rozměry v TP r.v. 2006 ( no vlasně byly zapsané 3 rozměry ráfků a k nim adekvátní pneu a to je vlastně vše co uznává homologace - teda podle mě )
)
Diť to říkám,že to neřve do očí a tak s tím nemám problém .... ( stejně se mě tato velikost kol na autě líbí nejvícxxx píše: např. 32" není schválených na D3

však já vím, že jsou nejhezčí, taky je jezdímRudaK píše:Já měl při koupi všechny rozměry v TP r.v. 2006 ( no vlasně byly zapsané 3 rozměry ráfků a k nim adekvátní pneu a to je vlastně vše co uznává homologace - teda podle mě )
Diť to říkám,že to neřve do očí a tak s tím nemám problém .... ( stejně se mě tato velikost kol na autě líbí nejvícxxx píše: např. 32" není schválených na D3)

- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Diť to říkám,že to neřve do očí a tak s tím nemám problém .... ( stejně se mě tato velikost kol na autě líbí nejvíc
)[/quote]
však já vím, že jsou nejhezčí, taky je jezdím
[/quote]
Ich auch. A nevím,co je na nich v kategorii extrem anebo, že by to někdoz "ochranářú a pomahačú" poznal...
Viděl jsem několik ruských exppedičních D3 a zatím každá měla ten ARB rám... a vypadá tam jako by tam patřil . Já jsem si ho chtěl dovázt z US ..za 1150

však já vím, že jsou nejhezčí, taky je jezdím

Ich auch. A nevím,co je na nich v kategorii extrem anebo, že by to někdoz "ochranářú a pomahačú" poznal...
Viděl jsem několik ruských exppedičních D3 a zatím každá měla ten ARB rám... a vypadá tam jako by tam patřil . Já jsem si ho chtěl dovázt z US ..za 1150

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
- RudaK
Eriku,já si myslím taky že tam má být a David ho tam měl namontovaný . Spíš jsem vyměkl , abych se nemusel s nikým hádat ( teda jen s úzkou skupinou ) Nakonec Davit to vždy prezentoval jako držák navijáku a né nárazník ( a to je zapsané i v TP )erik píše: Viděl jsem několik ruských exppedičních D3 a zatím každá měla ten ARB rám... a vypadá tam jako by tam patřil .

[quote="RudaK"]Já měl při koupi všechny rozměry v TP r.v. 2006 ( no vlasně byly zapsané 3 rozměry ráfků a k nim adekvátní pneu a to je vlastně vše co uznává homologace - teda podle mě )
já mám Rudo zapsaných 6 možností:
7,0Jx17 ET53 235/70 R17
8,0Jx17 ET53 245/70 R17
8,0Jx17 ET53 255/65 R17
8,0Jx18 ET53 235/65 R18
8,0Jx18 ET53 255/60 R18
8,0Jx18 ET53 255/55 R19
... ale nějak tam nemám ty co jezdím

já mám Rudo zapsaných 6 možností:
7,0Jx17 ET53 235/70 R17
8,0Jx17 ET53 245/70 R17
8,0Jx17 ET53 255/65 R17
8,0Jx18 ET53 235/65 R18
8,0Jx18 ET53 255/60 R18
8,0Jx18 ET53 255/55 R19
... ale nějak tam nemám ty co jezdím

- RudaK
Já teda našel můj TP a mám to chudší
ale je mě to šum a fuk 

- Robí
Hoši když už tady takhle jsme, abych nemusel zakládat nové vlákno. Co Vaše spotřeba ? Ukazuje palubní PC tak jak to žere ? Nebo ne ?
- Robí
Já jsem slyšel něco o korekci spotřeby, ale to u jiných aut. Tak právě jestli někdo nemáte zkušenost s LR3. Mě totiž žere 9,5 - 11l při normálním ježdění, ale palubní PC si ukazuje klidně 8,7 někdy i 7,9 a když jsme v létě jeli do černé hory tak tam bylo i 7,4 a výsledná spotřeba po vypočítání byla 9,5l. Takže PC pěkně kecá